D-Smart'ta Nisan Ayı Boyunca Woody Allen Keyfi - Son Dakika
Güncel

D-Smart'ta Nisan Ayı Boyunca Woody Allen Keyfi

D-Smart\'ta Nisan Ayı Boyunca Woody Allen Keyfi

Woody Allen'ın filmlerinden oluşan "Woody Allen Kuşağı", Nisan ayı boyunca D-Smart'ta.

02.04.2013 12:23

Amerikalı yönetmen, senarist ve daha birçok sıfatın sahibi Woody Allen'ın filmlerinden oluşan "Woody Allen Kuşağı", Nisan ayı boyunca D-Smart'ta. Senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı sayısız filmiyle bir "Woody Allen Sineması" yaratan ustanın filmlerinden özel bir seçki, D-Smart 3. Kanal Smart SineFest izleyicilerini bekliyor.

Türkiye'nin önde gelen dijital yayın platformlarından D-Smart'tan Woody Allen hayranlarına güzel haber: ünlü Amerikalı yönetmen ve senarist Woody Allen'ın 5 filminden oluşan "Woody Allen Kuşağı"nı 2 Nisan itibariyle D-Smart 3. Kanal Smart SineFest ekranlarında. Woody Allen'ın Nisan boyunca D-Smart'ta izlenebilecek filmleri şunlar: Yaramaz Harry, Herkes Seni Seviyorum Der, Hollywood Çıkmazı, Şöhret ve Broadway Üzerinde Kurşunlar.

'Woody Allen Kuşağı'nın ilk filmi "Yaramaz Harry"

Kuşağın ilk filmi, 1997 yılında Woody Allen'ın senaryosunu yazdığı, yönettiği ve oyuncuları arasında da yer aldığı Yaramaz Harry (Deconstructing Harry). "En İyi Senaryo" dalında Oscar'a aday gösterilen "Yaramaz Harry", Alman Bogey Ödülleri'nde "Arthouse" (Ticari Olmayan Sanat Filmi) ve 1999 İspanyol Turia Ödülleri'nde "En İyi Yabancı Film" dalında izleyici ödülü kazandı. "Yaramaz Harry"de ilham perisini kaybetmiş yazar Harry, önceki çok satan kitaplarından çıkıp gelen karakterlerle gerçeğin ve kurgunun birbirine karıştığı bir dünyaya dalıyor.

Woody Allen'da "Herkes Seni Seviyorum Der"

Woody Allen bir müzikal yaparsa ne olur? Cesar ödüllerinde ve Altın Küre'de "En İyi Yabancı Film" dalında adaylığı olan "Herkes Seni Seviyorum Der", klasik Woody Allen temalarını bir müzikal komedi şeklinde işliyor.

"Hollywood Çıkmazı"

Çekime başlamadan bir gün önce kör olan bir yönetmenin, eski karısıyla film çekme sancısını işlediği bu filmde Allen, Hollywood'u Hollywood diliyle ve Allen tarzıyla eleştirerek seyircisini eğlendiriyor.

"Şöhret"

Allen'ın ün kavramını yine Allen'ca işlediği film, başarısız bir roman yazarının ve öğretmenlik yapan eşinin boşanma sonrasında yaşadıklarını, birbirine geçen küçük hikayeler ekseninde işliyor.

"Broadway Üzerinde Kurşunlar"

1920ler… New York… Bir tiyatro sahnesi… Gangsterler, ve aşk… Woody Allen tarzıyla bir araya gelen bu temalar, filmin seyircisine keyifli dakikalar geçirtecek. Altı dalda Oscar adayı olan film, John Cusack, Chazz Palminteri, Mary-Louise Parker ve gösterdiği performans ile "Yardımcı Kadın Oyuncu" dalında ödüle ulaşan Dianne Wiest gibi oyuncuları bir araya getiriyor.

Yaramaz Harry (97) 2 Nisan 2013 21.30 Smart SineFest

Herkes Seni Seviyorum Der (96) 9 Nisan 2013 21.30 Smart SineFest

Hollywood Çıkmazı (02) 16 Nisan 2013 21.30 Smart SineFest

Şöhret (98) 23 Nisan 2013 21.30 Smart SineFest

Broadway Üzerinde Kurşunlar (94) 30 Nisan 2013 21.30 Smart SineFest

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel D-Smart'ta Nisan Ayı Boyunca Woody Allen Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement