Deniz Gezmiş ve Arkadaşları İçin Bir Araya Geldiler - Son Dakika
Yerel

Deniz Gezmiş ve Arkadaşları İçin Bir Araya Geldiler

Deniz Gezmiş ve Arkadaşları İçin Bir Araya Geldiler

İzmir’in Buca ilçesinde, 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan ölümlerinin 43. yılında düzenlenen törenle anıldı.

07.05.2015 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Buca ilçesinde, 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan ölümlerinin 43. yılında düzenlenen törenle anıldı.

Buca Belediyesi tarafından düzenlenen törende, onlarca vatandaş idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için Çevik Bir Meydanı'nda düzenlenen törende bir araya geldi. Alanı dolduran onlarca vatandaş, Altan Gördüm, Haluk Çetin ve Namık Kuyumcu'nun şiir ve müziklerine eşlik etti. Törende duygu dolu anlar yaşanırken, Namık Kuyumcu 6 Mayıs tarihinin önemine dikkat çekti. Kuyumcu, "Hayatımızın 6 Mayıs'ları yıllardır Türkiye'nin her yerinde bir başka türlü anılır. Aslında 6 Mayıs'lar yıllardır bir acılı günün hatırlanmasından ziyade Türkiye'de yaşayan bütün halkların demokrasi, özgürlük mücadelesinde önemli bir simgedir. Hepimizin bildiği üzere 6 Mayıs 1972 tarihi takvimlere yaralı ve kirli bir yaprak olarak düşmüştür" dedi.

Anma etkinliğinin ardından sahneye çıkan Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık da, sanatçılara şiirleri ve şarkıları için teşekkür ederek plaket ve çiçek takdim etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Deniz Gezmiş ve Arkadaşları İçin Bir Araya Geldiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement