Dha yurt bülteni - 9 - Son Dakika
Güncel

Dha yurt bülteni - 9

Dha yurt bülteni - 9

Uzman onbaşıyı yanlışlıkla öldürmüşlerKARAMAN'da sokak ortasında gerçekleştirdikleri silahlı saldırıyla Yusuf Işıklı (23) ve beraberindeki Uzman Onbaşı Erhan Yücael'i öldüren, yoldan geçen bir kişiyi de yaralayan 3 zanlı ifadelerinde, Yüceali'yi tanımadıklarını, yanlışlıkla vurduklarını söyledi.

28.08.2019 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzman onbaşıyı yanlışlıkla öldürmüşler

KARAMAN'da sokak ortasında gerçekleştirdikleri silahlı saldırıyla Yusuf Işıklı (23) ve beraberindeki Uzman Onbaşı Erhan Yücael'i öldüren, yoldan geçen bir kişiyi de yaralayan 3 zanlı ifadelerinde, Yüceali'yi tanımadıklarını, yanlışlıkla vurduklarını söyledi. Işıklı'ya yönelik saldırıyı daha önce sattıkları otomobilin parasını alamadıkları için gerçekleştirdiklerini anlatan şüphelilerden Devran N., gazetecilerin "Cinayeti neden işlediniz?" sorusunu gülümseyerek, "Cinayet mi? 10 numara" diyerek, yanıtladı.
Olay, dün saat 16.00  sıralarında Selçuklu Mahallesi Öğretmen Addurrahim Sokak'ta meydana geldi. 3 kişi, Yusuf Işıklı ve akrabası Uzman Onbaşı Erhan Yücael'e, ateş açtı. Saldırıda Yücael göğsünden, Işıklı sol kolu ve koltuk altından vurularak yaralandı. Olay anında arkadaşlarıyla yoldan geçen Fatih Öksüz de bacağından vuruldu. Yaralılar, ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Göğsüne 3 mermi isabet eden Yücael ile Işıklı, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Tedavisi devam eden Öksüz'ün sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.
SORULARI GÜLEREK YANITLADILAR
Kaçan saldırganların peşine düşen polis, şüphelilerin arka plakası söktükleri 70 AAH 168 plakalı otomobil ile Karaman'a gittiğini belirledi. Bunun üzerine Karaman polisine haber verildi. Plakadan yola çıkan polis, şüphelilerin daha önceden çeşitli suçlardan kayıtları bulunan Devran N., Kerem N. ve Mustafa A. olduğunu belirledi. Şüphelilerin saklandıkları eve operasyon düzenlendi. Polisi görünce kaçmaya çalışan şüpheliler yakalandı. Evde bulunan Gamze N. de gözaltına alındı. Gamze N., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, Devran N., Kerem N. ve Mustafa A., sağlık kontrollerinin ardından Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Şüphelilerden Derman N., gazetecilerin "Cinayeti neden işlediniz?" sorusuna gülerek, "Cinayet mi? 10 numara" yanıtını verdi. "Pişman mısınız?" sorusuna ise "Barbie, barbie" diyerek yanıtladı. Şüpheli Kerem N. de "Pişman mısınız?" sorusu karşısında gülümseyerek, "Değilim" dedi.
UZMAN ONBAŞIYI YANLIŞLIKLA VURMUŞLAR
Şüphelilerin ilk ifadesinde Ereğli ilçesinde oturan İ.D.'ye sattıkları otomobilin parasını alamadıklarını, olay günü de söz konusu otomobilin yanında daha önceden tanıdıkları İ.D.'nin akrabası Yusuf Işıklı'yı görünce tabancalarını ateşlediklerini anlattı. Saldırıda ölen Uzman Onbaşı Erhan Yücael'i tanımadıklarını ve yanlışlıkla vurduklarını söyledi.
NİKAH İŞLEMLERİ İÇİN MEMLEKETİNE GELMİŞ
Ölen Erhan Yücael'in yaklaşık 3 ay önce düğün yaptığı ve nikah işlemleri için görevli olduğu Ankara'dan izin alıp, memleketi Ereğli'ye geldiği öğrenildi. Ölen 2 arkadaşın cenazeleri bugün toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü
-------------
-Şüphelilerin sağlık kontrolünden çıkartılması
-Gülümseyerek cevap vermeleri
-Olay yerinden detay
-Yoldan geçenin vurulma anı
-Genel ve detay

Haber- kamera: Atilla ATMACA- Mumammer ŞEN KARAMAN DHA))

=======================

Tekstil fabrikasında yangın

Kahramanmaraş'taki bir tekstil fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ekiplerin söndürme çalışmaları devam ediyor.
Şazibey Mahallesi'ndeki bir tekstil fabrikasında öğle saatlerinde yangın çıktı. Fabrikadan yükselen dumanları gören çevredekiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin alevlere müdahalesi devam ediyor.

Görüntü Dökümü
-----
Fabrikadan yükselen dumanlar
Alevlere müdahale edilmesi
Söndürme çalışmalarından detay

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 291 MB, 65 MB

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

===================

Gürültü kirliliğine neden olan kornalar silindirle ezildi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı trafik zabıta ekipleri, halk otobüslerinde yaptıkları denetimde gürültü kirliliğine neden olan havalı kornalara el koydu. Kornalar, yol ortasında üzerinden silindir geçirilerek, imha edildi.
Trafik zabıta ekipleri, şehir içi yolcu taşıyan midibüs ve otobüslerde, gürültü kirliliğine yol açması nedeniyle yasak olan havalı korna denetimi yaptı. Ekipler, bulunan havalı kornalara sökerek, el koydu. Araç sahipleri hakkında da yasal işlem yaptı. Kornalar daha sonra yol ortasına konuldu ve üzerinden silindir geçrirlerek, imha edildi. Büyükşehir Belediyesi, denetimlerin devam edeceğini duyurdu.

Görüntü Dökümü
------------
Denetim yapan zabıta ekipleri otobüslerde havalı kornaları sökmesi
Sökülen havalı kornalar
Ele geçirilen çok sayıdaki korna yola serilerek silindirme parçalanması
Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 278MB

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

==================

Antalya'da çalılık alanda yangın

Antalya'da, çalılık alanda çıkan yangın ekiplerin karadan ve havadan yaptığı müdahaleyle söndürüldü.
Kepez ilçesine bağlı Duraliler Mahallesi'ndeki çalılık alanda saat 13.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Antalya Su ve Atıksı İdaresi Genel Müdürlüğü'ne ait depolama alanı yanında başlayan yangın, zemindeki kuru otlar nedeniyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Rüzgarın da etkisiyle meyve bahçelerine sıçrayan yangına haber verilmesi üzerine yangına Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi müdahale etti. Alevlerin yerleşim birimlerine, seralara ve ormana sıçramaması için söndürme çalışmalarına Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Söndürme helikopterinin de havadan müdahale ettiği yangın, yaklaşık bir saat süren çalışma sonunda kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
Aksu ilçesi Yurtpınar Mahallesi'nde de aynı saatlerde çalılık alanda yangın çıktı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahale ettiği yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Ekipler bölgede soğutma çalışmalarına devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------
-Ekiplerden detay görüntüler
-Yanğına müdehale eden itfaiyecilerden görüntü
-Söndürme çalışması yapan itfaiye araçlarından detay görüntü
-Söndürme çalışması yapan helikopterin görüntüsü
-Detaylar

228  MB// 2.03 SN ( HD )

Haber: Bülent Tatoğulları-   Kamera: Emrah GÜL/ Antalya

==================


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha yurt bülteni - 9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement