Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

(ÖZEL) 1- KAZAYA KARIŞAN TEKNEDE O ANLAR BÖYLE KAYDEDİLDİHaber-Kamera: Zeki GÜNAL- / İstanbul DHA Beşiktaş'ın şampiyonluk kutlaması sırasında 2 kişinin yaralandığı kaza anı, kazaya karışan teknedelerin birinin içindekilerce görüntülendi.

04.06.2017 12:16

(ÖZEL)

1- KAZAYA KARIŞAN TEKNEDE O ANLAR BÖYLE KAYDEDİLDİ

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL-/ İstanbul DHA

Beşiktaş'ın şampiyonluk kutlaması sırasında 2 kişinin yaralandığı kaza anı, kazaya karışan teknedelerin birinin içindekilerce görüntülendi. Eğlenceli başlayan ve devam eden yolculuk kazayla birlikte taraftarlar için kötü sonuçlandı. Kazaya birlikte teknedeki taraftarların büyük şok yaşadığı görülüyor. Kazada  31 yaşındaki Samet Bakan ve 30 yaşındaki Özlem Ger Gürel bacaklarından yaralanmıştı. İki taraftarın hastanedeki tedavisi sürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------

-Kaza yapan teknedeki taraftarlarca görüntülenen kaza anı

===========================

2- GÜNGÖREN'DEKİ KALAŞNİKOFLU SALDIRIYA 15 GÖZALTI

Gözaltına alınanlar arasında araçtan ateş ettiği belirlenen 4 kişi de yeralıyor.

Operasyonda 2  kalaşnikof tüfek ve 2 tabanca ele geçirildi.

Haber: Çağatay KENARLI - Soner HASIRCIOĞLU -  İstanbul DHA

Güngören Güven Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde 1 kişinin öldüğü 7 kişinin yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon başlattı.

Polis ekipleri düzenlediği operasyonlarda uzun namlulu silahlarla ateş açılan araçta bulunduğu belirlenen  4 kişinin de arasında yeraldığı 15 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda 2 kalaşnikof tüfek ve 2 tabanca ele geçirildi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Saldırının güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri

-Olayın hemen ardından çekilen görüntüler

-Olayla ilgili aktüel görüntüler

03.06.2017 - 20.33 Haber Kodu : 170603156

03.06.2017 - 20.55 Haber Kodu : 170603166

03.06.2017 - 23.28 Haber Kodu : 170603182

04.06.2017 - 00.29 Haber Kodu : 170604003

=================================

(ÖZEL)

3- KAVURMACI POLİS MERKEZİN GİDEREK İMZA VERDİ

*Sağlık sorunları gerekçesiyle  4 Mayıs tarihinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Ömer Faruk Kavurmacı, Şenlikköy Polis Merkezi'ne gelerek imza verdi.

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK/ İstanbul DHA

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve sağlık sorunları gerekçesiyle 4 Mayıs tarihinde tahliye edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı işadamı Ömer Faruk Kavurmacı bugün saat 08.00 sıralarında Şenlikköy Polis Merkezi'ne geldi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Kavurmacı, polis merkezinde imza attı. Daha sonra, polis merkezine kendisiyle birlikte gelen bir kişiyle birlikte araca binen Kavurmacı, açıklama yapmadan buradan ayrıldı.

Ömer Faruk Kavurmacı, 28 Mayıs tarihinde de polis merkezine gelerek imza atmıştı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Kavurmacı'nın polis merkezine girişinden görüntü

-Çıkışından görüntü

-Araca binişi

-Aracın ayrılmadı

-Polis merkezinden detay görüntü

-Genel görüntüler

=========================

(ÖZEL)

4 - D-100 SOL ŞERİTTE SON SÜRAT BİR AT ARABASI...

D-100'de dün akşam sürücüler, sol şeritte son sürat ilerleyen at arabasının şaşkınlığını yaşadı.

Sahibinden kaçan at, araçları sollayarak sol şeritte kilometrelerce ilerledi.

Sürücüler o anları hem kaydetti, hem de atı durdurabilmek için uzun uğraş verdi.

Haber: Gülseli KENARLI/ İstanbul DHA

Yer D-100 Karayolu.. Dün akşam iftar saatinde bir at arabası sol şeritte hızla ilerliyor. Araçları bile arkasında bırakan at arabasında kimse yok. Sahibinden kaçtığı öğrenilen at araçları sollayıp hızla koşuyor. Sürücüler o anları kaydederken bir yandan da polisi arıyor. Başıboş at arabasının yolculuğu yaklaşık 10 kilometre sürdü. At arabası Zeytinburnu'nda sürücüler tarafından sıkıştırılarak durduruldu. Bir süre sonra trafik polisi ardından da atın sahibi kadın geldi. Sahibi bir süre atı sakinleştirmeye çalıştı. At sakinleştikten sonra sahibi tarafından çekilerek götürüldü. Bu sırada D-100'de bir süre trafik yoğunluğu yaşandı.

Görüntü Dökümü :

-------------------

(CEP TELEFONU)

Atın sol şeritte koşması

Trafikten görüntüler

Atın durması

Polisin görüntüsü

Vatandaşların görüntüsü

Atın sahibinin görüntüsü

Atı sakinleştirmesi

Atı götürmesi

Detaylar

=====================

5- KAĞITHANE'DE BEŞ DAKİKA ARAYLA İKİ  SİLAHLI SOYGUN

Kağıthane'de beş dakika arayla iki ayrı markete giren silahlı ve maskeli 3 soyguncu, iki marketten 6 bin lirayı alarak kayıplara karıştı. Polis kaçan soyguncuları bulmak için çalışma başlattı.

Haber-Kamera : Hasan YILDIRIM - Akın ÇELİKTAŞ/ İstanbul DHA

Kağıthane'de iki marketi soyan hırsızlar yaklaşık 6 bin lirayı alarak kayıplara karıştı. İlk Olay, Kağıthane Aslıhan Sokak üzerinde saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Beyaz bir otomobille markete gelen inşaat tulumlu, baretli, yüzlerinde maske bulunan 3 soyguncu silah zoruyla kasadaki yaklaşık 3 bin lirayı aldıktan sonra olay yerinden kaçtı. Market çalışanının ihbarıyla olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, market çalışanlarından soyguncuların eşkalini aldıktan sonra soyguncuları yakalamak için çalışma başlattı.

BEŞ DAKİKA SONRA İKİNCİ SOYGUN

Polis ekipleri, soygun yapılan markette inceleme yaparken 500 metre ilerideki Çelebi Caddesi'nde de silahlı soygun yapıldığı ihbarını aldı. Hızla markete giden polisler soyulan markette inceleme yaptı. Market görevlileri aynı soyguncuların kaçarken markete girdiğini ve kasadaki 3 bin lirayı silah zoruyla alıp kayıplara karıştığını söyledi.

Güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, soyguncuları yakalamak için çalışıyor.

GÖRGÜ TANIĞI: "BEN İNŞAATÇILAR ZANNETTİM"

Evinin penceresinden ilk soygunu gören Mesut Uzun "Ben camdan dışarıya bakıyordum. Ben onları inşaatçılar zannettim. Kafalarında miğfer, ağızlarında sarı maske vardı. Mavi işçi elbisesi giymişlerdi. Ben herhalde boya yapıyorlar dedim. Bir karmaşa oldu. Birinin elinde silah vardı. Çıktılar arabaya binerek gittiler" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Soyulan market

-Market çalışanı

-Görgü tanığı ile röp.

-İkinci marketten görüntü

-Polis ekiplerinden görüntü

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları

-Genel ve detaylar

=====================

6- 5 AYLIK ÜCRETSİZ KURSTA ÇİZDİKLERİ KARİKATÜRLERİ SERGİLEDİLER

İhsan DÖRTKARDEŞ/ İstanbul DHA

Karikatürü daha geniş kesime yaymak, yeni ve genç isimler kazandırmak amacıyla açılan, yaklaşık 200 kişinin katıldığı karikatür kursu sonunda sergi açıldı.

Karikatürist Serdar Onur Öztaş, her yerde resimden, tiyatroya, danstan çeşitli spor dallarına kadar birçok alanda kurslar açıldığını, Avcılar'daki kursiyer sayısının 40 bine yaklaştığını göz önünde bulundurarak daha geniş kesimler tarafından yapılmasını sağlamak amacıyla karikatür kursu açılmasını önerdi. Bu öneri Avcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından benimsenirken, Ocak ayının sonlarında Barış Manço Kültür Merkezi'nde (BMKM) yetişkinlere, çeşitli mahallelerdeki 4 kent enstitüsünde ise küçük yaştakilere yönelik ücretsiz karikatür kursu açıldı.  Öztaş'ın verdiği kurslara katılan çocukların yanı sıra çeşitli mesleklerden yetişkinler ve öğrenciler, kısa sayılabilecek süre içerisinde çizim teknikleri konusunda bilgilenerek hazırladıkları karikatürleri eğitim yılı sonu nedeniyle sergiledi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Karikatür kursundaki kursiyerlerden görüntüler

-Kursiyerlerden röportajlar

-Belediye Başkanı sergiyi incelerken

-Karikatür sergisinden görüntüler

-Karikatürist Serdar Onur Öztaş'tan görüntüler

========================

7- MUSA EROĞLU: ÜLKEYİ, TÜRKÜLERDEN KORKAN BİR HALE GETİRDİLER

İhsan DÖRTKARDEŞ/ İstanbul DHA

Türk Halk Müziği'nin usta ismi Musa Eroğlu, yola çıkanlara, dinlenme tesislerine gidenlere türküsüz kalmamalarını önerirken, "Ülkeyi türkülerden korkan bir hale getirdiler" dedi.

Musa Eroğlu, Avcılar'da belediyenin Ramazan etkinlikleri kapsamında Gümüşpala Mahallesi'ndeki Paşaeli Parkı Nejat Uygur Sahnesi'nde sevenlerine ücretsiz konser verdi. Eroğlu, kendisine özgü yorumu ile uzun süre alkışlanırken okuduğu deyişlere yaklaşık 3 bin izleyici bir ağızdan eşlik etti. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Ramazan akşamında sanatla, türküyle soluklandıklarını belirterek teşekkür ettiği Musa Eroğlu'na Atatürk heykelciği ve çiçek verdi.

"SİZLERLE DELİLİĞİMİZİ PAYLAŞIYORUZ"

Eroğlu, yaptığı kısa konuşmada, "Yola giderken, dinlenme yerlerinde, yanınıza türküleri alın. Ülkeyi türkülerden korkan bir hale getirdiler. Korkunun ecele faydası yok. Çünkü her yerde..." diyerek İzmir Marşı'nı mırıldandı. Eroğlu, orkestra arkadaşlarının asıl mesleklerinin farklı olduğunu aralarında jeolog bile bulunduğunu ifade ederken, "Bunların bir deliye ihtiyacı vardı. ben de onların delisi oldum. Sizlerle deliliğimizi paylaşıyoruz" diye espri yaptı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Musa Eroğlu'nun konserinden görüntüler

Eroğlu'nun okuduğu türkü ve deyişlerden bölümler

Eroğlu'na çiçek ve Atatürk heykeli verilirken

Eroğlu'nun konuşması

İzleyiciler sanatçıya eşlik ederken

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement