Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

(güvenlik kamerası görüntüsüyle)1- KARTAL'DA OTOMOBİLE KURŞUN YAĞMURU: 1 AĞIR YARALIOlay anı güvenlik kamerasına yansıdıHaber-Kamera : Uğur AYAZSIN - İSTANBUL DHAKartal'da kurşun yağmuruna tutulan otomobilin sürücüsü yaralandı.

15.05.2017 11:51

(güvenlik kamerası görüntüsüyle)

1- KARTAL'DA OTOMOBİLE KURŞUN YAĞMURU:  1 AĞIR YARALI

Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı

Haber-Kamera : Uğur AYAZSIN - İSTANBUL DHA

Kartal'da kurşun yağmuruna tutulan otomobilin sürücüsü  yaralandı.

Olay, Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi'nde sabah saatlerinde meydana geldi. Otomobil ile seyreden İsmet Çakır (28) kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Seyir halindeki araca yaklaşık 10 el ateş edildi. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.

KURŞUN KAFASINA İSABET ETTİ

Kurşunların hedefi olan Çakır, kafasında yaralandı. Kontrolden çıkan otomobil kaldırıma çarparak durabildi. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü, ambulans ile Kartal Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada tedavi altına alınan İsmet Çakır'ın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

ÇOK SAYIDA KURŞUN İZİ

Olay Yeri İnceleme Ekipleri caddeyi trafiğe kapatarak kurşunlanan araç üzerinde incelemelerde bulundu. Silahlı saldırısı sırasında bir kurşunun da caddede bulunan işyerinin camına isabet ettiği görüldü. Görgü tanıkları sabah saatlerinde çok sayıda silah sesi duyduklarını belirttiler. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polisin incelemesi sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------

-Olayın güvenlik kamerası görüntüleri

------

-Kurşunlanan otomobil

-Çevredekiler

-Kurşun isabet eden işyeri

-Olay Yeri İnceleme Ekiplerinin çalışması

-Polis

-Görgü tanıkları ile röportajlar

-Genel ve detay

15.05.2017 - 11. 33 Haber Kodu : 170515054

===========================

2- SULTANGAZİ'DEKİ GERGİNLİĞİN ARDINDAN POLİS ÖNLEMLERİ SÜRÜYOR

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Güven USTA - İstanbul

Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi'nde  Afgan ve Suriye uyruklu kişiler ile mahalleli arasında çıkan ve Ramazan Şahin'in ölümüyle sonuçlanan olayların ardından mahallede gerginlik sürüyor. Polisin TOMA ve zırhlı araçlarla önlem aldığı mahallede özel harekat polisleri de görev yapıyor. Mahalleli olayın şaşkınlığı yaşıyor. Mahallede Afganlara ait işyerleri kapalı. Afgan mültecilerin kaldığı bodrum katları boşaltıldı. Afganların kaldığı yerler dün gece saldırıya uğradı. Saldırının izleri gündüz net olarak görüldü. Polisin olayla ilgili görüntüleri işyeryerinden topladığı ve incelemeye aldığı öğrenildi.

Görüntü dökümü:

--------

Olay yerindeki polislerden detay

Zırhlı araçlardan ve tomalardan detay

Röportajlar

Muhabir anonsu

Detaylar

=============================

3- RUS ASKERİ GEMİSİ İSTANBUL BOĞAZI'NDAN GEÇTİ

Haber: Mustafa ÖZDABAK Kamera: Özgür EREN İSTANBUL

Rus donanmasına ait 158 borda numaralı Tsezar Kunikov isimli askeri gemi, saat 10.00 sıralarında Marmara Denizi'nden İstanbul Boğazı'na giriş yaptı. Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı ve Deniz Polisi'ne ait ekipler, askeri geminin geçişini takip etti. İstanbul Boğazı geçişi sırasında, askeri geminin güvertesinde bazı askerlerin nöbet tuttuğu görüldü. Savaş gemisi yaklaşık bir saatte geçişini tamamlayarak Karadeniz'e açıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Rus savaş gemisinden genel görüntü

-Rus savaş gemisinden detay görüntü

-Gemideki Rus askerlerinden detay görüntü

-Geminin boğazdan geçişi

-Genel ve yakın detaylar

15.05.2017 - 11.25 Haber Kodu : 170515049

=========================

4- PENDİK LİMANI'NDA UYUŞTURUCU OPERASYONU

İstanbul DHA

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza Ekipleri, Fransa'nın Toulon Limanı'ndan Pendik Limanına gelen bir gemide yaptıkları aramada  38 kilogram uyuşturucu hap ile 11 kilogram kokain ele geçirildi.

Bir istihbaratı değerlendiren Gümrük Muhafaza Ekipleri, Fransa'dan gelen bir gemiyi Çanakkale açıklarında takibe aldı.

Açıkta seyreden gemiye operasyon düzenlendi. Gemiye çıkan ekipler ve gümrük botları nezaretinde kontrollü olarak Pendik Limanı'na yanaşması sağlanan gemide, Gümrük Muhafaza Gemi Arama Timleri ile detaylı kontrol yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler ile  yürütülen kontrolde suç unsuruna rastlanmadı; ancak gemiye ilişkin ihbar olması sebebiyle kontrol derinleştirildi ve gemide bulunan bazı araçlar risk analizi kapsamında X-Ray taramasına sevk edildi. Taramada bir TIR çekicisinde şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine çekici detaylı aramasının yapılması amacıyla arama hangarına alındı. Narkotik dedektör köpekler Kamilla, Akira ve Madzi ile kontrol edilen çekiciye dedektör köpeklerin de yoğun tepki vermesi üzerine çekicinin fiziki muayenesinin yapılması kararlaştırıldı.

Yapılan aramada, çekiciye gizlenmiş iki farklı türde uyuşturucu ele geçirildi. Ele geçirilen 38 kilo uyuşturucu hap ve 11 kilo kokainin piyasa değerinin yaklaşık 5 milyon TL olduğu bildirildi.

Görüntü Dökümü:

------------

-Operasyondan görüntüler

15.05.2017 - 11.45 Haber Kodu : 170515056

==================================

5- THY YASAĞA RAĞMEN YOLCU SAYISINI YÜZDE 2.5 ARTIRDI

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR/ NEW YORK,

Aralarında İstanbul'un da bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından ABD'ye doğrudan sefer yapacak uçaklarda 22 Mart tarihinde başlatılan uygulamayla yolcuların uçağa cep telefonundan büyük elektronik cihazları sokmaları yasaklandı. Yasağın başlamasıyla Türk Hava Yolları'nın (THY),  yolcu sayısında düşüş beklenirken tam tersi oldu. THY'nin İstanbul'dan New York'a yaptığı seferlerde yolcu sayısı Nisan ayında yüzde 2.5 artarak 49 bin yolcuya ulaştı.

THY'nin New York Müdürü Cenk Öcal yasağa rağmen yolcu sayısında yaşanan artıştan memnuniyetini belirterek, kısa süre önce başlayan bedava internet hizmeti ve business class yolcularına dağıtılan dizüstü bilgisayarlarla yolcularına yasağın getirmiş olduğu kısıtlamayı da aştıklarını bildirdi.

Öcal," İstanbul- New York hattında Nisan ayında doluluk oranı yüzde 2,5 arttı. Yasağa rağmen artış kaydetmemiz sevindirici. Business yolcumuza uçak içinde laptop dağıtıyoruz. Laptoplarında yaptıkları çalışmaları yine uçak içinde ücretsiz olarak yolcumuza usb bellek kartına yükledikten sonra götürebiliyorlar. İstanbul'da güven içinde toplanan elektronik cihazları New York'ta varış noktasında valiz alınan konveyörün hemen yanına stand açarak hızlı bir şekilde yolcumuza iade ediyoruz. Dağıtımı yer hizmetleri şirketi değil özellikle bizim personelimiz dağıtıyor. Bu dağıtım için toplam 4 personelimiz çalışıyor " dedi.

Öcal, yolcuların ne kadar sayıda laptopla seyahat ettiğinin örneğini de vererek " geçtiğimiz günlerde yolcularımızdan alınan ve New York'ta iade ettiğimiz  laptop sayısı 126'yı buldu " diye konuştu.

NEWARK HAVALİMANINA UÇULABİLİR

İstanbul'dan New York'a günde üç sefer uçtuklarını kaydeden Öcal, Newark havalimanına uçmak için yolcuların isteği olduğunu bildirerek, "Daha önce Newark havalimanına uçuluyordu. Şimdi yeniden yolcuların istekleri var. Biz de bu doğrultuda pazar araştırması yapıyoruz "şeklinde konuştu.  Newark havalimanı New Jersey'de bulunuyor ve burada çok sayıda Türk vatandaşı yaşıyor.

AVRUPALI ŞİRKETLER YASAK UYGULAMASINA KARŞI THY'Yİ ÖRNEK ALIYOR

Bu arada, THY'nin elektronik cihaz yasağı ile birlikte yolcularını mağdur etmemek için geliştirdiği reaksiyonu Avrupalı şirketler de öğrenmeye çalışıyor. Büyük tartışma getiren yasak  artan risk nedeniyle tüm Avrupa'dan yapılan uçuşlara da uygulanmaya başlayacak. Avrupalı havayolu şirketleri bu konuda deneyimi olan THY'nin çalışmasını izliyor. Edinilen bilgiye göre New York'a uçan Avrupalı şirket New York JFK havalimanı'n da THY'nin uygulamasını inceleyerek hazırlık yapmaya başladığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

----------------

-THY uçağı içinde laptop dağıtımı

-Yolcuların laptoplarını almaları ve incelemesi

-Yolculara bilgilerini depolamak için usb verilmesi

-Laptopdan görüntüler

-New York'tan genel görüntü

-Central park, özgürlük heykeli ve Brooklyn köprüsü

15.05.2017 - 11.47 Haber Kodu : 170515057_

=========================

6- SOKAK MÜZİSYENLERİNDEN AVCILAR'DA RENKLİ KONSER

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL,

Avcılar'da sayıları giderek artan sokak müzisyenlerinin çaldığı birbirinden kıvrak şarkı ve türküleri duyanlar müziğe dans ederek eşlik ederken ortaya birbirinden renkli görüntüler ortaya çıkıyor.

Marmara Caddesi'nde tek başlarına gitar, saz, akordeon çalarak konser veren, pandomim veya kukla gösterisi sokak müzisyenlerinin yanı sıra zaman grup halinde sanatçılar da eksik olmuyor. Sokak müzisyenleri belediye zabıtalarının kendilerine nadir haller dışında müdahale etmediğini bu nedenle diğer ilçelerin aksine burada rahatça müziklerini çaldıklarını söyledi.

Akşama doğru başlayan ve çoğu zaman karanlık bastırmasına rağmen devam eden sokak konserlerinde müzisyenlerinin söylediği şarkı ve türküleri izleyenlerin sayısı kısa sürede artıyor. Sevdikleri şarkı veya türküleri cep telefonları ile görüntüleyenler, izleyicilerin çoğu özellikle Roman havalarının hareketli ezgileri ile zaman zaman kendilerini pistte bulabiliyor. Anadolu yakasındaki Göztepe'den haftanın 3 günü Avcılar'a gelerek başta Roman havaları olmak üzere çeşitli kıvrak şarkıları seslendiren 5 kişilik grup gördükleri ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Sokak müzisyenleri konserlerini özellikle buradaki bir özel okula devam eden öğrencilerin ders saatlerine göre ayarlarken, esnafın önemli bu konserlerin 'Avcılar Klasiği' haline geldiğini, insanları mutlu ve eğlenirken görmekten kendilerinin de mutlu olduklarını söylediler. Bazı esnaflar da çok yüksek sesle müzik yapılmamasını istediler.

Görüntü Dökümü:

-------

-Sokak müzisyenlerinin söylediği şarkılardan bölümler

-Sokak müzisyenlerinin şarkılarına eşlik ederek cep telefonları ile görüntü kaydeden izleyiciler

-Sokak müzisyenlerini izleyen büyük kalabalık

-Sokak müzisyenlerinin şarkıları ile dans eden genç kızlar

-Marmara Caddesi'nden sokak müzisyenlerini ve izleyenleri izleyip bundan memnun olduğunu söyleyen esnaf

-Sokak müzisyenlerini izleyenlerle röportajlar

-Sokak müzisyenlerinden birisi şarkı söylerken

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement