Cumhuriyetimiz 88 Yaşında - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyetimiz 88 Yaşında

Antalya ve ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çelenk sunma törenleri düzenlendi.

28.10.2011 16:22

Antalya ve ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çelenk sunma törenleri düzenlendi.

Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen törene, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, CHP Antalya milletvekilleri Yıldıray Sapan, Gürkut Acar, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, kamu, kurum ve kuruluşları temsilcileri katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Şeref defterini imzalayan Antalya Valisi Altıparmak, şu ifadelere yer verdi:

"Aziz Atatürk, bizlere emanet ettiğin Cumhuriyeti yücelterek 88. yılına ulaştırmanın gururu ve mutluluğuyla huzurlarınızdayız. Güçlü, özgür ve bağımsız bir ülkenin vatandaşları olarak, bizlere armağan ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti'ni ebediyen yaşatma azmi ve kararlılığı ile bu toprakları bizlere vatan yapan başta zat-ı aliniz, kahraman silah arkadaşlarınız ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

En büyük eserin olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, gösterdiğin uygarlık yolunda daha da yüceltmek ve işaret ettiğin hedefe taşımak için, millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde yılmadan çalışıyoruz. Eseriniz emin ellerdedir Atam. Ruhunuz şad olsun."

Törenin ardından Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği tarafından hazırlanan "Çanakkale Şehitleri Resim Sergisi"nin açılışını gerçekleştirdiler.

-Kepez-

Kepez ilçesinde Cumhuriyet'in kuruluşunun 88. yılı dolayısıyla Kepez'de Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Törene, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

-Akseki-

Akseki ilçesindeki törene Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, Akseki Belediye Başkanı Mehmet Gölcü, Garnizon Komutanı Binbaşı Kemal Esercan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Ahmet Önder, Cumhuriyet Savcısı Ercan Kurnaz, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

-Finike-

Finike'de Yunuslu Park'ta Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunduğu törene, Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Pazarbaş ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

-Manavgat-

Manavgat Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene de Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanvekili Sema Ecevitoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Metin Alkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Talat Deniz ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

-Demre-

Demre'de Cumhuriyetin kuruluşunun 88. yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Törene Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen İlkay Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Soner Aygün, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

-Tekirova-

Tekirova'da da Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Çelenk koyma töreninden sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törene Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras, Tekirova Jandarma Karakol Komutanı Mikail Kayhan ile turizmciler katıldı.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyetimiz 88 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement