Çam Ağaçları Söndürülmeyen Mangal Yüzünden Kül Olmuş Olabilir - Son Dakika
Güncel

Çam Ağaçları Söndürülmeyen Mangal Yüzünden Kül Olmuş Olabilir

Çam Ağaçları Söndürülmeyen Mangal Yüzünden Kül Olmuş Olabilir

Muğla'nın Fethiye ilçesi Yanıklar Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangını, havadan ve karadan ekiplerin müdahalesiyle 1.5 saatte kontrol altına alındı.

25.08.2017 09:37  Güncelleme: 10:06

3 UÇAK VE 5 HELİKOPTERLE ANCA SÖNDÜRÜLEBİLDİ

Fethiye İlçesi Yanıklar Mahallesi'nde çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda dün saat 15.40 sıralarında nedeni henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangına karadan ekiplerin yanısıra havadan 3 uçak ve 6 helikopter ile müdahale edildi.

SÖNDÜRÜLMEYEN MANGAL İHTİMALİ

Yanıklar Mahallesi Karaot Plajı'nın üst kısmındaki ormanlık alanda başlayan yangına, 3 uçak ve 6 helikopter havadan, 14 arazöz, 10 tanker, 3 ilk müdahale aracı ve 105 orman işçisi de karadan müdahale etti. Fethiye- Muğla Karayolu üzerine konuşlanarak alevlerin önünü kesen yangın söndürme ekipleri, 2 saat süren müdahalenin ardından yangını tamamen kontrol altına aldı.

YANGANIN MANGAL YÜZÜNDEN ÇIKMA İHTİMALİ YÜKSEK

Soğutma çalışmalarına devam ettiği alanda, yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma başlatıldı. Yangının Karaot Plajı yakınındaki tali orman yolu kıyısından başladığı tespit edildi. Bu nedenle yangının sönmemiş sigara izmariti ya da söndürülmeyen mangal ateşinden kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çam Ağaçları Söndürülmeyen Mangal Yüzünden Kül Olmuş Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement