Christa Frieda Vogel'den Bir Fotoğraf ve Sergi Projesi - Son Dakika
Güncel

Christa Frieda Vogel'den Bir Fotoğraf ve Sergi Projesi

İstanbul'un çağdaş sanatçıları kendi favori mekanlarını tanıtıyorlar.

07.09.2011 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Değişik bakış açılarının arayışında olan fotoğrafçı Christa Frieda Vogel, Almanya'da ve ve yurt dışında, her zaman kendi kültürüne az çok yabancı her kültürde sıra dışı çeşitli projeler gerçekleştirmiştir.

Onun son projesi 2006-2008 yıllarında "Georgia - Köken ve Zaman ile Karşılaşma" hazırladığı ve 2008 yılında Heidelberg'te Edition Braus tarafından yayınlanan başlıklı bir fotoğraflı kitabı kapsıyor.

Onun insanoğluna dair olan ve resimleri aracılığıyla bize ulaşan çok güçlü sezgileri, arazi ve şehir ya da portreler üzerindeki metinleri siyah ve beyaz fotoğrafları ile kombine ederek (birleştirerek), sunması, onun hikayelerini veya şiirlerini oluşturur.

Christa Vogel, İstanbul'u ilk defa 2007 yılında ziyaret etti. Daha evvel sadece hikayelerden bildiği Boğazın kenarındaki bu şehir onu büyüledi. Doğu ve Batı arasının eşiğindeki bu dünya, Avrupa'nın en iddialı sanat metropolüne dönüşmeye başlamış bir dünyaydı.

Onun ilk fotoğrafları, Istanbul'u ikinci kez ziyaret eden biri olarak bu şehri resmetmek amacıyla çekilmişti.. Ama kısa bir süre sonra bu bakış açısının çok fazla yabancı/dışarıdan olduğunu hissetti. O nedenle bu şehri daha içeriden resmetmenin yollarını aradı – yani şehrin vatandaşlarının bakış açısıyla. Bir şehrin dönüşümünü sanatçılarından daha iyi kim yansıtabilirdi ki? Böylece, sanatçıların kendilerinin öncülüğünde, bu şehri sanatçılarının kendi gözünden yakalamaya çalışma fikri doğdu.

34 sanatçı stüdyolarında resmedilip, en sevdikleri mekanlara eşlik edildiler. Kameranın gözü, sanatçıların şehri farklı bir görüşle,hatta belki de yeni bir ışık altında Bu "favori mekanlar" fotoğrafları renkli, portreler ise siyah ve beyaz olup, sanatçıların sanatlarına ilham kaynağı olan "kendi şehirleri İstanbul" hakkındaki kısa görüşlerini yansıtıyordu.

Christa Frieda Vogel üç kuşak sanatçı üzerinde yoğunlaşmıştır: 60 - 80 yaşındaki sanatçılar: İstanbul görüntüleri kentin uluslararası simgeleri haline gelmiş, Ermeni doğumlu meşhur fotoğrafçı, Ara Gueler, ya da çağdaş eserlerinde klasik modern geleneği yansıtan, Burhan Doğançay ve Mehmet Güleryüz gibi, Türk sanatının en büyük ustaları.

İkinci olarak ise, resimlerinde İslam hat geleneğinin inceliklerini arkaik;(antik) dünyanın görüşü ile ustaca kombine eden (birleştiren) Mahmut Celayir ve Doğu ve Batı arasındaki değişimi arayan ressam ve Avrupa müzeler gezgini Erdoğan Zümrütoğlu gibi 40 ve 50 yaşındaki sanatçı kuşağı. Ve nihayet, eserleri genç bir kadın artistin hayatındaki modern ve geleneksel çekimi yansıtan, Hande Varsat gibi.daha genç bir kuşak, 20 - 30 yaşlarındaki sanatçılar.

Christa Frieda Vogel, son iki yılını İstanbul'u keşfederek geçirdi ve bu şehri ikinci evi yapmaya karar verdi. O, kendini Almanya'da yaşayan Türk sanatçıların ve Türkiye'deki Alman sanatçıların bir elçisi olarak görüyor.

Sonuç olarak, o en geç Aralık'ta, Beyoğlu'nda galerisi GALATA-HOUSE OF-SANAT (GALATA SANAT EVİ) nin açılışını yapacak.

Bir başlangıç ​​olarak, galeri mekanı zamanında müsait olmadığından, GALATA-HOUSEOF-SANAT (GALATA SANAT EVİ) Galeri Artium'da 13 Eylülden 30 Ekime kadar Christa Frieda Vogel 'in kitabı ARTISTANBUL'dan eserlerini sergileyecek.

Christa Frieda Vogel:

1960 tarihinde doğdu ve serbest fotoğrafçı olarak Berlin ve İstanbul'da yaşıyor.

Berlin'de Güzel Sanatlar Üniversitesinde görsel iletişim ve Arno Fischer'den fotoğrafçılık eğitimi aldıktan sonra, Almanya ve yurt dışında çeşitli projeler gerçekleştirdi.

İspanya, Fas, Dakar, İtalya, Hırvatistan ve Makedonya'da takibeden fotoğraf projeleri ardından, 2006 - 2008 yıllarında Giorgia'da ( Gürcistan'da) "Giorgia – Köken ve Zaman ile Karşılaşma" başlıklı fotoğraflı kitabı üzerinde çalıştı. Bu kitap 2008 yılında Heidelberg'de Edition Braus tarafından yayınlandı.

Christa Frieda Vogel, Berlin'de Galeri Brockstedt ve Galerii Tammen tarafından temsil edilmektedir

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Christa Frieda Vogel'den Bir Fotoğraf ve Sergi Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement