Çukurova 5. Kitap Fuarı Yarın Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Çukurova 5. Kitap Fuarı Yarın Açılıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Altın Koza A.Ş.'nin katkılarıyla düzenlenen Çukurova 5.Kitap Fuarı, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açıyor.200 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek olan fuar kapsamında panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk etkinlikleri gibi 50 kültür etkinliği yapılacağı ve imza günlerinde 300 yazarın kitapseverlerle buluşacağı belirtildi.

09.01.2012 14:09

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Altın Koza A.Ş.'nin katkılarıyla düzenlenen Çukurova 5. Kitap Fuarı, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açıyor. 200 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek olan fuar kapsamında panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk etkinlikleri gibi 50 kültür etkinliği yapılacağı ve imza günlerinde 300 yazarın kitapseverlerle buluşacağı belirtildi.

TÜYAP, yılın ilk kitap fuarında yeni bir etkinlik dizisine başlıyor. Okur ve Yazar Buluşmaları başlığı altında gerçekleştirilecek söyleşilerde yazarlar yeni çıkan kitapları üzerine okurlarıyla bir araya gelecek. Yarın başlayacak ve 5 gün sürecek olan Çukurova 5. Kitap Fuarı ile ilgili Seyhan Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, geçen yılın bir değerlendirmesini yaparak, "2011'de 55 şehir ve 30 ülkeden 525 bin ziyaretçi ağırladık. Bu yıl

40 ülkeden 600 bin ziyaretçi hedefliyoruz. Gelen misafirlerimiz burada alışveriş yaparak taksilere binerek kent sermayesine ivme kazandırdı. Gönüllü turizm elçisi olarak çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal ise, 2011'de üretilen kitap sayısının yüzde 20, okur sayısının ise yüzde 25 oranında arttığına dikkat çekerek, "Korsanla ilgili mücadele polisimizin kararlılığı kitap satışlarının artmasına vesile oldu. Yukarıya doğru ivme var. Bu da bize kıvanç veriyor" dedi.

Toplantıya, Tüyap Kültür Fuarı Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Onur Bilge Kula ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut da katıldı.

Çukurova 5. Kitap Fuarı'nda, aralarında Can Dündar, Zeynep Oral, Nasuh Mahruki, Behçet Çelik, Mine Kırıkkanat, Enver Aysever, Pakize Özcan, Şükrü Erbaş, Nilüfer Kuyaş, Nazlı Eray, Nermin Bezmen, Uykusuz Dergisi Çizerleri ve pek çok değerli şair, yazar ve bilim insanının bulunduğu konuklar 5 gün süresince okurlarla bir araya gelecek.

Bu kapsamda Haydar Ergülen 11 Ocak Çarşamba; Gülten Dayıoğlu 12 Ocak Perşembe; Cüneyt Ülsever, Yekta Kopan ve Ayşe Kulin 14 Ocak Cumartesi günü "Okur ve Yazar Buluşmaları"na katılacak.

Çukurova 5. Kitap Fuarı 10-14 Ocak tarihleri arasında 10.30-20.30, kapanış günü olan 15 Ocak tarihinde ise 10.30-20.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çukurova 5. Kitap Fuarı Yarın Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement