Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Bursa'da 12 DAEŞ mensubu tutuklandıBURSA il merkezi İnegöl ve Orhangazi ilçelerinde 15 gün önce DAEŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen 14 şüpheliden...

25.07.2017 20:42

Bursa'da 12 DAEŞ mensubu tutuklandı

BURSA il merkezi İnegöl ve Orhangazi ilçelerinde 15 gün önce DAEŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen 14 şüpheliden 12'si  çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri 15 gün önce il merkezi ile birlikte  İnegöl ve Orhangazi ilçelerinde DAEŞ terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon düzenledi. Şahısların ev ve işyerlerine yapılan baskınlarda 14 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel döküman ile birlikte bir adet ruhsatsız tabanca ile bir adet av tüfeğine el konuldu. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan şahıslar Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildiler. Mahkemeye çıkarılan 14 kişiden 12'si tutuklanırken 2 kişi ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Tutukluların adliyeden çıkışı

Polis aracına bindirilmeleri

Detaylar

Haber: Enver Fatih TIKIR//BURSA,-

==============================

Suriye'nin PYD bölgesine açılan bir tunel bulundu

MARDİN'in sınır ilçesi olan Nusaybin'de, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin değerlendirdiği ihbar üzerine, bir mezarlığın altından Suriye sınırına giden kanalizasyona bağlı olan ve PKK'lı teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen bir tünel bulundu.

Nusaybin İlçesi'nde teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için ilan edilen sokağa çıkma yasağı kapsamında düzenlenen operasyonların ardından temizlenen mahallelerde yasak kaldırıldıktan, sonra arama tarama çalışmaları devam ediyor. Bir ihbar üzerine Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yasağın kaldırıldığı Zeynelabidin Mahallesi'nde yapılan arama, tarama faaliyetlerinde bir mezarlığın altında tünel bulundu. Tünelin Suriye sınırına kadar giden kanalizasyonla bağlantılı olduğu tespit edildi. Teröristlerin güvenlik kuvvetleri ile çatışmaya girdikten sonra bu tünelden girip, bağlantılı olduğu kanalizasyondan sınırı geçerek PYD bölgesine geçtikleri tahmin ediliyor.

Kanika Mezarlığı'nda tespit edilen tünelin mezar duvarının iç kısmından başladığı ve mezarlık içinden geçerek sınır hattına uzanan kanalizasyon hattına bağlantılı olduğu, kanalizasyon hattının da ülke sınır hattında mayınlı bölge olan alana çıktığı tespit edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Mezarlıktan görüntü

-Bulunan tünel

-Tünelin içinden görüntü

-Tünelin kanalizasyona çıkması

-Tünelin kazılamsı

-Alınan güvenlik önlemleri

-Mayınlı bölgeden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ-Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), -

==============================

İzmir'de ağaçlandırma sahasında yangın çıktı

İZMİR'in Buca İlçesi'ndeki ağaçlandırma sahasında çıkan yangın, havadan ve yerden yapılan müdahaleler sonrasında kontrol altına alınırken, 1 hektarlık alan zarar gördü.

Buca Yıldızlar Mahallesi'ndeki ağaçlandırma sahasında bugün öğleden sonra yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye 20 arazöz, 2 amfibik uçak, 6 söndürme helikopteri yönlendirildi. Havadan ve yerden yapılan etkili mücadele ile kısa sürede kontrol altına alınan yangında, 1 hektarlık alan zarar gördü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber:  İZMİR, -

====================================

Elektrik tellerine temas eden kuzgun orman yangını çıkardı

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde kuzgunun temas ettiği elektrik tellerinden sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle çıkan orman yangını itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Yangın, saat 17.30 sıralarında ilçeye bağlı İzzetiye Mahallesi'ndeki Odunluk Mevkii'nde meydana geldi. Odunluk Mevkii'nde bir kuzgunun elektrik telleriyle temas etmesi sonucu oluşan kıvılcımlar kuru ot ve ağaçlara sıçradı. Kıvılcımlar yangına neden olurken, ihbar üzerine olay yerine Keşan Orman İşletme Müdürlüğü ve Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınarak, söndürüldü. Yangın sonucu yaklaşık 2 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Yanan alanda elektrik tellerine değerek yangın çıkmasına sebep olan kuzgunun leşi de bulundu. Jandarma ve itfaiyenin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-İtfaiyenin yangına müdahalesi

-Yangına neden olan kuzgun leşi

-İtfaiyenin çalışması

-Elektrik direği ve teller

-Yanan ağaçlar ve alan

-Genel ve detay gör.

(SÜRE: 03.30 - BOYUT: 111 MB)

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

=========================================

Çorum'da yangın korkuttu

ÇORUM'da bir apartmanın giriş katındaki elektrik tesisatı alev aldı. Duman ve alevlerden dışarı çıkamayan ve balkonda mahsur kalan apartman sakinlerini, itfaiye ekipleri kurtardı.

Çorum'un Ulukavak Mahallesi Eşrefhoca Caddesi'ndeki 8 katlı bir apartmanın giriş katındaki elektirik tesisatında yangın çıktı. Bu sırada evlerinde bulunan apartman sakinleri, balkona çıkıp yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın merdiveni ile balkonlara ulaşan itfaiye erleri, mahsur kalan vatandaşları aşağı indirdi. Dumandan etkilenen 6 kişi sağlık ekipleri tarafından olay yerinde müdahale edildi.

Annesi Ayşe Sezer ile apartmanın 6. katında mahsur kalan 8 yaşındaki Zeynep ve annesi uzun süre kurtarılmayı bekledi. İtfaiye ekipleri tarafından indirilen Zeynep aşağıda bekleyen babası Okan Sezer'i kucaklayıp ağladı. Uzun süren uğraşlar sonucu yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Yangın çıkan binanın genel görüntüsü

-İtfaiye ekiplerinden detaylar

-Yangında mahsur kalan vatandaşların kurtarılması

-Dumandan etkilenenlerin ambulansa götürülmesi

-Detaylar

(SÜRE: 3 DK) - (BOYUT: 220 MB)

Haber- Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

=============================================

Apartmana giren yılanı itfaiye ekipleri yakaladı

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, bir apartmanın katındaki 1 metre uzunluğundaki yılan itfaiye ekipleri tarafından yakalanıp, Irlamaz Çayı kenarında doğal ortamına bırakıldı.

Bugün saat 18.00 sıralarında Turgutlu İlçesi Acarlar Mahallesi, Bozdağ Sokak'taki evinin bulunduğu apartmana gelen Musa Yaşar, daire kapısına yaklaştığında bir 'tıslama' sesi duydu. Biraz daha yaklaştığında yerde bir yılan olduğunu ve kendisine saldırmak üzere olduğunu fark eden Yaşar, itfaiyeyi arayıp, yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, 1 metre boyundaki yılanı özel bir aparatla yakaladı. Irlamaz Çayı kenarına götürülen yılan, burada doğal ortamına bırakıldı. İş dönüşünde dairesinin kapısında yılan sürprizi ile karşılaşan Musa Yaşar, yılanı yakalayan itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yılanın yakalanmasından görüntü

-Yılanı görüp, itfaiyeyi akrayan Musa Yaşar ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU (Manisa),

=============================================

Nizip- Gaziantep yolu duble oluyor

NİZİP ile Gaziantep arasındaki yol yapılan düzenleme ile duble hale getirilecek.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya berbaberinde Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ ve Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ile birlikte, D-400 karayolunda inceleme yaptı. Daha önce Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de yapılacağını söylediği yolu inceleyen Vali Yerlikaya, tek şeritli yolun duble olacağını ifade etti. Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan Vali Yerlikaya, 47 kilometrelik yolun en kısa sürede tamamlanması için çalışmaları yakından takip ettiklerini kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Vali Yerlikaya D-400 karayolu yetkililerle birlikte

Vali Karayolu ile yetkililerden bilgi

Yetkililer toplu fotoğraf çekimi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin İLİKSOY-GAZİANTEP-DHA)

=============================================

Hayrabolu Belediye Başkanı: Sinan Akçıl, konser listemizde yoktu

TEKİRDAĞ'ın Hayrabolu İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, şarkıcı Sinan Akçıl'ın Ayçiçeği Festivali'nde sahne alacağını ancak 15 Temmuz etkinliklerine katıldığı için konserinin iptal edildiğini açıklamasına tepki gösterdi. Altayoğlu, "Kendisi ile herhangi bir anlaşmamız olmadığına göre anlaşmanın ve konserin iptali de mümkün değildir" dedi.

Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesi Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Hayrabolu Ayçiçeği Festivali'nde şarkıcı Sinan Akçıl'ın sahne alacağını ancak, 15 Temmuz paylaşımları nedeniyle konserinin iptal edildiği iddialarına CHP Tekirdağ İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi. Altayoğlu, "Söz konusu kişi sosyal medya hesaplarında yapmış olduğu açıklamalarda Hayrabolu'da düzenlenecek Ayçiçeği Festivali kapsamındaki konserlerde kendisinin sahne almamasının nedenini 15 Temmuz günü paylaştığı videoya ve anma törenlerine katılmasına bağlamıştır. Ancak, her yıl olduğu gibi bu yılda ilçemizde Ayçiçeği Festivali'nde düzenlenecek konserler için önceki programlar ve etkinlikler de göz önüne alınarak belirlenen sanatçılar arasından farklı organizasyon şirketlerinden gelen tekliflere göre değerlendirme yapılmış ve festivalimizde sahne alacak sanatçılar belirlenmiştir. Sinan Akçıl'ın ismi ise bu sanatçılar arasında yer almamaktadır. Dolayısıyla kendisi ile herhangi bir görüşmemiz ve anlaşmamız olmamıştır. Kendisi ile herhangi bir anlaşmamız olmadığına göre anlaşmanın ve konserin iptali de mümkün değildir. Bahse konu paylaşımı ile Sinan Akçıl, belediyemiz ile kendisi arasında sözlü veya yazılı bir anlaşma varmış gibi hareket ederek toplumu yanlış yönlendirmiş ve yönlendirmeye de devam etmektedir" dedi.

HALK OYLAMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Başkan Fehmi Altayoğlu, Sinan Akçıl'ın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ilçede bir halk oylaması yapıldığını ve kendisinin birinci sırada yer aldığını iddia ettiğini belirterek, "Sinan Akçıl, yapılan halkoylaması ile isminin seçildiğini, buna rağmen konserinin iptal edildiğini ifade etmiştir. Fakat, düzenlenecek konserler için halkoylaması, anket gibi bir uygulama yapılmamaktadır. Bunun yerine, oluşturulan festival komitesi tarafından sanatçılar belirlenmektedir. Komitenin belirlediği sanatçı isimleri arasında da kendisinin ismi yoktur" dedi.

Şarkıcı Sinan Akçıl'ın iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Hayrabolu Belediye Başkanı Altayoğlu, "Eğer, Sinan Akçıl ve bazı basın yayın organlarınca küçük bir araştırma yapılmış olsaydı 12 Ağustos tarihinde Ayçiçeği Festivali'nde sahne alacak olan sayın Gülben Ergen'in de 15 Temmuz günü Şehitler Köprüsü'ndeki yürüyüşe katıldığını ve bunun da basında yer aldığını ve hatta Sinan Akçıl yerine seçildiği iddia edilen sayın Simge Sağın'ın sosyal medya hesabı üzerinden 15 Temmuza ilişkin video paylaştığını görebilirlerdi. Bununla birlikte,  15 Temmuz günü ilçemizde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlik programına ve yürüyüşüne bizzat katıldım. Düzenlenen etkinliklere belediye olarak da her türlü yardım ve destekte bulunduk. Hal böyle iken, belediyemizle herhangi bir anlaşması olmadığı halde Sinan Akçıl'ın ticari ve belki de siyasi kaygılarla toplumun son derece hassas ve duyarlı olduğu 15 Temmuz Şehitleri'nin adını kullanarak gündem yaratmak istediği açıktır. Sinan Akçıl tarafından kamuoyunu yanıltmaya yönelik yapılan bu açıklamalar, halkın değer yargılarını kullanarak halkımızı belediyemize ve şahsıma karşı kışkırtma çabasından başka bir şey değildir. Sinan Akçıl'ın haksız bu paylaşımına dayanılarak birçok basın yayın organında, 'Sinan Akçıl'a 15 Temmuz Linci', 'CHP'li Belediye'nin 15 Temmuz Ayıbı' gibi başlıkları ile yapılan haberlerle şahsımın itibarı ve Hayrabolu Belediye Başkanlığı'nın kurumsal kimliği hedef alınmıştır. Son derece çirkin ve hukuksuz haberler internet ortamında, yazılı ve görsel basında geniş kitlelere ulaşmış gerek şahsi, gerekse kurumsal itibarımız büyük ölçüde zedelenmiştir" dedi.

AKÇIL AMACINA ULAŞTI

Sanatçı Sinan Akçıl'ın kendisine ve belediye ye saldırarak amacına ulaştığını ifade eden Altayoğlu, "Akçıl, sosyal medyadaki paylaşımlar bununla da kalmamış İ. Melih Gökçek tarafından kendi sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımda, 'Böyle yobazlık olmaz ve FETÖ destekçileri' ifadelerine yer verilerek şahsım ve belediyemiz bir terör örgütü ile irtibatlandırılmaya çalışılarak toplum nazarında olumsuz algı yaratılmak istenmiştir. Bu paylaşımlar Sinan Akçıl tarafından da desteklenerek sosyal medyada yankı uyandırması sağlanmıştır. Bunun üzerine; Sinan Akçıl amacına ulaşarak AKP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi ile festival anlaşması yapmıştır. Gerek sosyal medyada, gerekse bazı basın yayın organlarında yer alan asılsız haberler hakkında cevap hakkımız kullanılmış ve içeriklere erişimin engellenmesi için yargıya başvurulmuştur" dedi.

Şarkıcı Sinan Akcıl, Hayrabolu Ayçiçeği Festivali'ne ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açılamada, "Sebep çok ama çok ilginç; 15 Temmuz videosu ile bayrağımın ve halkımın yanında olmuş olmam. Bu zihniyetteki belediyeyi kınıyorum. Yaşasaydı eğer, Atatürk kendi demokratik ışığıyla böyle bir sansürlemeye ne derdi acaba?" demişti.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Toplantıdan detaylar

-Başkan Altayoğlu'nun açıklaması

-Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement