Çin Dışişleri Bakanı, Afrika turunun ilk etabında Etiyopya'yı ziyaret etti - Son Dakika
Güncel

Çin Dışişleri Bakanı, Afrika turunun ilk etabında Etiyopya'yı ziyaret etti

Çin Dışişleri Bakanı, Afrika turunun ilk etabında Etiyopya\'yı ziyaret etti

Çin Dışişleri Bakanı Çin Gang, Afrika turunun ilk durağında Etiyopya'da üst düzey isimlerle görüştü.

11.01.2023 16:26  Güncelleme: 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin Dışişleri Bakanı Çin Gang, Afrika turunun ilk durağında Etiyopya'da üst düzey isimlerle görüştü.

Etiyopya'da doğrudan yabancı yatırım alanında ilk sırada yer alan Çin, siyasi ve ekonomik bağların güçlendirilmesi amacıyla Başbakan Abiy Ahmed ve Dışişleri Bakanı Demeke Mekonnen'le bir araya geldi.

Çin, ziyaret sırasında iki ülke arasında siyasi istişarelerin artırılması için mutabakat zaptı imzalarken, görüşmelerde kredi faizlerinin yapılandırılması meselesinin de ele alındığı belirtildi.

Ülkeye yaklaşık 13,7 milyar dolar borcu olan Etiyopya, ülkenin doğusundaki Somali eyaletinde gaz ve petrol arayan Çinli POLY-GCL şirketinin sözleşmesini Eylül 2022'de feshetmişti.

Öte yandan Bakan Çin, başkent Addis Ababa'da Çin tarafından inşa edilen Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (Africa CDC) genel merkezinin açılışını yaptı.

Bakan Çin, açılış öncesi Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed'le bir araya gelerek ortak işbirliği alanlarında görüş alışverişinde bulundu.

Geçen ay göreve geldikten sonra ilk yurt dışı ziyaretlerini Afrika'ya yapan Çin'in, Etiyopya'dan sonra Gabon, Angola, Benin ve Mısır'ı ziyaret etmesi planlanıyor.

Çin, Batı ülkeleri tarafından Afrika ülkelerine alt yapı yatırımları karşılığında kredi vererek onları borçlandırmaya ve bu yolla siyasi etkisini artırmaya çalışmakla suçlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin Dışişleri Bakanı, Afrika turunun ilk etabında Etiyopya'yı ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement