Denizli'de Ticari Araç Sürücüleri Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Denizli'de Ticari Araç Sürücüleri Bilgilendirildi

Denizli'de ticari araç sürücüleri düzenlenen eğitim semineri ile trafik güvenliğinin sağlanması konusunda bilgilendirildi.(TŞOF) koordinesinde düzenlenen "Ticari Araç Sürücülerinin Bilgilendirilmesi Toplantısı", Denizli Valisi Abdulkadir Demir'in...

18.04.2012 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de ticari araç sürücüleri düzenlenen eğitim semineri ile trafik güvenliğinin sağlanması konusunda bilgilendirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu

(TŞOF) koordinesinde düzenlenen "Ticari Araç Sürücülerinin Bilgilendirilmesi Toplantısı", Denizli Valisi Abdulkadir Demir'in de katılımıyla yapıldı.

Vali Demir, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, son on yılda Türkiye'de trafik ve ulaşım hizmetleriyle ilgili devrim niteliğinde çalışmaların yapıldığını ifade etti. Bu kapsamda, ticari araçların çalışmalarına ilişkin, Avrupa'da bulunmayan çok özel standartların getirildiğine işaret eden Demir,

"Eski araçlar hurdaya gönderildi. Ayrıca özellikle araçların güvenliğine ilişkin özel sektöre yetki verildi ve bunların denetimi çok daha düzenli, teknik olarak yapıldı" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan ise trafik kazalarının Türkiye'de olduğu gibi tüm dünyada önemli sorunların başında geldiğini belirterek, bu sorunu en aza indirmek için çalıştıklarını ifade etti.

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın ise yol ve trafik güvenliği konusunda şoför esnafını bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, trafik kazalarını önlemek ve hizmet kalitesinin arttırılarak kamu güvenini kazanmak için bu toplantıları düzenlediklerini söyledi.

Toplantıların ilk etapta 19 ilde düzenleneceğini belirten Apaydın, verimli sonuç alınması durumunda ise tüm Türkiye'de yaygınlaştırılacağını, şoförlerin trafik güvenliği konusunda bilinçli olmaları için federasyon olarak ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı Musa Çelikkol ile ticari araç sürücüleri ve davetliler katıldı.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Denizli'de Ticari Araç Sürücüleri Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement