Derecik Sınır Kapısı Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Derecik Sınır Kapısı Hizmete Açıldı

Derecik Sınır Kapısı Hizmete Açıldı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Derecik Sınır Kapısı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

02.05.2017 14:06

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Derecik Sınır Kapısı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Bir süre önce bölgede bir dizi ziyarette bulunan AK Parti 23. Dönem Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Derecik Sınır Kapısı'nın kısa sürede açılacağı müjdesini yöre halkına vermişti. Kuzey Irak'a giriş ve çıkışların rahat şekilde sağlanması için sınır kapısının pasaport geçişlerine açılması gerektiğini belirten Özbek, kapının referandum sonrası hizmete açılacağını ifade etmişti.

Türkiye ve Irak arasındaki giriş ve çıkışların rahatlıkla sağlanabilmesi için Derecik Sınır Kapısı, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Derecik Belde Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, bölge komutanları ve Kuzey Irak bölgesinden gelen Irak Mergesor Kaymakamı Gafur Ahmet ve Peşmerge komutanlarının katılımı ile hizmete açıldı. Bölgede hem açılış hem de ziyaretlerde bulunan komutanlar, yöre halkı ile bir süre sohbet ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Pasaport geçişlerine açılan sınır kapısının sevincini yaşayan belde sakinleri ise açılışa katılanlara teşekkür ederek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

(Ayhan Dinç/ İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Derecik Sınır Kapısı Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement