Çocuk Fuarı'nı Bakan Ergün Açacak - Son Dakika
Güncel

Çocuk Fuarı'nı Bakan Ergün Açacak

Çocuk Fuarı\'nı Bakan Ergün Açacak

Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı, 20 Nisan Cumartesi günü Bakan Ergün'ün katılımıyla açılacak.

20.04.2013 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı, 20 Nisan Cumartesi günü Bakan Ergün'ün katılımıyla açılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında düzenlediği Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı yarın (20 Nisan Cumartesi) açılacak. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımıyla gerçekleşecek açılış programına Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kent protokolü, 41 ülkeden 1000 çocuk ile Kocaelili çocuklar ve aileleri katılacak.

20 NİSAN CUMARTESİ MOSKOVA ÇOCUK SİRKİ

Yarın gerçekleştirilecek açılış programı saat 11.00'da başlayacak. Misafir ülke öğrencileri sahne performanslarını sergileyecekleri programda Fen-Teknoloji ve Bilim konulu İcat Çıkar-ma yarışmasının ödül töreninin yarışması yapılacak. Saat 18.00'da ise Moskova Çocuk Sirki ilgi çekici şovlarıyla sahne alacak.

21 NİSAN PAZAR KELOĞLAN MASALLARI MÜZİKALİ

Keloğlan Köyü'nün yer aldığı Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı'nda 21 Nisan Pazar günü saat 17.00'da Keloğlan Masalları Müzikali çocukları eğlendirecek.

YETENEKSİZSİNİZ YARIŞMACILARI

22 Nisan Pazartesi günü saat 18.00'da Yetenek Sizsiniz Yarışmacıları Baha, Karizma Şov, Grup Kaşıks ve Fire Storm sahne alacak. 23 Nisan Salı günü saat 14.00'da da Burak/Kıvanç ve İrem/Cash şovlarını yapacak.

BEJİNG ACROBATS GÖSTERİSİ

23 Nisan Salı günü saat 15.00'da ise solukların kesileceği Bejing Acrobats Gösterisi yapılacak. 20 kişilik ekip, rengarenk kostüm ve aksesuarlarla zorluk derecesi yüksek inanılmaz akrobasi şovlarını sunacak. İnsanüstü esnekliğe sahip akrobatlar "bu kadar da olmaz" dedirtecek.

20 - 23 NİSAN FUAR ALANI PROGRAMI

Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı 20 – 23 Nisan tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi'nde saat 10.00 – 20.30 arası çocukların ve ailelerinin hizmetinde olacak. 2013 yılı sonunda Türkiye'nin en büyük Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi'ni açacak olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu konuya dikkat çekmek amacıyla bu yıl Fuarın ana konseptini "Bilim" olarak belirledi.

KENDİ ROBOTLARINI ÜRETECEKLER

Fuarda çocuklar, atıklardan kâğıt yapımını öğrenecek, Kaz ve Keşfet atölyesi ile arkeolojik kazı yapacak, elektronik devre ve elektronik örümcek yapımı öğrenirken kendi robotlarını üretecekler.

UÇURTMA, GEMİ VE UÇAK YAPIMI

Ayrıca çocuklar doğal bitkilerle kendileri için parfüm üretirken, kimya deneyleri ile böceklerin dünyasında keşfe çıkacak, botanik bahçesinde kendi bitkisini dikecek, uçurtma, gemi ve uçak yapımını öğrenecek, cam üfleme standlarında camın yapımına tanıklık edecek, dijital oyun alanında sınırsız eğlence yaşayacak.

TÜRKİYE'NİN SEÇKİN KURUMLARI FESTİVALDE

23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'nde Türkiye'nin önde gelen bilim merkezleri ve kuruluşları da bulunacak. Aralarında İTÜ Bilim Merkezi, Türk Beyin takımı, MAD Science, BASF, Bursa Bilim Merkezi, Türk Hava Kurumu, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli Bilim-Sanat Merkezi, İstanbul Go Okulu, Bayrampaşa Bilim Merkezi, Kocaeli Gençlik Spor Merkezi, Derince Belediyesi Engelsiz Yaşamı Destekleme Merkezi, Kocaeli Gençlik Meclisi Bilim Kulübü miniklere festival boyunca bilimsel çalışmalar sunacaklar.

"SURİYELİ ÇOCUKLARA Bİ DÜNYA OYUNCAK"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir yandan büyük organizasyonlara imza atarken diğer yandan da sosyal sorumluluk projelerini unutmuyor. Büyükşehir Belediyesi bu yıl da ülke genelinde ses getirecek olan "Suriyeli çocuklara Bi Dünya Oyuncak Kampanyası" düzenliyor. Kentin dinamikleri ile birlikte yürütülen proje kapsamında festival boyunca fuar alanına kurulacak gerçek araba boyutundaki kumbaraya, miniklerin attığı oyuncaklar festival sonunda toplanacak ve Hatay da kurulan Suriyeli mültecilerin bulunduğu kamptaki çocuklara teslim edilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuk Fuarı'nı Bakan Ergün Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement