Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

1)KANYONDA MAHSUR KALAN 3 KİŞİ, HELİKOPTERLE KURTARILDIKARABÜK'ün Safranoblu İlçesi'nde Yacı Kanyonu'nda dün suya atladığı sırada kayaya çarparak yaralanan Erdal Yalçın ile ona refakat etmek için yanında kalan 2 arkadaşı, 16.5 saat sonra helikopter ile kurtarıldı.

10.07.2017 11:20

1)KANYONDA MAHSUR KALAN 3 KİŞİ, HELİKOPTERLE KURTARILDI

KARABÜK'ün Safranoblu İlçesi'nde Yacı Kanyonu'nda dün suya atladığı sırada kayaya çarparak yaralanan Erdal Yalçın ile ona refakat etmek için yanında kalan 2 arkadaşı, 16.5 saat sonra helikopter ile kurtarıldı. İstanbul Canyoning Team Topluluğu'ndan 15 kişilik grup, dün Safranbolu'daki Konar Köyü Onçatal mevkisinde bulunan Yacı Kanyonu'nda geziye çıktı. Yaklaşık 100 metre derinliği bulunan kanyona inen grup, kayanın üzerinden buradaki suya atlamak istedi. Erdal Yalçın, saat 17.00 sıralarında suya atladığı sırada kalçasını kayaya çarparak yaralandı. Erdal Yalçın, arkadaşları Nurcan Köse ve Erdoğan Bakır'ın yardımıyla sudan çıkarıldı. Cep telefonu çekmediği için diğer 12 kişilik grup yardım getirmek için yaklaşık 3 saat kanyon çıkışına kadar yürüdü. Burada cep telefonuyla jandarmaya haber verildi. Bölgeye AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Ancak kanyondaki arazi koşullarının zor olması ve havanın kararması nedeniyle kurtarma çalışması yapılamadı.

Bunun üzerine sabah 08.00'de Ankara'dan askeri helikopter geldi. Kanyona inen helikopterdeki jandarma muhabere arama kurtarma timinden 2 kişi halatla yaralının bulunduğu yere indi. Yaralı Erdal Yalçın, sedyeye konulup halatla helikoptere çekildi. Ardından gece boyunca ona kanyonda refakat eden arkadaşları Nurcan Köse ve Erdoğan Bakır, halatla helikoptere çekildi. 3 kişi, yaklaşık 16.5 saat sonra kanyondan kurtarıldı.

Helikopter, Bartın Üniversitesi'ndeki piste indi. Erdal Yalçın ve iki arkadaşı ambulansla helikopterden alınarak Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 3 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Kanyonda bekleyen yaralının 2 arkadaşı

-Helikopterin gelmesi, 2 MAK timin halatla aşağıya inmesi

-Yaralı Erdal Yalçın ve onu bekleyen 2 arkadaşının kurtarılması

-Kanyon yukarısında arkadaşlarının kurtarılmasını izleyen bir kişinin konuşması

Süre: ( 05.43)Boyutu: (257 MB)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

===========================================

2)TIR'A ARKADAN ÇARPAN OTOMOBİLDE 2 ÖLÜ 1 YARALI

MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde, aşırı hız sonucu TIR'a arkadan çarpan otomobilde 2 kişi öldü, 1 kişi ise yaralandı.  Kaza, bugün saat 00.10 sıralarında, Akhisar- Balıkesir Karayolu 5'inci kilometresi Gökçeahmet Rampası Mevkii'nde meydana geldi. Akhisar'dan Balıkesir yönüne giden Avni İskender (35) yönetimindeki 34 PD 7524 plakalı otomobil, iddiaya göre, aşırı sürat sonucu TIR şoförü Mustafa Koç'un kullandığı 10 V 0413 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle taklalar atan otomobil, 200 metre sonra durabildi. Kazada otomobilden yola fırlayan Moldova uyruklu Anna Cristova (27) ile Oktay Tunçer (55) öldü. Otomobil sürücüsü Avni İskender ise yaralandı. Yaralı Avni İskender ambulansla Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Otomobil sürücüsünün araçta 4 kişi olduğunu söylemesi üzerine bir süre çevrede arama yapıldı. Ancak herhangi birine rastlamayınca arama sona erdi. Kazanın şokuyla böyle bir şey söylediğinin sanıldığı belirtildi. Ölenlerin cesedi kaza yerindeki incelemenin ardından morga kaldırıldı. Her iki yöne 1.5 saat boyunca kapanan yol ise incelemenin ardından tekrar ulaşıma açıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

(Vatandaş cep telefonu görüntüsü)

Kaza yerinden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber: Barış GEZİCİ- Kamera: AKHİSAR (Manisa),

==============================================

3)FETÖ'NÜN KAYSERİ 'ADLİYE İMAMI' TÜRKMEN, CEZAEVİNDE

FETHULLAHÇI terör örgütünün (FETÖ/PYD) Kayseri yapılanmasında 'adliye imamı' olduğu iddiasıyla yaklaşık 1.5 yıldır aranan ve Ankara'da yakalanarak Kayseri'ye getirilen Ahmet Türkmen, sorgulandığı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgusunun ardından, sağlık kontrolünden geçirildi ve yeniden cezaevine konuldu.Kayseri'de Şubat 2016 tarihinde hakkında Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama kararı verilen Ahmet Türkmen, Kayseri KOM ekiplerinin yaptıkları çalışma sonucu Ankara'da saklandığı evde yakalandı. Kayseri'de polis tarafından sorgulanan ve adliyeye gönderilen Türkmen, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konuldu. Başka bir FETÖ/PDY dosyasından dolayı, cezaevinde bir gün kaldıktan sonra yeniden emniyette sorguya alınan Türkmen, bugün Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilde ve tekrar cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Ahmet Türkmen'in Adli Tabipliğe getirilişi

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

1 Dosya 1 dakika 20 saniye/42,6 MB

================================================

4)ÖZEL ÇOCUKLAR KUŞ SAYIMI YAPTI

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından yürütülen Gizemli Çocuklar Doğada Projesi kapsamında otizmli çocuklar Burdur Gölü'nde kuş sayımı yaptı. SDÜ Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülen 2017 1'inci Dönem TUBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında kabul edilen Gizemli Çocuklar Doğada Projesi'nin 5'inci gününde Akdağ Milli Parkı'nda yaban hayatını ve sürüngenleri gözlemleyen çocuklar Burdur Gölü'ne geldi.

Yürütücülüğünü SDÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hulusi Alp yaptığı ve farklı üniversitelerden öğretim üyelerinin görev aldığı proje kapsamında otizmli çocuklar gönüllü öğrenciler eşliğinde göldeki göçmen kuşların sayımını yaptı. Dürbün ve teleskoplarla yanlarındaki akademisyenler ve gönüllü üniversite öğrencileriyle sayım yapan çocuklara aileleri de eşlik etti.

Proje yürütücüsü SDÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hulusi Alp, proje kapsamında 10 gün boyunca sürecek programda çocukların doğayı yakından tanıyarak keşfedeceğini söyledi. Alp, "Projemiz otizmli çocuklarımızın tamamen doğada yaparak, yaşayarak rahatlaması, sosyalleşmesi, topluma kanalize olması ve doğada farklı canlıları görerek onları gözlemleme imkanı bulmaları üzerine tasarlandı. Projemizin süresi 10 gün. 10 gün boyunca çocuklarımız doğada çeşitli hayvanları, Türkiye'deki yakın çevredeki dağları, ovaları, yaylaları, hayvanları, gölleri, kuşları gözlemleme imkanı bulacak ve bunlar hakkında da uzmanlar tarafından verilen bilgilerle bilgilendirilmiş olacak" dedi.

Çocukların Burdur Gölü'ndeki kuşları dürbün ve teleskop yardımıyla gözlemlediğini anlatan Alp, "Projemiz bir nevi çocuklarımızın yaşam kalitesini artırmaya yönelikte etki sağlayacak. Proje kapsamında yine 10 gönüllü üniversite öğrencimiz var, Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Bölümü'nde okuyan. Üniversite öğrencilerimiz de ileride bu çocuklarla çalışacakları için uygulamalı bir şekilde pratik yapma imkanı buluyorlar, onları gözlemleme imkanı buluyorlar, üniversitede edindikleri teorik bilgileri de uygulama sırasında rahatça uygulayabiliyorlar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Kuş gözlemi yapanlar

Hulusi Alp'in açıklamaları

Detay

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

=======================================================

5)YAĞIŞ NEDENİYLE KİRAZDA REKOLTE DÜŞTÜ

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'ne bağlı Yeşilbaşköy Köyü'nde bu yıl kiraz rekoltesinde yağış nedeniyle düşüş yaşandı. İhraçlık Napolyon kirazda bu yıl rekolte yüzde 60 azaldı.

Yeşilbaşköy'de 22 yıl önce başlayan Napolyon cinsi kiraz üretiminin çoğunluğu Çin, Singapur, İngiltere, Almanya gibi ülkelere ihraç ediliyor. Bu yıl mevsimin yağışlı geçmesi nedeniyle kirazda hasılat düşüklüğü yaşandı.

Yeşilbaşköy Muhtarı Ali Koçer, "Köyümüzde 3 bin dekarda kiraz yetiştiriliyor. 1 Temmuz itibariyle kiraz alımları başladı. Bu yıla gelinceye kadar köyümüzde 700 ile 1000 ton arasında kiraz üretimi oluyordu. Bu yıl havanın yağışlı gitmesinden dolayı yapılan ilaç etkisini göstermediği için yüzde 60'a yakın kirazda kurt oldu. Bu yüzden de ihracata gidecek kirazımız bu yıl ancak 100 ton civarında" dedi.

Yeşilbaşköy'de üretilen kirazların Çin, Singapur, Irak, Rusya, Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelere ihraç edildiğini, bu yıl yağış ve dolu nedeniyle üretimin azaldığını kaydeden Koçer, "Bu yıl istediğimiz para ve verimi alamadık. Kiraz az olduğu için fiyat arttı ama inşallah gelecek yıl çiftçimiz mağdur olmaz" diye konuştu.

İşçi ücretlerinin yüksekliğinden yakınan Koçer, "Müstahsil kendisi toplayayım dese yetiştiremiyor. İşçi ücretleri yüksek. Bir de üstüne bu yıl ki kurtlanma hadisesi olunca yüzde 40-50 civarında kiraz dalında kaldı. Pazarda kirazın kilogramı 6-7 lira arasında satılıyor" dedi.

6-7 lira arasında müstahsilden alınan kirazın Avrupa'daki marketlerde 20-25 lira arasında tüketiciye ulaştığını kaydeden Koçer, müstahsille tüketici arasındaki aşırı fiyat farkını asgariye indirilmesini umduklarını anlattı.

Üretici Osman Zengin de 3 defa ilaçlama yaptığı halde kurtlanma olduğunu belirterek, mağdur olduklarını anlattı.

Görüntü Dökümü

--------------

Kiraz toplayanlar

Kiraz seçenler

Üreticilerle röportaj

Ali Koçer'le röportaj

Detay

226 MB/// 07.10"

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

=====================================================

6)YÖRÜKLER AZİZİYE YAYLASI'NDA BULUŞTU

BURDUR'un Aziziye Köyü'nde bu yıl 17'ncisi düzenlenen Yayla Şenliği'nde Yörükler bir araya geldi. Yörük İl Beyi işadamı Mehmet Cadıl tarafından düzenlenen Aziziye Köyü Elmaçukuru mevkiindeki şenliğe Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili İsmail Bayata, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti il başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Burdur'dan ve çevre illerden gelen binlerce Yörük katıldı.

Vali Şerif Yılmaz, "Bugün Atatürk'ün söylediği gibi Toros yaylalarında Yörük çadırında duman tüttürmeye gelen gönül dostları hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Özellikle son yıllarda ülkemizi bölmek isteyen gerek dahili, gerek harici düşmanlarımız boş durmuyor. Onlara 'dur' diyecek bu çadırlardır, bu çadırlardaki ruhtur, bu çadırlardaki heyecandır. Bu heyecanı yaşatan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ak Parti Milletvekili Bayram Özçelik ile Yörük İl Beyi Mehmet Cadıl da katılımcılara teşekkür etti.

Şenlikte Aziziyeliler tarafından seyirlik orta oyunu sahnelendi. Vatandaşlar yerel sanatçılar eşliğinde eğlendi.

Görüntü Döküm

--------------

Şenlik alanından detay

Sanatçılar

Eğlenenler

Vali Yılmaz'ın konuşması

Detay

116 MB/// 05.16"

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement