Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

Kamyonun freni boşaldı, facianın eşiğinden dönüldüİZMİR'in Buca İlçesi'nde, park halindeyken freni boşalan aydınlatma direği yüklü kamyon, önce park halindeki araçlara, ardından bir apartmanın giriş katına çarparak durabildi.

06.06.2017 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamyonun freni boşaldı, facianın eşiğinden dönüldü

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, park halindeyken freni boşalan aydınlatma direği yüklü kamyon, önce park halindeki araçlara, ardından bir apartmanın giriş katına çarparak durabildi. Kazada sokakta bulunan çocuklar ile apartmanda oturanlara şans eseri bir şey olmazken, kamyonu durdurmaya çalışan şoför 40 yaşındaki Ömer İstanbullu yaralandı.

Kaza, bugün saat 12.30 sıralarında Yaylacık Mahallesi 190/1 Sokak'ta meydana geldi. Özel bir elektrik dağıtım şirketine ait sokak aydınlatma direği yüklü park halindeki 20 GA 027 plakalı kamyonun freni boşaldı. Bu sırada sokakta çalışan elektrik şirketi çalışanlarının başında duran kamyonun şoförü Ömer İstanbullu kamyonun arkasından koşmaya başladı. Kamyon park halindeki iki otomobile çarptıktan sonra bir apartmanın giriş katına çarparak durdu. Kazada apartman ve araçlar zarar görürken, kamyon ile otomobil arasında sıkışan İstanbullu yaralandı. Kazayı gören çevredekiler tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan İstanbullu, ambulansla Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan İstanbullu'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

"İKİ DAKİKAYLA KURTULDUM"

Kamyonun çarptığı apartmanın giriş katında oturan ve kazanın şokuyla gözyaşlarını tutamayan 62 yaşındaki Münire Ceylan, "Balkonu yıkayıp içeri girdim, Salonda otururken büyük bir gürültü koptu. İki dakika daha balkonda dursam ölebilirdim. Torunlarım da arka odada uyuyorlardı. Onları alıp nasıl dışarı çıktım bilmiyorum" dedi. Ceylan'ın o sırada evde olmayan kızı Dilek Ceylan ise "Annem büyük şok yaşamış. O ve çocuklarım ucuz kurtuldu" diye konuştu. Mahalle sakinlerinden Şebnem Demirtaş ise, "Sokakta çocuklar oynuyordu. Kamyonun geldiğini fark edince bağırdım, kenara çekildiler. Son anda kurtuldular" dedi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kaza yerinden görüntü

Kamyon ve otomobillerden görüntü

Apartmandan görüntü

Münire Ceylan ile röportaj

Dilek Ceylan ile röportaj

Şebnem Demirtaş ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

==============================

Malatya'daki darbe girişimi davasına devam edildi (2) Yeniden

MALATYA'da terör örgütü FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, aralarında dönemin 2'nci Ordu Komutanı Adem Huduti ile 7'nci Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık'ın da bulunduğu 26'sı tutuklu 76 sanığın yargılandığı davanın 3'üncü duruşması görülmeye başlandı. Sanıklar, duruşmanın yapıldığı salona arka kapıdan alındı.

FETÖ/PDY'nin darbe girişiminin önlenmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan, aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı Angun ile eski 7. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık'ın bulunduğu 6'sı general 28'i tutuklu 76 sanıklı davanın üçüncü duruşması bu sabah başladı.

Yakınca Spor Salonu'nda, 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya 14 tutuklu sanık, elleri kelepçeli olarak cezaevi araçlarıyla getirildi. Daha önce yapılanın aksine sanıklar, salonun arka tarafına yanaşan cezaevi araçlarından indirilerek içeriye alındı.

Dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti SEGBİS üzerinden duruşmaya katılırken, ikinci duruşmada alınan ara kararla yeniden tutuklanan dönemin 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun duruşmada yer aldı.

Duruşmanın yapılacağı salonun çevresinde geniş çaplı güvenlik önlemi alınırken, bomba arama köpeğiyle salonda arama yapıldı.

Bir önceki duruşmada mahkemeye Turan Kılıç başkanlık yaparken, üçüncü duruşmada mahkemeye Vedat Koç başkanlık yaptı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mikail PELİT/MALATYA, -

============================================

Devlet okulları arasında en yüksek TEOG ortalaması Tunceli'nin Sarıbalta Köyü'nde

TUNCELİ'nin Çemişgezek İlçesi'ne bağlı Sarıbalta Köyü Ortaokulu'nde eğitim gören 6 öğrenci, girdikleri TEOG sınavında aldıkları 112.5 puanla Türkiye'deki devlet okulları arasında en yüksek ortalamayı elde etti. Tunceli genelinde açık olan 5 köy okulundan biri olan ve 86 öğrencinin eğitim gördüğü, 12 öğretmenin görev yaptığı köy ortaokulunda elde edilen bu başarı, Tunceli'de sevinçle karşılandı.

İl genelinde Çemişgezek'te 2, Pertek'te 1, Mazgirt'te 1 ve Ovacık'ta 1 olmak üzere toplam eğitimin aktif olduğu 5 köy okulundan biri olan Sarıbalta Köyü Ortaokulu'nda eğitim gören ve TEOG sınavına giren 6 öğrencinin aldığı 112.5 ortalama puan ile Türkiye'deki devlet okulları arasında en yüksek ortalamayı elde etmesi, öğrencilerin aileleri, Sarıbalta Köyü'nde, Çemişgezek'te ve il genelinde taktirle karşılandı.

Sarıbalta Köyü Ortaokulu Müdürü Nuray Alkan, öğrencilerin başarılı olması için öğretmenlerin çok fazla emek sarf ettiğini belirterek, "Öğrencilerimiz azimle çalıştı. Branş öğretmeni arkadaşlarımız öğrencileri evlerine götürüp, birlikte ders çalıştılar. Ailemizden çok öğrencilerimizle zaman geçirdik. Başarımızın en büyük sırrının emek, özveri,vicdan olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de en zor şartlarda eğitim veren bir koy okulu bile isteyince başarabiliyor. Biz ve öğrencilerimiz hem Tunceli hem Türkiye'nin gururu olduk. Türkiye'de bir koy okulunun 112.5 gibi bir yüksek derece alması bizleri gururlandırdı. Türkiye'de en iyi ortalamayı almamız bizler için en büyük ödüldür. Hem öğrenciler hem öğretmenlerimiz azimle çalıştı. Bir erkek öğrencimiz hiç okula gelmek istemiyordu. Kum ocağında ve bir petrol istasyonunda çalışıyordu. Öğretmenlerimiz bu öğrencimizi defalarca gidip çalıştığı yerden sınıfa getirdi. Okumak istemeyen bu öğrencimiz ısrarımızı gördü ve kendini son aylarda derslere vererek 105 doğru yaptı" dedi.

Sarıbalta Köyü Ortaokulu ücretli İngilizce Öğretmeni Songül Çoşkun da, anne şevketiyle öğrencilerin başarılı olması için gönülden çaba harçadığını belirterek, "2 yıldır burada gönüllü olarak İngilizce derslerine giriyorum. Ben öğrencilerime ve okuluma gönül verdim. Öğrencilerime anne şevkatiyle yaklaştım. Çocukların hepsine kendi çocuğum gibi baktım.Çünkü bu çocuklar hepimizin değeri. Bu değerlerin hayatlarını kurtarması için biz öğretmenler elimizden gelen her şeyi son zerresine kadar yaptık. Pırlanta gibi öğrencilerimiz var. Öğrencilerimizi  pırlanta gibi işledik ve birlikte bu başarıyı elde ettik. Burada elde edilen başarı asla tesadüf değil. Tamamen öğretmen ve öğrencilerin işbirliği yaparak, sistemli bir çalışma içine girerek, azimle çalışmasıdır. Birçok kez öğrencilerimi evime götürerek ders çalıştırdım. İleride daha büyük başarılara imza atacaklardır. Azim ve emeğimizin karşılığını almanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

TEOG'da yüksek puan alan 6 öğrenciden biri olan Sarıbalta Köyü Ortaokulu son sınıf öğrencilerinden Rabia Karayıldırım, başarıya inandıklarını anlatarak, "Belki önce daha fazla çalışsaydık daha yüksek bir başarı elde ederdik. Öğretmenlerimiz kendimize güvenmemizi sağladı ve öz güven aşıladılar. Biz de inandık, kendimize güvendik ve bu başarıyı birlikte elde ettik. İnandıktan ve güvendikten sonra hocalarımızın her dediğini yaparak, düzenli çalıştık ve bu sonuçları elde ettik. Öğretmenlerimiz her sorunumuzla ilgilendiler. Bize öğretmenden çok anne, abla, ağabey gibi davrandılar" şeklinde konuştu.

TEOG sınavlarında en çok soruyu doğru cevaplayan öğrencilerden İrem Nur Polat ise başarıda özgüvenin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Öğretmenlerimiz ilk olarak bize özgüven aşıladılar ve başarı sonra gelmeye başladı. Öğretmenlerimiz bizi evlerine kadar götürüp ders çalıştırdılar. Bizler için bir anne ve babadan daha fazlasını yaptılar. öğretmenlerimizin azmi ve bize olan inancı bu sonucu elde etmemizi sağladı" ifadelerini kullandı.

Sık sık okuldan kaçarak çeşitli işlerde çalıştığını anlatan başarılı öğrencilerden Ömer Akkavak ise, okula yeniden kazandırılması konusunda öğretmenlerin büyük çaba harcadığını anlatarak, şöyle konuştu:  "Öğretmenlerim olmasaydı belki okula gelmezdim. Hep okuldan kaçıyordum. Bazen kum ocağına, bazen petrol istasyonuna giderek çalışıyordum. Ama her seferinde öğretmenlerim gelip beni alıp okula getiriyorlardı. Öğretmenlerimiz benimle çok ilgilendiler. Haklarını ödeyemem. Belki ilk başlarda sistemli çalışsam daha yüksek derece alırdım. Bu şartlara rağmen 105 net yaptım. Ama ileride daha iyi başarılara imza atacağım."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Öğretmenlerin sınıfta ders vermesi

Sınırlardan görüntü

Okul Müdürü Nuray Alkan'ın konuşması

İngilizce öğretmeni Songül Coşkun'un konuşması

Öğrencilerin konuşması.

Okuldan ve öğrencilerden görüntü

Köyden görüntü

Haber - Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ, -

======================================

Şehit babasından sitem

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde oturan ve oğlu 26 yıl önce şehit olan Duran Yılmaz, kendilerini arayan soran olmadığını belirterek, "Oğlumun şehit olduğuna mı yanayım, yoksa bize reva görülen ilgisizliğe mi yanıyım" dedi.

Siirt Tünekpınarı'nda 1991 yılında teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Er Salim Yılmaz'ın Serik'e bağlı Yumaklar Mahallesi'nde oturan babası Duran Yılmaz, ilgisizlikten yakındı. 75 yaşındaki Duran Yılmaz, oğlu şehit düştükten 1 yıl sonra sadece Antalya'dan gelen bir heyet tarafından şehidin fotoğraflarının bulunduğu bir takvim verildiğini belirtirken, ondan sonra da kendilerini arayıp, soranın olmadığını söyledi.

Sadece ara sıra jandarmanın kendisini ziyaret ettiğini kaydeden Duran Yılmaz, "Oğlumun şehit olduğuna mı yanayım, yoksa bize reva görülen ilgisizliğe mi yanıyım? Sadece iki şey istiyorum. Birincisi oğlumun mezarının çevre düzenlemesinin yapılması, ikinci olarak da evime gelen bozuk yolun yapılmasını istiyorum. Bu bölgede 4 yıl önce meydana gelen yangında evim yanmaktan son anda kurtulmuştu. Tek başıma yaşadığım bu dağın başında ölsem gitsem kimsenin haberi olmaz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Mezarlıktan ve yoldan detay

RÖP: Duran Yılmaz

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK,

==========================================

Ankara'dan 30 otomobil çalan hırsızlık şebekesi  çökertildi

ANKARA'da yaklaşık bir yıldır araç sahiplerinin korkulu rüyası olan 3 kişilik otomobil hırsızlığı şebekesi, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Bürosu ekipleri tarafından yapılan takip sonucu Kırıkkale'de yakalandı.

Ankara'nın çeşitli semtlerinden geriye dönük bir ay ile bir yıl arasında çaldıkları 30 adet çeşitli markalardaki otomobilin motor şase numarası ile plakalarını değiştirip piyasaya sattıkları tespit edilen hırsızlık şebekesi elemanları takibe alındı. Kırıkkale'de de çaldıkları bazı otomobillerin parçalarının satılmasının tespit edilmesi üzerine takibe alınan M.C., M.R. ve O.S. adlı zanlılar yakalanıp, sorgulaması yapıldı. Adliyede mahkemeye çıkarılan 3 zanlı, tutuklanarak Keskin Kapalı Cezaevi'ne gönderildiler.

Ankara ve Kırıkkale'den gelen çalınan otomobillerin sahiplerine Kırıkkale- Kırşehir karayolu üzerinde bulunan Arpalık çukuru otoparkında araçları teslim edildi. Çalınan otomobillerine kavuşan, ancak bazı parçalarının bulunmamasına rağmen mutlu olduklarını belirten vatandaşlar, Kırıkkale emniyetine teşekkür ederken, suçlulara verilen cezaların caydırıcı olmasını istediler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Otomobillerden detay görüntüler

Otomobillerin içinden görüntüler

Oto sahipleri ile röportajlar

Haber-Kamera: Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, -

============================================

Bursa'da otelin ek inşaatında çürümüz erkek cesedi bulundu

BURSA'da, 5 yıldızlı bir otelin ek binası inşaatında çürümüş erkek cesedi bulundu. Üzerinden kimlik çıkmayan cesedin, inşaatta hurda toplaken düşerek ölen bir kişiye ait olabileceği bildirildi.

Merkez Osmangazi ilçesi'nde bulunan bir otelin ek hizmet binasında bugün bir erkek cesedi bulundu. Gelen koku üzerine inşaata giren güvenlik görevlisi çürümüş erkek cesedi ile karşılaştı. Haber verilmesi sonucu belirtilen yere gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldı. Üzerinden her hangi kimlik çıkmayan cesedin, binadan hurda demir toplarken dengesini kaybedip düşerek ölen bir kişiye ait olabileceği öne sürüldü.

Olayla ilgili soruşturmaya başlandı. Ceset, ölüm nedenin belirlenmesi ve kimliğinin tesbit edilmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Görüntü dökümü

Otelden görüntü

Polislerden görüntü

Personelden görüntü

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

=============================================

Ramazan sıcağı vatandaşı bunalttı

GAZİANTEP, te Ramazan ayı ile birlikte artan hava sıcaklığından bunalan vatandaşlar cami ve parklara akın etti.

Tüm yurtta etkili olan sıcak havalar, Gaziantep'te etkisini gösterirken, günün en yüksek sıcaklığı 31 derece olarak ölçüldü. Hava sıcaklığı ve orucun etkisiyle halsiz düşen vatandaşlar, serin bölgelere akın ediyor. Kimi vatandaşlar vakit namazlarını kıldıkları camilerde uyuyarak veya Kuran okuyarak zaman geçirirken, kimileride serinlemek için parklardaki ağaç ve kamelyaların gölgesine sığınıyor. Sokakların boş olması nedeniyle iş yapamayan esnaf ise iş yerlerini iftardan sonra açıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Cami ve parkta uyuyan vatandaşlar

Park ve camide serinleyenler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

=============================================

Şanlıurfa'da kiloyla kebap yaptırma dönemi

ŞANLIURFA'da Ramazan ayında kebap iftar sofralarının baş köşesinde olmaya devam ediyor. Sofraların bereketlendiği kentte vatandaşlar, kiloyla aldıkları etleri, lokantalara  götürüp pişirme ücreti karışlığında karışık kebap yaptırıyor.

Gündüz sıcaklar nedeniyle hayalet şehre dönen Şanlıurfa'da ikindiden sonra vatandaşların iftar telaşı yaşanıyor. Et tüketiminin yoğun olduğu kentte iftarlarını meşhur Urfa kebabıyla açmak isteyen vatandaşlar, daha ekonomik hale gelen kilo hesabıyla kebap siparişini veriyor. Kasaptan aldıkları 1 kilo etten, 5 kişilik porsiyon kebap yaptırmak için lokantalara giden vatandaşlar, pişirme ve garnitür parasını vererek, iftar yemeklerini hazırlıyor. Oldukça zahmetsiz ve ekonomik olan kilo hesaplı kebap siparişini alan lokantalar, iftar öncesinde tam kapasiteyle çalışıyor. Ateşin başında siparişleri yetiştirmek için ter döken ustalar, pişirdikleri patlıcanlı kebap, domatesli kebap, acılı ve sade kebapları büyük özenle tepsilere dizip poşetler halinde müşterilerine teslim ediyor. Ramazan ayında kilo ile kebap yaptırmanın ekonomik olduğunu belirten Ramazan Ateş, "Biz 7 kişilik bir aileyiz. Bazen iftara misafirlerimizi davet ettiğimiz sırada herkesin tercih ettiği kebaba yöneliyoruz. Bunun için evde mangal yakmak yerine oruçlu vatandaşlarımızı da düşünerek, beyti lokantalarına sipariş veriyoruz. 50 liraya aldığımız bir kilo etten 5 kişilik kebap çıkıyor. Buna pişirme parası, salata ve içeceklerini katarak 15-20 lira ekstra ücret ödüyoruz. Zahmetsiz bir şekilde iftardan önce sipariş verdiğimiz karışık kebabımızı alıyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Kilo ile sipariş verilen kebapların hazırlanması

Poşetlere konulmuş kebaplar müşterilere teslim edilmesi

Ocakta pişirilen kebaplar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

==============================================

Müdür, öğretmen ve hizmetliler okulun tadilatını yapıyor

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ndeki lise binasının tadilat işleri, okul müdürü, müdür yardımcıları, öğretmen ve hizmetliler tarafından yapılıyor.

Sandıklı Yeni Sanayi Sitesi'nde 2004 yılında eğitim öğretime başlayan Hüdai Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde tadilat çalışmaları başladı. Eğitim öğretimin devam ettiği okulun konferans salonu ve koridorlarda yapılan tadilat çalışmaları, okul müdürü Osman Gönülseven, müdür yardımcıları İbrahim Altıntaş ve Mustafa Özköse, rehber öğretmen Cengiz Yalçın ve hizmetliler Ramazan Gök ve Mehmet Karapınar tarafından yapılıyor. Çalışma kapsamında okul müdürü Osman Gönülseven önderliğindeki öğretmen ve hizmetliler, fayans döşeme, boyama ve eskiyen yerleri yenileme çalışmaları yürütüyor.

Osman Gönülseven, inşaat ustası babasından inşaat işlerini öğrendiğini belirterek, "Öğrenci başarısını ve okul başarısını artırma adına okulumuzun fiziki şartlarının iyileştirilmesi gerekiyordu. Öğretmen ve hizmetli arkadaşlarımızla güzel bir ekip kurduk. Bu ekiple bir hedef belirledik. Devletimiz ve bakanlığımız onarım ödeneklerini gönderiyor. Ama yetişemediğimiz durumlar oluyor. Acil ihtiyaç duyduğumuz durumlar oluyor. Biz de hayırseverlerin vasıtası ile inşaat malzeme ve gerekli donanımlarını onlara aldırıp, işçiliğini de öğretmen arkadaşlarımız ile beraber yapıyoruz. Babam aynı zamanda inşaat ustası. Öğrenciyken lise dönemlerinde yaz döneminde babamın yanında çalışırdım. Öğrendiğim kadarı ile onları uyguluyoruz. Böylece bir tasarruf oluyor. Okulumuza 2 bin lira kadar bir tasarrufumuz var. Ekibime öğretmen arkadaşlarıma böyle Ramazan ayında yapmış olduğu gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Okulun dıştan tabela ve genel görüntü

Okul Müdürü Osman Gönülseven tadilat çalışmasından

Öğretmen ve hizmetliler tadilat çalışmalarından

Okul müdürü öğretmen ve hizmetliler toplu halde

RÖP: Osman Gönülseven(Okul Müdürü)

HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar),

=========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement