Tarihi Gün! Erdoğan, Partili Cumhurbaşkanı Olarak İlk Kez Meclis'te - Son Dakika
Güncel

Tarihi Gün! Erdoğan, Partili Cumhurbaşkanı Olarak İlk Kez Meclis'te

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 yıl 10 ay aradan sonra AK Parti Grup toplantısının yapılacağı Meclis'e geldi. Erdoğan Meclis'e parti genel başkanı sıfatıyla geldiği için protokol töreni uygulanmadı.

30.05.2017 11:25  Güncelleme: 12:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla TBMM'ye ilk kez geldi. AK Parti Grup toplantısına katılmak üzere Meclis'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve AK Parti milletvekililleri karşıladı.

PROTOKOL TÖRENİ UYGULANMADI

Erdoğan Meclis'e parti genel başkanı sıfatıyla geldiği için protokol töreni uygulanmadı. Erdoğan, karşılamanın ardından Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın odasına geçen geçti.
GRUP'TA İLK KONUŞMA: 1044 GÜN SONRA YENİDEN...

Cumhurbaşkanı Erdoğan en son Başbakanlığı görevindeyken 2014 yılında AK Parti Grubu'nda kürsüye çıkarak konuşma yapmıştı. Erdoğan'ın bugün de uzun aradan sonra Genel Başkanı sıfatıyla konuşma yaptı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının bir kısmı:

"1044 gün sonra bir kez daha bu salonda sizlerle olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Anayasa değişikliğinin 25 milyon 157 bin gibi demokrasi tarihimizin rekoru olan evet sayısı ile kabul edilmesinin ardından biz de bu hakkımızı kullanmış oluyoruz. Durmak yok yola devam. Bundan sonra partimizin tüm çalışmalarında beraber olacağız ve bundan sonra işimiz çok daha zor. Bunu da özellikle ifade etmek durumundayım. MYK ve Grup Toplantılarımıza mümkün olduğu kadar katılmaya çalışacağım. Katılamadığım toplantılara da genel başkan vekilliği ile birlikte Binali Yıldırım kardeşim başkanlık ederek yürütecek. Kendisi demokrasi tarihimize altın harflerle yazılacak bir süreci yürütmüştür. Sayın Yıldırım'a sizler ve milletim huzurunda teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum."

YILDIRIM: GRUP SİZİ ÖZLEDİ SAYIN CUMHURBAŞKANIM

Başbakan Binali Yıldırım da Genel Başkan Vekili olarak gruba bir konuşma yaptı.

Yıldırım şunları söyledi;

"Evet, grup sizi özledi, sayın Cumhurbaşkanım. Türkiye 2017 anayasa değişikliğinden sonra yeni bri döneme girmiştir. Bu yeni dönem sürekli güçlü iktidar daima istikrar demektir. Bu dönemde artık iktidar garanti altına alınmış istikrar kalıcı hale gelmiştir.Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tam anlamıyla, yapılacak seçimlerde yürürlüğe girmiş olacak ve böylece ülkemizde artık milletin işleri hizmetleri çok daha hızlı bir şekilde yapılacak. Bürokrasi daha hızlı çalışacak ve gazi Meclisimiz çok daha güçlenmiş olarak milletin ihtiyacını gören yasal düzenlemeleri yaparken bir yandan da seçilmiş hükümetin başkanını denetlemek için gerekli çalışmaları ortaya koyacaktır. Bu sefer darbe karşısında ceketini alıp giden bir kişi değil, darbeye darbesini vuran bir Cumhurbaşkanı bir hükümet gördü. Darbelere de darbe vurulduğu bir dönem başladı.

"TERÖR ÜLKENİN GÜNDEMİNDE EN ALT SIRALARA İNECEK"

Alçak DEAŞ örgütüne karşı Fırat Kalkanı Harekatı'nı başlattık. Aynı anda 3 terör örgütü ile mücadele eden bir ülke haline geldik. FETÖ bir yandan, PKK bir yandan, DEAŞ terör örgütü... Bu örgütlerin hepsiyle de mücadelede gösterilen kararlılık sayesinde olumlu sonuçları almış bulunuyoruz. Terör bu milletin başının belası olmaktan çıkacak. Terör ülkenin gündeminde en alt sıralara inecek. Bunun için gece gündüz demeden sınır boylarında ülkesi için mücadele eden bütün güvenlik kuvvetlerimize şükranlarımızı sunuyorum.

"AK PARTİ GRUBUNA TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM"

Cumhurbaşkanlığı sistemi gündeme gelmiş ve MHP ile beraber gerekli adımlar atılmıştır. Çalışmalar iki parti uzmanlarınca bir aylık bir sürede şekillendirilmiş ve nihayet 9 Aralık 2016'da AK Parti Grubu'nun 316 milletvekilinin imzası ile Meclis Başkanlığı'na verilmiştir. 1 ay süren komisyon ve genel kurul çalışmalarında AK Parti olarak çok örnek bir çalışma ortaya koyduk. Grubumuz bir olarak beraber olarak, tereddüt göstermeden bu değişimde büyük bir gayret göstermiş ve nihayet MHP, AK Parti ile birlikte 20 Ocak tarihi itibariyle 18 maddeden oluşan değişiklik TBMM tarafından onaylanmıştır. Bunun için bir kez daha büyük gayret gösteren parti olmanın, birlikte yol yürümenin en güzel örneği olan AK Parti grubuna huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum."

Tarihi Gün! Erdoğan, Partili Cumhurbaşkanı Olarak İlk Kez Meclis\'te

Son Dakika Güncel Tarihi Gün! Erdoğan, Partili Cumhurbaşkanı Olarak İlk Kez Meclis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement