Çineli Kore Gazilerine Madalya - Son Dakika
Yerel

Çineli Kore Gazilerine Madalya

Çineli Kore gazileri Recep Üğüdücü ile merhum Mehmet Akyıldız'ın ailesine, Güney Kore Hükümeti tarafından gönderilen madalyalar törenle verildi.

19.02.2014 15:35

Çineli Kore gazileri Recep Üğüdücü ile merhum Mehmet Akyıldız'ın ailesine, Güney Kore Hükümeti tarafından gönderilen madalyalar törenle verildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneğinin girişimleriyle Kore Savaşı'nda gazi olan Türk askerleri için Güney Kore Hükümetince verilmesi kararlaştırılan madalyalar, sahiplerine törenle ulaştırılıyor.

Çineli Kore gazileri Recep Üğüdücü ile merhum Mehmet Akyıldız adına ailesine de madalyaları, Çine Kaymakamlığında düzenlenen törenle Çine Kaymakamı Özkan Demir tarafından verildi.

Demir, törende yaptığı konuşmada, gazilerin Türk milletinin gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, "Türk askerinin kahramanlığını bilmeyen yok ve burada bir kez daha şahit olduk. Bugün yine gazilerimizin onurunu hep birlikte paylaştık" dedi.

Madalya törenine, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi Başkanı Hasan Karataş, Kıbrıs gazileri Ali Akıncı, Osman Sağıroğlu, Fikret Karıncalı ve Süleyman Yavuz ile Kore gazisi Celalettin Öztürk de katıldı. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çineli Kore Gazilerine Madalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement