DHA YURT BÜLTENİ - 13 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 13

Düğün öncesi nişanlısının döverek öldürdüğü Songül son yolculuğuna uğurlandıBursa'da, düğünden bir gün önce nişanlısı tarafından darp edilen, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Songül Yalçın (25) son yolculuğuna uğurlandı.

11.07.2019 14:47

Düğün öncesi nişanlısının döverek öldürdüğü Songül son yolculuğuna uğurlandı

Bursa'da, düğünden bir gün önce nişanlısı tarafından darp edilen, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Songül Yalçın (25) son yolculuğuna uğurlandı.
Olay, Pazartesi günü merkez Osmangazi ilçesi Hüdavendigar Mahallesi Kanal Caddesi'nde meydana geldi. Bir gün sonra düğün yapacak olan Yunus Emre A. (31), gelinlik alışverişine çıkmak için 3 yıllık nişanlısı Songül Yalçın'ın evine gitti. Evde, nişanlılar arasında takı meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışma sırasında Yunus Emre A. nişanlısını banyoda öldüresiye dövdü. Yere yığılan Songül Yalçın'ın bayıldığını düşünen Yunus Emre A., fatura ödemek için evden ayrıldı.
Faturayı ödeyip, dönen Yunus Emre A., nişanlısını bıraktığı gibi bulunca, sağlık ekiplerine haber verip, kaçtı. İhbar üzerine eve, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Adrese gelen ekipler, banyoda bilinci kapalı olarak buldukları Songül Yalçın'ı Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yalçın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, apartmanın güvenlik kameralarını inceledi. Olay saatinde eve sadece Yunus Emre A.'nın girip çıktığı tespit edildi. Yunus Emre A., polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
AİLESİ GÜÇLÜKLE AYAKTA DURABİLDİ
Yaşanan acı olay neticesinde hayatını kaybeden Songül Yalçın'ın cenaze namazı Emek Adnan Menderes Camii'nde kılındı. Aile fertleri ve yakınlarının katıldığı cenaze namazında acılı baba Nazar Yalçın, gözyaşlarına hakim olamadı. Songül Yalçın, öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Kent Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
----------
-Cenaze namazından detaylar
-Cenaze namazına katılan akrabalardan detaylar
-Baba Nazar Yalçın'ın tabutun başına getirilişi
-Genel detaylar

Süre: 03.15 Boyut: 363 MB

Haber: Semih ŞAHİN -Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,

===================

Fırtınaya yakalanan kaçak göçmenleri, Sahil Güvenlik kurtardı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahilinden lastik botla Yunanistan'ın Midilli adasına gitmek için denize açılan 41 kaçak göçmen, fırtına ve sağanak etkili olurken, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.
Ayvacık sahilinden lastik botla Yunanistan'ın Midilli adasına gitmek üzere denize açılan, Afganistan uyruklu 41 kaçak göçmen, 1 mil uzaklaştıktan sonra fırtına ile sağanağa yakalandı. Kısa sürede botları suyla dolan kaçak göçmenlerin yardımına, TCSG 6 Bot Komutanlığı ekipleri yetişti. Küçükkuyu beldesindeki Sahil Güvenlik karakoluna getirilen kaçaklara, ıslanan kıyafetlerinin yerine yenileri verildi. Afgan kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık'taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Görüntü Dökümü
---------
Kaçaklardan genel detay görüntüler.

Haber-Kamera: Dilara ERDİNÇ/AYVACIK (Çanakkale),

===================

Eskişehir'de sağanak yağış ve rüzgar çatı uçurdu, ağaçları devirdi

Eskişehir'de aniden bastıran şiddetli rüzgar ve sağanak yağış günlük yaşamı olumsuz etkilerken, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre kampüsündeki yüzme havuzunun çatısının büyük bir kısmı uçtu. Yağış nedeniyle bir çok ağaçta devrildi.
Eskişehir'de hava sıcaklığı 17 dereceye kadar düşerken, şiddetli rüzgarın ardından aniden bastıran sağanak yağış günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar saçak altlarına, duraklara ve işyerleri sığındı. Bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Anadolu Üniversitesi Yunus Emre kampüsündeki yüzme havuzunun çatısı şiddetli rüzgar ve sağanak yağış nedeniyle uçtu. Görevliler havuz binasının çevresini güvenlik şeridine alarak giriş-çıkışlara kapattı. Kampüs içerisindeki çok sayıda ağaçta devrildi. Kampüs içerisindeki Devlet Konservatuarı'nda eğitim gören Gönül Çebi, her yağış sonrasında ağaçların devrildiğini ifade ederek, "Kampüste yürürken aniden yağmur başladı. Bütün ağaçlar yola devrildi, dalları kırıldı. Önlem alınması gerekir, başımıza da düşebilir. Çok şiddetli bir yağmur yağdı. Genelde her yağmur bu tür şeyler oluyorö dedi.
VALİLİK UYARDI
Eskişehir Valiliği internet sitesi üzerinden sağanak yağışla ilgili uyarı yayınladı. Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi Sarıcakaya, Mihalgazi, İnönü, Tepebaşı, Odunpazarı, Alpu ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini ve dikkat edilmesini istendi. Valilik uyarısında, "Öğle saatlerinden itibaren Eskişehir'in Sarıcakaya, Mihalgazi, İnönü, Tepebaşı ve Alpu ilçelerinde beklenen aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden, meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdırö denildi.

Görüntü Dökümü
-----------
-Uçan çatı
-Çevresinde alınan güvenlik tedbiri
-Yaya yoluna düşen ağaç dalları
-Gönül Çebi ile röp.
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Oğuzhan DEMİR-Oğulcan BOZ/ESKİŞEHİR,-

==================

Feray'ın Şahin davasında polis meslekten ihraç edildi

Mersin'de kız arkadaşı üniversite öğrencisi Feray Şahin'i (23) tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı davada 5 yıl 3 ay hapis cezası verilip, tahliye edilen polis memuru Fatih Burak Aykul (26), meslekten ihraç edildi. Aykul'un tahliye edilmesinin ardından Şahin'in ailesi, dosyayı Yargıtay'a taşıdı.
Mezitli ilçesinde 19 Eylül 2017'de, Toros Üniversitesi öğrencisi olan Feray Şahin, evinde erkek arkadaşı polis memuru Fatih Burak Aykul'un tabancasından çıkan tek kurşunla vurularak, yaşamını yitirdi. Tutuklanan polis memuru hakkında Mersin 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Geçen yıl Eylül ayında davanın karar duruşmasında, olayın kaza olduğunu savunan sanık polis memuru 'taksirle adam öldürmek' suçundan 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karar, temyiz edildiği Adana Bölge Adliyesi 4'üncü Ceza Dairesi tarafından da onadı. Kararın onanmasının ardından, sanık polis memuru, cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurularak yurt dışı yasağıyla tahliye edildi.
POLİS MEMURU İHRAÇ EDİLDİ
Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu, 29 Mayıs tarihinde tahliye edilen polis memuru Fatih Burak Aykul'u meslekten ihraç etti.
Fatih Burak Aykul'nun meslekten alınmasının az da olsa vicdanlarını rahatlattığını söyleyen acılı baba Bekir Şahin, şöyle konuştu:
"Kızım, hiçbir suçu yokken, savunmasız durumdayken acımasızca katledildi. Sanık polis hakkında yürütülen idari bir soruşturma vardı ve O soruşturma sonuçlandı. Polisin tekrar göreve gelmesini istemiyoruz demiştik. Emniyet Genel Müdürlüğü bizim haklı isyanımızı yerinde görerek gereğini yaptı. Teşkilata yakışmayan o şahsı meslekten ihraç etti. Kısmen de olsa vicdanımız rahatladı. Asıl vicdanımızın rahatlaması için Yargıtay'dan davanın sil baştan görülmesi vereceği karardır. Çünkü o katil, delillerin çoğunu yok etmişti. Adli Tıp kararları olmasına rağmen, davada mahkeme, 5 yıl 3 ay hapis cezası verdi ve şu an sokakta. Biz de karara itiraz ettik. Ancak, Adana Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Dairesi, dosyadaki eksikleri, çelişkileri gidermeden, cinayetin karanlıkta kalan kısımlarını aydınlatmadan, eldeki delilleri yeterli şekilde incelemeden, katilin ifadesi doğrultusunda ve katili adeta korumaya yönelik verilen kararı onadı. Şahsın meslekten ihraç edilmesi toplum adına vicdanları rahatlattı. Aynı duyarlılığı Yargıtay'dan bekliyoruz. O katilin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alarak bu cinayetin bedelini ödemesini istiyoruz."
ANNE: DAVA SİL BAŞTAN GÖRÜLSÜN
Davanın sil baştan görülmesini isteyen anne Aysel Şahin ise, "Emniyet Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum. Gerekli karar verildi, olması gereken buydu. Şimdi inşallah Yargıtay da gerekli kararı verir. Öldürülen kadınlar, çocuklar ve kızım için adalet istiyorum. Artık kadın cinayetleri olmasın istiyoruz. Bizim davamızın örnek olmasını istiyoruz. Bu katillerin en ağır cezayı almasını istiyorum. Feray ne ilk oldu, ne son oldu, artık analar ağlamasın. O katil yalan yanlış ifadelerle şu anda serbest geziyor. Yargıtay'ın kararıyla davanın sil baştan görülmesini istiyoruz. Başka birini öldürmeyeceğini kimse bilemez. Artık kadınlar öldürülmesin" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü
----------
Feray Şahin'in fotoğrafı
Feray Şahin'in ailesi
Bekir Şahin'in konuşması
Aysel Şahin'in konuşması
Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU:  468 MB

Haber: Kamera: Mustafa KANLI -GAZİANTEP-DHA)

==================

Marmaris'te imece usulü ile 5 koyu pırıl pırıl yaptılar

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 'Temiz çevre için sizde el verin' sloganı ile düzenlenen etkinlikte otel personeli, tatilci ve belediye ekipleri tarafından 5 koyda imece usulü temizlik çalışması yapılıp, çöpler toplandı.
Marmaris'e 35 kilometre uzaklıktaki kırsal Turgut Mahallesi'ndeki 5 koyda, Marmaris Belediyesi öncülüğünde 'Temiz çevre için sizde el verin' sloganı ile temzlik çalışması yapıldı. Temizlik çalışmasına 5 yıldızlı bir otelin çalışanları, otelde konaklayan tatilciler ve belediye personeli katıldı. Sabah saatlerinde yaklaşık 200 kişi, 5 koyda eş zamanlı olarak temizliğe başladı. Temizlik çalışmasında yat ve kamp malzemeleri, plastik ve metal atıklar, cam ve plastik şişeler ile otomobil lastigi gibi çok sayıda atık toplandı. Toplanan 300 büyük çöp poşeti dolusu atık, tekne, çöp kamyonu ve traktörlerle alınarak, katı atık tesisine götürüldü.
Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Suzan Zift, "Marmaris'in doğasını korumak için sadece temizlik işleri ekiplerimizle çalışma yapmak yeterli olmuyor. Artık her hafta bir kırsal mahallemizde oturanlar ve çalışanlara çağrıda bulunarak temiz çevre için el vermelerini isteyeceğiz. İlk olarak işe Turgut Mahallesi'nde başlattık. Otel personeli ve otelde konaklayan tatilciler de el verdiler. Altı saat süren çalışma sonucunda 5 koyumuzda çevre temizliğimizi gerçekleştirdik" dedi.

Görüntü Dökümü
---------
-Koylarda yapılan temizlik çalışmasından görüntü
-Koylardaki orman ve makilik alanlara atılmış atıklardang örüntü
-Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Suzan Zift ile röp.

Haber-Kamera: Ali GÜNDOGAN/ MARMARİS (Muğla),


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement