Dha Yurt Bülteni - 8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 8

Bakan Yardımcısı Yegin: Hedef sıfır kaza ve ölümÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Orhan Yegin, çalışma hayatında sıfır kaza ve ölüm hedeflediklerini söyledi.

14.07.2017 16:32

Bakan Yardımcısı Yegin: Hedef sıfır kaza ve ölüm

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Orhan Yegin, çalışma hayatında sıfır kaza ve ölüm hedeflediklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Orhan Yegin, bakanlığın üst düzey bürokratlarıyla birlikte Adana'ya geldi. 'Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği' etkinlikleri kapsamında Adana Sanayi Odası'nda düzenlenen 'İş Sağlığı ve Güvenliği' toplantısına katılan Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, iş dünyası temsilcilerine seslendi. 15 Temmuz'dak darbe girişimini kınayan Yegin, Türkiye'nin teröre ve FETÖ'ye karşı mücadele ederken aynı zamanda çalışma hayatında da önemli atılımlar yaptığını söyledi.

Bakanlığın çalışmalarından ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan 'Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği'ne ilişkin bilgiler sunan Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin ise şunları kaydetti:

"Baharın gelmesi ve inşaat sezonunun açılmasıyla beraber, madenlerde faaliyetlerin artmasıyla beraber, muhtemel iş kazaları riskinin oluştuğu ortamla beraber, İstanbul'da 3'üncü havalimanı inşaatında mart sonunda inşaat firmaları, işçi temsilcileri ve tüm ilgili muhatapların katılımıyla 'Hedef Sıfır' mutakabatı imzalandı. 2017 yılında Türkiye'de herkes üzerine düşeni yapma iradesini ortaya koyarak çalışma hayatında iş kazalarını minimize etmek ve sıfır ölüm gibi bir noktaya gelmekti. Bu iradeyi herkes ortaya koydu ve bu yolda çalışıyoruz."

Toplantının basına kapalı kısmında Bakan Yardımcısı Orhan Yegin ve bakanlık bürokratları katılımcıların sorularını yanıtladı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Salondan genel ve detay görüntüler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı Orhan Yegin'in konuşması

SÜRE: 01'48"    BOYUT: 110 MB

Haber-Kamera: Yusuf BAŞTUĞ/ADANA,

===================================

Müsteşar Erdem: İş kazaları azaldı

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, Türkiye'de son 14 yılda ölümlü iş kazası sayısında azalma olduğunu söyledi.

SGK Niğde İl Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Müsteşar Erdem şu bilgileri verdi: "Dünyada, her 15 saniyede 160 işçi iş kazası geçirmekte ve her 15 saniyede bir işçi kazası veya meslek hastalığı sonucunda hayatını kaybetmektedir. Dolayısıyla, her gün yaklaşık 6 bin kişi iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda hayatını kaybetmektedir. Bu durumda her yıl 2 milyon 300 binden fazla kişinin ölmesi anlamına gelmektedir."

Müsteşar Erdem, Türkiye'deki durum hakkında da şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ülkemizde ise; 2002 yılında 727 bin olan iş yeri sayımız yüzde 145 artışta 1 milyon 783 bine ulaşmış, 2002 yılında 5 milyon 200 bin olan çalışan sayımız ise, 2006 yılının sonu itibarıyla yüzde 165 artışla 13 milyon 775 bine ulaşmıştır. Bu önemli artışlar karşısında 100 binde ölümlü iş kazası oranı 16,7'den 9,9'a düşmüştür. Son 14 yıllık dönemde 100 binde ölümlü iş kazası oranında yüzde 40,7 oranında azalma meydana gelmiştir."

Görüntü Dökümü

-----------------------

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem'in açıklaması

Salondan genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

==========================================

Menderes'in unvanı 57 yıl sonra geri verildi

ERZURUM Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin 1957 yılında Başbakan Adnan Menderes'e uygun gördüğü, ancak 1960 ihtilali ile iptal edilen 'Fahri hemşehrilik ve fahri belediye reisliği' unvanı, ikinci kez verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, "Menderes'in ruhu şad, mekanı cennet olsun" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Mehmet Sekmen yönetiminde bugün yaptığı toplantıda 16 maddeyi karara bağladı. Başkan Sekmen son olarak meclis üyelerine, Demokrasi zaferinin yıldönümünde, büyük devlet adamı merhum Başbakan Adnan Menderes'e dönemin darbecileri tarafından kaldırılan 'Erzurum fahri hemşehrisi' ve 'Fahri Belediye Reisi' unvanının iade edilmesini oylamaya sundu. Oylamada, AK Parti'den 57, BDP'den 8, MHP'den 4, CHP ve bağımsızlardan birer ve 7 kayyum toplam 78 meclis üyesi kararın lehine oy verdi. Kararın kabul edilmesinden sonra bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen şunları söyledi.

"Bugün burada, siyasal denetimin doğrudan doğruya halkın elinde bulunduğu, toplumsal ve ekonomik durumu ne olursa olsun tüm vatandaşlarımızın eşit sayıldığı yönetim biçimi olan demokrasimize vurulan kara lekeyi tarihi vesikalardan silmek için toplandık. Hatırlayacağınız üzere dönemin Belediye Başkanı Dr. Edip Somunoğlu'nun idaresindeki Erzurum Belediyesi, aziz milletimiz ve hemşerilerimizin kalbinde büyük bir yer edinen Başbakanımız Adnan Menderes'e, Dadaşlar diyarına olan büyük teveccühünden ötürü 11 Haziran 1957 tarihli meclis kararıyla 'Erzurum fahri hemşehrisi' ve 'Fahri Belediye Reisi' payesini verilmişti. Atatürk Üniversitesi'ni ilimizde kuran, Şeker Fabrikası ve Tortum Elektrik Santrali gibi büyük yatırımlarla şehrimizdeki kalkınma hamlesini başlatan bu büyük dava adamına verilen Dadaşlık payesi, darbeciler tarafından iş başına getirilen yönetimin 15 Temmuz 1960 tarihinde aldığı 307 numaralı kararla kaldırılmıştı. Tarihimize kara bir leke olarak düşen bu meş'um kararı, aziz milletimizin kanıyla tarihe altın harflerle yazdığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde ortadan kaldırdık. Dadaşları tarif ederken 'Erzurum'u öylesine severim ki, bağrıma basıp öpesim gelir' diyen Başbakanımızı rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad, makamı cennet olsun."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Meclis toplantısı

-Kararın oylamaya sunulması

-Meclis üyelerinin el kaldırarak kararı kabul etmesi ve alkışlaması

-Belediye Başkanı Sekmen'in konuşması

Haber-Kamera: Turgay İPEK/ ERZURUM,

===================================

Ev sahibi kiracısını darp etti

İZMİT'te, Sermin Gürkan evini boşaltmasını istediği kiracısı Gülçin Dalgıç'ı evden taşınmayınca darp etti.

Olay öğle saatlerinde, Zabıtan Mahallesi Kaptan Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Sermin Gürkan, Yılka Apartmanı'nın ikinci katındaki evinde oturan kiracısı Gülçin Dalgıç'tan evi boşaltmasını istedi. Sermin Gürkan ile Gülçin Dalgıç arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Sermin Gürkan kiracısı Gülçin Dalgıç'ı darp etti. Kavgayı duyan apartman sakinleri polis ve 112 Acil'e haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekibi vücudunda morluklar olan Gülçin Dalgıç'ı kontrol amacıyla ambulansla Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Sermin Gürkan olay yerinden ayrılırken, soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Darp edilen kadının hastaneye getirilmesi

HABER: Faruk KIYAK - Orhan UZUN/İZMİT(Kocaeli), -

====================================

Kızılırmak'ta ceset bulundu

KIRIKKALE'nin bağlı Bahşılı ilçesi yakınlarından geçen Kızılırmak Nehri'nde, su yüzene vuran erkek cesedi bulundu.

Vatandaşlar, Kızılırmak Nehri yüzeyine vurmuş bir erkek cesedi olduğunu polise ihbar etti. Olay yerine gelen 112 Acil Servis, UMKE, Bahşılı itfaiye ekipleri ve Kırıkkale ve Bahşılı asayiş şubesi ekipleri cesedi Kızılırmak'tan çıkardı.

Üzerinden kimlik çıkmayan cesetle ilgili yapılan araştırmada bu kişinin 26 yaşında Arif Çelikbilek'e ait olduğunu belirledi.

Olay yeri ilk incelemesinde Çelikbilek'in bir gün önce boğulduğu belirtilirken, olayın intihar olup olmadığı Kırıkkale Adli Tıp incelemesinin ardından belirlenecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kızılırmak dan detay görüntü

Olay yeri ekiplerinin incelemesi

Kişinin ırmakdan çıkarılması

Haber Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, -

====================================

26 kilo 800 gram esrar ele geçirildi

ADANA'da polis ekipleri şüphe üzerine durdurduğu otomobilin gizli bölmelerinde, 26 kilo 800 gram kubar esrar ele geçirildi. Polislerin dikkatini dağıtmak için bagaja patates, soğan ve kavun koyan araç sürücü 35 yaşındaki Yaşar K. uyuşturucuyu 7 bin TL karşlığında taşıdığını söyledi.

Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) otoyolunda yaptıkları yol kontrolünde, durdurdukları otomobilde arama yaptı. Ekipler aracın bagaj bölümünü açınca patates, soğan ve kavun ile karşılaştı. Otomobil sürücüsü Yaşar K.'nın şüpheli tavırları üzerine, polisler hassas burunlu köpek 'Koko' ile yapılan aramada aracın gizli bölmelerine zulanan 26 kilo 800 gram kubar esrar bulundu. Gözaltına alınan araç sücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Sorgusunda, " Uyuşturucuyu Diyarbakır'dan alıp İzmir'e götüreceğini, teslimatı yaptıktan sonra 7 bin TL para alacağını" söyledi. İşlemlerinin ardından sağlık kontrolüne çıkarılan Yaşar K. adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Narkotik köpeğinin aracı araması

Polislerin aracın bagajından esrarları çıkarması

Aracın altından çıkan esrarların görüntüsü

Yerdeki esrarların görüntüsü

SÜRE: 02'09"    BOYUT: 131 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

==========================================

İki duvar arasına sıkışan tavuk kurtarıldı

İZMİT'te, iki bina duvarı arasındaki boşluğa girerek sıkışan tavuk itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Sanayi Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde oturan Günay Erenoğlu iki evin duvarı arasındaki boşluğa giren tavuğunun sıkıştığını görünce itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi tek katlı binanın çatısına çıkarak, sopayla arada kalan tavuğu itekledi. Tavuk itfaiyenin müdahalesi ile sıkıştığı yerden çıktı. Gece boyunca tavuğun sesini duyduğunu söyleyen Günay Erenoğlu, "Gece tavuğun sesinden uyuyamadım. Tavuğu iki duvar arasından çıkartmaya çalıştım ama başarılı olamadım. İtfaiyeyi arayarak yardım istedim. İtfaiye ekipleri çıkartarak tavuğu bana sağ salim teslim etti" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Duvar arasında sıkışan tavuk

-İtfaiyenin kurtarması

-Tavuğun sahibine teslim edilmesi

HABER: Faruk KIYAK-KAMERA: Orhan UZUN/ İZMİT(Kocaeli), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement