Denizin Ortasında Yaban Hayatı - Son Dakika
Yerel

Denizin Ortasında Yaban Hayatı

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova koyundaki Aşırlı Adası, yaban keçisi, geyik, karaca ve ceylanların doğal yaşam alanı oldu.

08.09.2011 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova koyundaki Aşırlı Adası, yaban keçisi, geyik, karaca ve ceylanların doğal yaşam alanı oldu.

Aşırlı Adası, 1942 yılında Demre'ye bağlı Üçağız köyünden Süleyman Koç adına tescil edildi. 145 dekar alana sahip ada pek çok kez el değiştirdikten sonra, üzerindeki tarihi kalıntılar gözönünde bulundurularak sit alanı ilan edildi ve Demre Asliye Hukuk Mahkemesi, adanın "Devletin hüküm ve tasarrufundaki yerlerden" olduğuna karar verdi.

Yargıtay tarafından da onanan bu kararın ardından adanın 9. sahibi Nevzat Ak, 2004 yılında adaya yaban keçisi, geyik, karaca ve ceylan yavruları saldı. Aradan geçen sürede adada doğal bir yaşam alanı oluştu ve adadaki hayvan sayısı 50'ye kadar yükseldi. Adaya belirli aralıklarla gelen hayvanseverler de, hayvanlara yem ve su bırakmaya başladı.

Hayvanları beslemek için adaya gelen Cemal Çolak, bölgeye tatile gelenlerin adaya gelerek hayvanları görmek istediğini söyledi. Bazı kaçak avcıların ise, adaya gelerek avlandığını öne süren Çolak, bazı günler adada tüfekle vurularak yaralanmış hayvanlar bulduklarını ve tedavi ettirdikten sonra yeniden adaya saldıklarını ifade etti. Kaçak avcılara tepki gösteren Çolak, "Lütfen iki kilo et için canlılarımıza kıymayalım" dedi.

Geyikleri izlemeye gelen Turgut Selçuk da, Aşırlı Adası'nın doğal güzelliklerine işaret etti. Sabah erken saatlerde gelirlerse geyiklere rastlayabildiklerini belirten Selçuk, geyikleri doğal ortamında görmekten keyif aldıklarını söyledi. Selçuk, "Devlet yetkililerimizden bu doğal güzellikleri ve yaban hayatını korumalarını istiyoruz" diye konuştu.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizin Ortasında Yaban Hayatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement