Denizi Olmayan Başkenti Martılar Kuşattı - Son Dakika
Güncel

Denizi Olmayan Başkenti Martılar Kuşattı

Denizi Olmayan Başkenti Martılar Kuşattı

Genellik sahil bölgelerinde bulunan martıların, denizi olmayan Başkent'te görülmesi görenleri hayretlere düşürüyor.

09.01.2012 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genellik sahil bölgelerinde bulunan martıların, denizi olmayan Başkent'te görülmesi görenleri hayretlere düşürüyor.

Yenimahalle Balıkçı Hali'ne İstanbul'dan getirilen balıkların kasalardan düşen ve çürümüş olanları, halin martıları tarafından tüketiliyor. Seyhan Uçan isimli balıkçı, "Martılar genellikle hamsiye takılıyorlar, hamsi kamyonlarla geliyor. Balık bittiğinde martı gider. Yazın burada martı aç kalır" dedi. Mustafa Yüksel isimli diğer bir balıkçı ise, "Martılar, 10'uncu ayda geliyor. Hamsi arabasıyla birlikte, İstanbul'dan hamsi arabasını koklayarak 400 kilometre yolla geliyorlar. Kışın yerleri burası.

İkindiye kadar burada, halin üstündeki tavanda dururlar. Akşam üstünde Mogan Gölü'ne doğru gidiyorlar. Sardalya mevsimi bitene kadar, 4'üncü ayın sonuna kadar burada duruyorlar. Buraya bir tanesi 700 gram olarak geliyor, 1 buçuk kilo olarak geri gidiyorlar" diye konuştu.

Yüksel, sabah 4'te balık arabasının kokusunu almalarıyla martıların hale geldiğini kaydederek, martıların genelde en sevdikleri balığın sardalya ve hamsi olduğunu belirtti. Yüksel, martıların hale herhangi bir zararı olmadığını belirterek, "Bize bir zararı yok, bize yararı var. Balıkçılığın olduğunu hissettiriyor, martılar. Bizi de balık satarken motive ediyorlar. Deniz kokusu getiriyorlar, balıkçının hissettiği şey deniz kokusudur" dedi. Martıların kasaların üstünden hamsileri götürdüğünü kaydeden

Yüksel, martıların evcil hayvanlar gibi davrandığını söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Denizi Olmayan Başkenti Martılar Kuşattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement