Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

ADANA'da sokaklarına asfalt dökülmeyen semt sakinleri, toz ve çamura karşı eylem yaparak çözüm istedi.

22.05.2012 15:31

//////////////////////////////////

mahalle sakinleri eylem yaptı

ADANA'da sokaklarına asfalt dökülmeyen semt sakinleri, toz ve çamura karşı eylem yaparak çözüm istedi.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Mirzaçelebi ile Yeşilyuva Mahallelerini birbirinden ayıran Mirzaçelebi Sokağı, 8 ay önce bakıma alındı. ASKİ tarafından kanalizasyon çalışması yapılan sokaktaki çukur, kapatıldıktan sonra, ekipler ayrılıp gitti. Mahalle muhtarları ve semt sakinlerinin bütün girişimlerine rağmen, sokak asfaltlanmadı. Valilik, Büyükşehir ve Seyhan İlçe belediyelerine dilekçe veren semt sakinleri, 'sokağınızın asfaltı yapılacak' cevabını almalarına rağmen, 8 aydan beri gelişme yaşanmadı.

Yaz boyunca Mirza Çelebi Sokaktan geçen araçlar ev ve işyerlerini toz altında bıraktı. Her yağmur yağdığında ise sokakları çamur deryasına dönen semt sakinleri, 8 aylık suskunluğunu bozdu.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Otomobilleri ve işyerlerinden getirdikleri malzemeleri sokak girişine koyup barikat kuran vatandaşlar, Mirzaçelebi Sokağı'nı yaya ve araç trafiğine kapattı. Seslerini duyurabilmek için kameraları da çağıran semt sakinleri, "Biz üvey evlat mıyız. Büyükşehir belediyesi sokağın Seyhan'a ait olduğunu, Seyhan ise Büyükşehir'in sorumluluğunda olduğunu söylüyor. İkisi de topu birbirlerine atıyorlar. Olan bize oluyor. Yuttuğumuz tozlar yüzünden ciğerlerimiz çürüdü. Kış geldi, çamur deryasında yüzer hale geldik. Artık yeter, bizim sokağın asfalt sorununu çözmeyen belediye, bizden oy istemek için gelmesin" diye tepki gösterdi. Yaklaşık yarım saat eylem yapan vatandaşlar, polis ekiplerinin araya girmesi üzerine sokağı trafiğe açtı.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

(22.05.2012,FOTOĞRAF)

////////////

Gazeteciliği konuştular

ADANA ÇEP Ticaret Meslek Lisesi'nde, 23 Mayıs'a dek sürecek 'İletişim Günleri' etkinliklerinde gazeteciler, 'Gazeteci Olmak' konulu panelde konuştu.

Münazara ve kısa film gösteriminin gerçekleştirildiği, fotoğraf sergisinin açıldığı etkinliklerin ilk gününde düzenlenen paneli, Doğan Haber Ajansı (DHA) Adana Bölge Müdürü Orhan Apaydın yönetti. Panelde Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, İhlas Haber Ajansı (İHA) Adana Bölge Müdürü Adnan Kulak ve Adana Lobi Dergisi İmtiyaz Sahibi Utku Sağılır, mesleği, gazetecilerin çalışma koşullarını ve sorunlarını anlattı. Konuşmacılar genç iletişimcilere mesleğin ilk kuralının dürüstlük olduğunu belirterek, girişimci, çok okuyan ve araştıran bireyler olmasını önerdi. Etkinlikler kapsamında, yıl içerisinde haber ve fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi.

ADANA, (DHA)

//////////////////

Başarıya kürek çektiler

DENİZİ olmayan Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği 'Su Sporları Festivali'nde Naksan Holding çalışanları da, kürek çekti.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Alleben Göleti'nde düzenlenen festival çekişmeli kano yarışlarına sahne oldu. Bu yıl ikincisi düzenlenen festivale ilk defa katılan Naksan Holding, büyük bir başarıya da imaza attı. Kano yarışlarını ilk kez yapan 17 Naksan çalışanı, 3 günlük bir antremanın neticesinde, profesyonel kürekçileri aratmayan bir performans sergiledi. Naksan Holding yarışcıları, 24 takım ve 408 sporcunun katıldığı Dragon Kano Kürek Yarışlarında, başlangıç turunda kendi grubunu birinci olarak bitirdi. Yarı finalede hak kazanan Naksan Dragon Kano Ekibi (NAKDRAKE) Yarı finalde de kendi grubunun ikicisi olarak bitirerek önemli bir başarıya imza atmış oldu.

GAZİANTEP, (DHA)

////////////

Obeziteyle savaş için spor

MERSİN'in merkez ilçesi Mezitli'de Toplum Sağlık Merkezi, şişmanlık ve hareketsizlikle mücadele için okullarda ve işyerinde bilinçli beslenmenin yaygınlaşması, sporun teşvik edilmesi için kolları sıvadı. Geliştirilen projeyle, okullarda ve işyerlerinde egzersiz programları uygulanmaya başladı.

Projenin eğitmenlerinden Semra Aksay, bir taraftan seminerler vererek obezitenin zararları anlatırken öğrencilere ve çalışanlara egzersiz yaptırdı. Aksay, obezitenin önüne geçilmesi için yapılan çalışmanın büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Bu tehlikenin önüne geçebilmek amacıyla başta sağlık eğitimi olmak üzere işyerlerinde ve okullarda seminerler düzenliyoruz. Gençler sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirilecek.Yüksek kalorili yiyeceklere karşı tedbirler ele alınacak" dedi.

Gülhan DEMİRCİ/MEZİTLİ(Mersin), (DHA)

(22.05.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Shrek Müzikali geliyor

TÜRKİYE'nin en uzun soluklu çocuk tiyatrosu ünvanını taşıyan Akbank Çocuk Tiyatrosu, 40'ıncı yılını kutlarken, Oscar ödüllü sevilen animasyon filmi Shrek'in müzikalini, 25 Mayıs'ta Gaziantep ve 26 Mayıs'ta Adana'da çocuklarla buluşturacak.

Amerika'nın birçok şehrinde ve Londra West End Tiyatrosu'nda kapalı gişe oynayan, 7'den 70'e her yaş grubunun zevkle izlediği Shrek Müzikali, Van turnesinin ardından 25 Mayıs'ta Gaziantep Devlet Tiyatrosu'nda ve 26 Mayıs'ta Adana Şehir Tiyatrosu'nda sahnelenecek. David Lindsay-Abaire'in yazdığı, Jeanine Tesori'nin bestelediği Shrek Müzikali, Ekin Tunçay Turan tarafından Türkçe'ye çevrildi.

YÜCE DEĞERLERİZ ANLATIYOR

Ortak yapımcılığını Talimhane Tiyatrosu'nun üstlendiği müzikalin yönetmenliğini Mehmet Ergen, müzik direktörlüğünü Emin Ünal, dekor tasarımını Gamze Kuş, kostüm tasarımını Ufuk Ersan, ışık tasarımını ise Yakup Cartık üstleniyor. 15 oyuncu ve 5 müzisyenden oluşan 20 kişilik bir ekibin rol aldığı iki bölümden oluşan eğlenceli müzikal, güzelliğin dışta değil içte olduğunu, kötülüğün cezasız kalmadığını, birlikten kuvvet doğduğunu, arkadaşlığın önemini ve sevginin gücünü şarkılar eşliğinde anlatıyor.

GAZİANTEP, (DHA)

(22.5.2012, FOTOĞRAF)

//////////////////////////////////

Sunar Grup, rekor kırdı

SUNAR Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Nuri Çomu, 2011 cirosunu, 2010 yılına göre yüzde 120 büyümeyle 665 milyon liraya ulaştırdıklarını söyledi. Sunar Bülten'in Mart 2012 sayısındaki yazısında, önemli bilgiler veren Çomu, ihracatta da rekor kırdıklarını belirterek, 2010'da 56 milyon dolar olan ihracat rakamlarını 2011'de 106 milyon dolara yükselttiklerini bildirdi.

'DAHA ÇOK ÇALIŞMALAYIZ'

Elde edilen başarının, 'Milyar liralık' ciro hedefine yakınlığı gösterdiğini aktaran Hüseyin Nuri Çomu, şunları söyledi:

"Sunar olarak 40 yılı aşkın süredir ürettiğimiz ürünler yurtiçi ve yurtdışında önemli noktalara ulaşıyor. Önce insan politikasıyla çalışan Sunar, bu politikasının meyvelerini de topluyorb 'Kariyer.net' 'İnsana Saygı Ödülü'nü aldık. Yakalanan başarı bize Sunar Grup ve ülkemiz için daha fazla çalışmamız gerektiğini hatırlatıyor. Biz de durmadan kendimize yeni hedefler koyuyoruz. Yeni hedeflerimizden biri Orta ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde ayçiçeği yetiştirmek. Bunun için ilk adımı Muş'ta attık. Yerli hammadeye öncelik veren Sunar, bu uygulama ile bölge ekonomisine de ciddi katkı sağlayacak."

ADANA, (DHA)

////////////

Belediyeden SODES'e 3 proje

HASANBEYLİ Belediyesi, 2012 Sosyal Destek Programı (SODES) için Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'na (DOĞAKA) toplam 347 bin liralık 3 ayrı proje sundu.

SODES için, 119 lira bütçeli 'Çocukların Neşesi Park Eğlencesi', 160 bin lira bütçeli 'Mesire Yeri Herkesin Yeri' ve 68 bin lira bütçeli 'Gençler Bizim Geleceğimizdir' projelerini DOĞAKA'ya sunduklarını anlatan Hasanbeyli Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu, Hasanbeyli'de çocuk parkı ve mesire alanının bulunmadığını, projelerinin kabul edilmesi halinde ilçenin ilk kez park ve mesire alanına kavuşacağını belirtti.

ÖNEMİNİ ANLATTI

Yaz aylarında, yayla mevsiminden kaynaklı olarak ilçe nüfusunun 10 kat arttığına dikkat çeken Tozluklu, "Bu nedenle sosyal tesis alanlarına daha çok ihtiyaç duyuluyor. DOĞAKA'ya sunduğumuz 3 projeden ikisi park ve mesire alanları ile ilgili. Buralarda da çocukların ve kadınların açık havada kondisyon yapabilecekleri spor aletleri, kamelyalar, oyun alanları, piknik masaları ve barbeküler yer alıyor. Projelerimiz kabul görürse ilçemizin en önemli ve en temel ihtiyaçlarından ikisi karşılanmış olacak" diye konuştu. 'Gençler Bizim Geleceğimizdir' projesinin geçen yıl SODES'ten destek aldığını söyleyen Tozluklu, "120 öğrenciyi kapsayan bu proje ile gençlerimizin eğitimlerine destek olmak istiyoruz" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

22.05.2012

////// - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement