Çorum'da Tarih ve Kültür Gezileri Başladı - Son Dakika
Güncel

Çorum'da Tarih ve Kültür Gezileri Başladı

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, "Çorum Belediyesi olarak biz de kültürümüzün, medeniyetimizin, gönül dünyamızın zenginliklerini taşıyan şehirlere, tarih ve kültür gezileri düzenliyoruz.

20.03.2018 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, "Çorum Belediyesi olarak biz de kültürümüzün, medeniyetimizin, gönül dünyamızın zenginliklerini taşıyan şehirlere, tarih ve kültür gezileri düzenliyoruz." dedi.

Başkan Gül, Çorum belediyesince tarih ve kültür gezileri kapsamında lise öğrencilerinden oluşan ve Çanakkale'ye giden kafilenin uğurlama törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Gül, sosyal ve kültürel hizmetler çerçevesine gerçekleşen gezileri önemsediklerini vurguladı.

Özellikle genç nesillere ülkenin sahip olduğu tarihi, kültürel ve coğrafi zenginliklerin tanıtmasının önemine işaret eden Başkan Gül, "Çorum Belediyesi olarak kültürümüzün, medeniyetimizin, gönül dünyamızın zenginliklerini taşıyan şehirlere, tarih ve kültür gezileri düzenliyoruz. Bu yılın ilk tarih ve kültür gezisi de bugün uğurlayacağımız kafile ile başlıyor. 2018 yılı içerisinde 21 bin 195 vatandaşımızı Çanakkale, Konya ve Hacıbektaş ilçemize götüreceğiz." dedi.

"Çanakkale'nin milletimiz için, tarihimiz için çok farklı bir anlamı var" diyen Gül, Çanakkale'nin aziz milletin vatanına, inancına, izzetine, bağımsızlığına yapılan saldırı karşısında, iman gücüyle destan yazdığı topraklar olduğunu kaydetti.

Gezilerin Ramazan Bayramı'na kadar süreceğini dile getiren Gül, şöyle konuştu:

"Ramazanın başlangıcına kadar 3 bin 600 gencimiz Çanakkale'yi gezmiş olacak. Ramazan bayramından sonra da gezilerimiz vatandaşlarımızla devam edecek. 11 bin 520 hemşehrimiz daha Çanakkale'yi gezecek. Ecdadın canıyla kanıyla koruduğu topraklara gidecek.

Mevlana'nın şehri Konya, 'Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım' diyen Hacı Bektaş-ı Velinin türbesinin olduğu Hacıbektaş ilçemize gezilerimize devam edeceğiz. Hemşehrilerimiz gittikleri, gördükleri yerlerin manevi ikliminden istifade etmelerini temenni ediyor."

Törene katılan AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ ise Çorum Belediyesinin AK Parti Belediyeciliği ve sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini gösterdiğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorum'da Tarih ve Kültür Gezileri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement