Denizbank, Kiler Grubu ile "Kiler Bonus" Kart Çıkarttı - Son Dakika
Ekonomi

Denizbank, Kiler Grubu ile "Kiler Bonus" Kart Çıkarttı

Denizbank, Kiler Grubu ile "Kiler Bonus" Kart Çıkarttı

DenizBank, Kiler Grubu ile ortak markalı kart projeleri için münhasırlık anlaşması imzalayarak Kiler Bonus markalı kart çıkarttı DenizBank, Kiler Grubu ile ortak markalı kart projeleri için münhasırlık anlaşması imzalayarak Kiler Bonus markalı...

12.02.2013 13:56

DenizBank, Kiler Grubu ile ortak markalı kart projeleri için münhasırlık anlaşması imzalayarak Kiler Bonus markalı kart çıkarttı DenizBank, Kiler Grubu ile ortak markalı kart projeleri için münhasırlık anlaşması imzalayarak Kiler Bonus markalı kart çıkarttı. Kiler Bonus kart sahipleri, market harcamalarında yüzde 30'a varan oranlarda tasarruf elde ederken, bonusun tüm faydalarından da yararlanacak ve Kiler Kazanç Kart'tan puan toplamaya devam edecekler. Kiler Bonus ayrıca, 12 Şubat - 31 Mayıs 2013 tarihleri arasında yapılacak ilk 100 TL'lik Kiler alışverişlerinde 50 TL bonus kazandıracak ve Mayıs sonuna kadar yapılacak başvuruda kart aidatı alınmayacak.

Kiler Bonus'un tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türkiye ekonomisinin genç nüfusu ile potansiyel vaat ettiğini ve dünya çapında bir değer olma yolunda olduğunu söyledi. Şu an itibariyle 77 milyon nüfusun yarısının 30 yaşın altında olduğunu, 2050 yılında nüfusun 95 milyona ulaşmasının beklendiğini, 2002 yılında 3 bin 500 doların altında olan kişi başı gelirin, 2011'de yüzde 200'lik bir artışla 10 bin 500 dolara yaklaştığına dikkati çeken Ateş, hane halk borçluluk oranın ise yüzde 17 ile düşük bir düzeyde bulunduğunu söyledi. Türkiye'nin ekonomik büyüklüğünün 775 milyar dolar olduğuna dikkati çeken Ateş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

-"HANE HALKI HARCAMALARININ 190 MİLYAR DOLARI PERAKENDE HARCAMASI"-

"Hane halkı tüketiminin bunun içindeki payı 550 milyar dolar. Bu yüzde 71'i. Diğer ülkelere baktığımızda bu Güney Kore'de yüzde 53, Endonezya yüzde 50, Meksika yüzde 64. Ülkemizde hane halkı harcamasının ekonomiye olan katkısı, iç tüketim çok hayatiHane halkı harcamalarının da 190 milyar doları, yani 550 milyar doların yüzde 35'i perakende harcamaları. 190 milyar doların da yüzde 60'ı, yani 115 milyar doları gıda perakende harcamaları. Gıda perakendeciliği ki toplam perakende harcamalarının üçte ikisi, organize süpermarketlerin gelişme potansiyelini çok açık ortaya koyuyor. Çünkü toplam ciro içinde sadece yüzde 29'u şu an itibariyle bu gıda harcamalarının organize gıda şirketleri tarafından gerçekleştiriliyor. Halbuki organize gıda payı İspanya'da yüzde 71, İngiltere'de 87, Belçika'da yüzde 91. Bizde henüz yüzde 29'larda. Dolayısı ile perakende sektöründe, gıda perakendeciliğinin gelişme potansiyelini çok açık ortaya koyuyor. Kalan yüzde 71 ise geleneksel yöntemlerle gıda alışverişini yapıyor."

-KREDİ KARTIYLA YAPILAN HER 100 İŞLEMDEN 29'U MARKETLERDE YAPILDI-

Ateş, perakende sektörünün yanı sıra, gelişimi tetikleyen en önemli araçlarından birinin de kredi kartı kullanımı olduğuna dikkati çekti. Türkiye'de 2012 yıl sonu itibariyle kredi kartı adedinin 54 milyona ulaştığını, bunun yüzde 6 büyümeye işaret ettiğini belirten Hakan Ateş, "İşlem hacmi ise yüzde 24 büyüyerek 361 milyar dolara çıktı. Bu çok önemli bir yekün. Kartların adet olarak kullanımına baktığımızda 213 milyon kere kullanılmış, yani nüfus başına üç kere kart hareketi yapılmış. Türkiye'de kredi kartı ile yapılan her 100 işlemden 29'u marketlerde yapılıyor. Bütün bu veriler perakende ile bankacılık sektörü arasındaki işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor" diye konuştu.

-"BONUS'TAN MEMNUNUZ"-

Soruları da yanıtlayan Ateş, başka alanlarda ortaklık yapmayı düşünüp düşünmediğine ilişkin bir soru üzerine, Denizbank'ın şu ana kadar kurumsal ürün yelpazesinde her alanda hizmet verdiğini, şu anda yolda enerji ve dağıtım projeleri olduğunu ve uygun şartlar geliştiğinde projeleri geliştirme hedeflerinde olduklarını açıkladı. Kiler Bonus'un yiyecek içecekten, mutfak aletleri, kıyafetten ürün yelpazesinde kadar birçok alanda geçerli olacağını belirten Ateş, ayrıca Kiler Bonus'a özel ürünler de bulunacağını kaydetti. Ateş, "Denizbank'ı bonus dışında, kendi kartı ile görebilir miyiz?" şeklindeki bir soru üzerine, "Biz 2002 yılı sonunda bunu imzaladığımızda herkes ne yapıyorsunuz? dedi. Yurt dışında da çok markalı bağlılık programları uygulanıyor. Biz şu an itibariyle halimizden son derece memnunuz. Bonus ile de uzun vadeli bir anlaşmamız var. Sonuçlarından da memnunuz, şu anda öyle bir hedefimiz yok" yanıtını verdi.

-TMSF'NİN MEVDUATA GARANTİYİ ARTIRMASI-

Hakan Ateş, bir gazetecinin " Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) mevduata garantiyi artırmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu gerekli miydi? Bu bankacılık sektörüne nasıl bir yük getirir ve karlılığını nasıl etkiler?" sorusu üzerine, şu karşılığı verdi:

"Krizin en ağır dönemlerinde bile biz mevcut yerimizde kaldık. Ben bu anlamda suni garantiler yatırılmasından ziyade, mevcut kurumların mali durumlarının da gücüyle ilgili güvenlik duygularının halkta yarattığı artışın daha yararlı olacağı kanaatindeyim. TMSF'nin ilave yük getirmesini bankacılık sektörünün bir çalışanı olarak sevinerek karşılamayacağımız ortadadır. Henüz kanunlaşması bu tasarı o yüzden, sonuçları üzerinde kanaati gidecek durumda değiliz ama şu an itibariyle tasarrufa verilen güvence, bir bankacı gözüyle yeterli görünüyor bana."

-35 TL ALTINDAKİ ALIŞVERİŞLERDE POS'A GÖSTEREREK ÖDEME YAPILABİLECEK-

Denizbank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk ise Kiler Bonus sahiplerinin hem Kiler marketlerinden yaptığı alışverişlerden kazanç puan ve indirim kazanmaya devam edeceğini, hem de Kiler dışındaki harcamalarında ekstra bonuslar kazanacaklarını açıkladı. Kartın gösterge çözerliğinin de bulunduğuna işaret eden Ertürk, "Belirli 35 TL'nin altındaki alışverişlerde de sadece POS'a kartımızı göstererek ödemeyi Kiler Bonus sahipleri yapabilecek. Bu proje ile bizim amacımız, 100 binlerin üzerinde Kiler müşterisini Kiler Bonus sahibi yapabilmek" dedi. Kiler Bonus kartın, tüketiciye ne kadarlık bir avantaj sağlayacağının sorulması üzerine, "Kart sahibi için yılda ortalama 250 TL ile 650 TL arasında avantaj sağlayacak. Markette ortalama bir sepet harcaması 15 TL. Haftada 3 kez bu harcamanın gerçekleştiğini düşündük. Bu da aylık 180 TL, yıllık da 2 bin 160 TL'ye denk geliyor. Baktığınızda yüzde 10 ile 30 arasında bir avantajla kart sahibine yıllık 250 ile 650 TL arasında indirim sağlamış oluyor" karşılığını verdi. Ertürk, Kiler Bonus'un kart aidatının yıllık 55 TL olacağını, Mayıs ayına kadar yapılacak başvurulardan kart aidatı alınmayacağını açıkladı.

-"TÜKETİCİ BEKLENTİLERİNİ DOĞRU OKUMAK, FİYAT REKABETİ KADAR ÖNEM KAZANACAK"-

Kiler Holding Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, Kiler olarak, gelecek yıllarda teknolojiyi yakından takip ederek tüketici beklentilerini ve alışkanlıklarını doğru okumanın, en az fiyat rekabeti kadar önem kazanacağını öngördüklerini söyledi. Bu kapsamda yaklaşık 2 yıldır Kiler'in tüm alt yapı, müşteri ilişkileri yönetimi, teknoloji kullanımı ve mağaza organizasyonlarını bu öngörüye göre planlamaya ve uygulamaya başladıklarını açıklaya Kiler, "Kiler Bonus kart projesi de bu süreçte gündemimize girdi. Bugüne kadar Kazanç Kart ile müşterilerimizle kurduğumuz bağ oldukça kuvvetli oldu. Kiler Bonus ile bu bağın artacağına, müşterilerimizin kazançlı alışveriş yaptıklarını daha çok hissedeceklerine ve sağlanan avantajlar ile memnuniyetlerinin artacağına inanıyoruz" diye konuştu. Kiler'in bu yıl 15 mağaza açmayı hedeflediğini açıklayan Kiler, satın alma planları konusunda ise, "Perakende sektörü konsolidasyonlara açık, hızlı büyüyen, potansiyeli yüksek bir sektör. Biz birleşmelere ve satın almalara açık bir firmayız. Fırsatlar çıkarsa bunları değerlendireceğiz" açıklamasında bulundu.

-BU YIL 500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANMASI PLANLANIYOR-

Kiler Perakende Genel Müdürü Nihat Özdemir, Türkiye'nin 32 ilinde 202 mağazaya sahip olduklarını ve Kiler'in Kazanç Kart'ının 1.5 milyon aktif müşteriye ulaştığını açıklayarak, "Mağazadan içeri giren her 100 kişiden yüzde 60'ı kazanç kart kullanmaktadır" dedi. Soruları da yanıtlayan Özdemir, bu yıl açılacak 15 mağazada yaklaşık 500 kişinin istihdam edilmesinin hedeflendiğini açıkladı.

-KİLER KARTA SMS İLE BAŞVURULABİLECEK-

Toplantıda verilen bilgilere göre, Kiler Bonus'a başvurmak için "KILER" yazıp boşluk bıraktıktan sonra TC kimlik numarasını 3280'e göndermek yeterli. Tüm DenizBank şubeleri, www.denizbank.com ve 444 0 800 Denizbank iletişim merkezi üzerinden de Kiler Bonus'a başvurulabilecek. Ayrıca tüm Kiler mağazalarında da kart talebinde bulunulabilecek. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Denizbank, Kiler Grubu ile 'Kiler Bonus' Kart Çıkarttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement