DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN MANİSA'DA HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU - Son Dakika
Güncel

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN MANİSA'DA HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU

MANİSA'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için 4 bin fidanlık hatıra ormanı oluşturuldu.

21.03.2023 17:33  Güncelleme: 17:43

MANİSA'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için 4 bin fidanlık hatıra ormanı oluşturuldu. Yakınlarını ve evlerini kaybedip Manisa'ya gelen depremzedeler de fidan dikti.

Manisa'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenler için oluşturulan hatıra ormanında fidanlar toprakla buluşturuldu. Yunusemre ilçesi Bağyolu Mahallesi yakınlarında belirlenen alanda tören düzenlendi. Törene, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, depremzedeler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Manisa Orman İşletme Müdürü Fatih Öztürk, 2 hektarlık alanda fıstık çamı, mavi selvi ve kara selvi türlerinden oluşan 4 bin fidanın dikildiğini söyledi. Konuşmaların ardından depremde hayatını kaybedenler için dua edildi. Depremzedeler, öğrenciler ve birçok vatandaş 'Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı' için fidanları toprakla buluşturdu.

Adana Seyhan'da depreme yakalanan ve Manisa'ya gelen depremzede Salih Ayyıldız (61), yaşadıklarını anlattı. 8 çocuk babası Ayyıldız, taksicilik yaptığını ve depremden 10 dakika önce eve geldiğini ve depreme ayakta soba başında ısınırken yakalandığını söyledi. Evlerinin bulunduğu 5 katlı binanın çökeceğini düşündüğünü ifade eden Ayyıldız, "Sobayı tutuşturdum o sırada sarsıntı başladı. Önce zıplamaya ardından sağa sola gitmeye başladık. O an kendimi su içinde hissettim. Omzumu duvara vurdum hala ağrısı var. Soba üzerindeki güğümü tutup, sobanın devrilip, yangın çıkarmaması için gayret ettim. Evimiz yıkılmadı ama ağır hasar gördü. Evimize girmeye cesaretimiz yok. Fidanları seve seve dikmeye geldim. Deprem bölgesinde kaybettiğimiz tüm insanlarımızın mekanı cennet olsun. İnşallah bu fidanlar temelli kalır ve deprem şehitlerimizin adı yaşar" diye konuştu. (DHA)

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN MANİSA\'DA HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN MANİSA'DA HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement