DBP'li Seçilmişlerden Ortak Basın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

DBP'li Seçilmişlerden Ortak Basın Açıklaması

DBP\'li Seçilmişlerden Ortak Basın Açıklaması

DBP Yerel Yönetimler ve seçilmişler, kayyım ataması ve Öcalan'la görüşme yapılmaması ve KHK kararları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

07.09.2016 16:27

Akel: ''Bütün bir ülke cehenneme dönüştürülüyor''

Görevden alınan Batman Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, "Sömürge hukukunu kabul etmeyeceğiz, sonuna kadar direneceğiz" dedi.

DBP (Demokratik Bölgeler Partisi)'li Yerel Yönetimler, yaşanan çatışmalı süreç, Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı başlatılan açlık grevi ve hükümetin KHK ile getirdiği kayyım düzenlenmesine ilişkin Batman Belediyesi önünden basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya HDP Milletvekili Saadet Becerikli, görevden uzaklaştırılan Batman belediyesi eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Batman Belediyesi Eşbaşkanvekili Hürriyet Kaytar, ilçe ve belde belediye eşbaşkaları ile parti yöneticileri de katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Gülistan Akel şunları söyledi: "AKP iktidarının dayattığı bütün hukuk ve ahlak dışı uygulamalarına karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sömürge hukukuna boyun eğmeyeceğiz. Barış ve huzur içinde hep beraber hayatımızı ve geleceğimizi insanca ve evrensel değerlere uygun yeniden inşa etme imkanı varken, güç ve iktidarın deliye çevirdiği bir suç koalisyonu tarafından başlatılan bu savaşla, geleceğimiz karartılıyor, hayatımız esir alınıyor, bütün bir ülke cehenneme dönüştürülüyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel DBP'li Seçilmişlerden Ortak Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement