Çözüm Süreci - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, "Türkiye demokraside ilerleyecekse, ifade özgürlüğü nedeniyle hapiste olanlar mutlaka çıkacaktır" dedi.

24.05.2013 22:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, "Türkiye demokraside ilerleyecekse, ifade özgürlüğü nedeniyle hapiste olanlar mutlaka çıkacaktır" dedi.

Paker, Başkanvekili Sibel Eraslan ve Sekreter Ayhan Ongan ile üyeler Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt, Abdurrahman Dilipak ve Mehmet Uçum ile Kars Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda vatandaşların çözüm sürecine ilişkin beklenti ve önerilerini dinledi.

Burada yaptığı konuşmada, son araştırmalarda Türkiye'de çözüm sürecine desteğin yüzde 81,3'e ulaştığına dikkati çeken Grup Başkanı Paker, şöyle konuştu:

"Bu, aşağı yukarı 60 milyon insan eder. Diyelim ki bunun yüzde 50'si AK Parti taraftarı olsun. Kalan yüzde 30 da bu barışı destekliyor. Bunun içinde CHP'ye, MHP'ye, BDP'ye ve diğer partilere oy verenler de var. Yüzde 82'lik çoğunluk bunu istiyor. Bu, keşke seçim yatırımı olsa. Hiç karşı değilim. Siyasi partiler seçimde kazanmak için çalışır. Bugünkü siyasi partiler de bunun için çalışırsa, bu yüzde 82'nin sözünü dinlemek zorunda. Bu kadar büyük bir çoğunluğun isteğini hiçbir siyasi parti görmezlikten gelemez. Bununla oyun oynanmaz. Siyasi olarak intihar olur. AK Parti'nin bu nedenle süreçte samimi olduğunu düşünüyorum."

İfade özgürlüğünü, "demokrasinin vazgeçilmez boyutu" olarak nitelendiren Paker, şunları kaydetti:

"Türkiye demokraside ilerleyecekse, ifade özgürlüğü nedeniyle hapiste olanlar mutlaka çıkacaktır. Çatışmazlık sağlandıktan sonra hep birlikte demokratikleşme sürecini tekrar başlatacağız. Abdullah Öcalan, 21 Mart'taki nevruz mesajında ne diyor, 'silahlı mücadele bitti, siyasi mücadele var. Mücadelenin bittiğini sanmayın, devam ediyor' diyor. Gayet doğru görüyor, ben de aynı şekilde görüyorum. Bence Türkiye'deki çözüm sürecini destekleyen partiler de öyle görüyor."

Öte yandan, etkinlikte aşıklar Ensar Şahbazoğlu ve Bilal Ersarı, aralarında atışarak, dostluk, barış ve kardeşlik mesajı verdi. - KARS

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement