Demirel'in Ölümünün Birinci Yılı - Son Dakika
Güncel

Demirel'in Ölümünün Birinci Yılı

Eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin, "Süleyman Demirel, cumhuriyettir, devlettir, devleti yönetmiştir.

18.06.2016 14:45

Eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin, " Süleyman Demirel, cumhuriyettir, devlettir, devleti yönetmiştir. Demirel, devleti yönetmekle kalmamış, devlete sahip olmuştur. Demirel, cumhuriyetin bütün niteliklerini taşımaktadır üzerinde." dedi.

Antalya Konyaaltı Belediyesi ile Ispartalılar Derneği tarafından, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ölümünün birinci yılı nedeniyle "Hoşgörüyle bir ömür" konulu anma programı düzenlendi.

Belediyenin fuayesinde, Demirel'in basında yer alan ve birçok karikatüristin çalışmasından oluşan 40 karikatürün yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi. Bir hafta açık kalacak sergiye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Eski TBMM Başkanı Sezgin, belediye salonunda düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, birlikteliği beraberliği, aynı duygu ve düşünceler etrafında buluşmayı temenni etti. Bugün televizyonları izlemekten korktuğunu belirten Sezgin, "Siyasetçilerin, devlet adamlarının birbirlerine bu kadar uzak olmaları, yani birbirlerine böylesine sözler ifade etmelerinden, 60 yıllık bir politikacı olarak duyduğum üzüntüyü paylaşmak istiyorum." diye konuştu.

Demirel için Isparta'da düzenlenen törenlerde katılımın yoğun olduğunu ifade eden Sezgin, Demirel ile Türkiye için çizdikleri yolda birlikte hareket ettiklerini anlattı.

Sezgin, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vizyonu sayesinde Antalya'nın sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önemli turizm kenti olduğuna dikkati çekti.

"İç barışın temel şartı hukuk"

Antalya'nın Türkiye'nin yüz akı olduğuna işaret eden Sezgin, şunları kaydetti:

"Süleyman Demirel, cumhuriyettir, devlettir, devleti yönetmiştir. Demirel, devleti yönetmekle kalmamış, devlete sahip olmuştur. Demirel, cumhuriyetin bütün niteliklerini taşımaktadır üzerinde. Demirel, o cumhuriyetin bütün niteliklerinde laiklik vardır, sosyal devletlik vardır. Fukaralığı yenme, yokluğu giderme vardır. Kalkınma vardır, ilerleme, eğitme, okuma vardır. Her şeyden önce sevgi vardır, birbirini sevmek, saymak vardır."

Sezgin, millet olmanın şartının bazı şeylere hep birlikte inanmaktan geçtiğini belirterek, iç barışın temel şartının da hukuk olduğunu anlattı.

Demirel'in özel doktorluğunu yapan Aylin Cesur da Demirel'in sadece İslamköy ovasına değil, Türkiye'nin pek çok ovasına su getirdiğini söyledi.

Cesur, Demirel'in her Antalya'ya gelişinde çok heyecanlandığını, her defasında uçaktan seraları göstererek, bunun medeniyet olduğunu söylediğini anlattı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de anlamlı bir anma programı olduğunu belirterek, birlikteliğin önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demirel'in Ölümünün Birinci Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement