Dicle Komiser, Gündüz Vatan Nöbetinde, Akşam Kick Boks Eğitiminde - Son Dakika
Güncel

Dicle Komiser, Gündüz Vatan Nöbetinde, Akşam Kick Boks Eğitiminde

Hakkari Çukurca'da 5 aydır komiser yardımcısı olarak görev yapan ve sınırın sıfır noktasında vatan nöbeti tutan Dicle Elçeoğlu, mesai sonrası öğrencilere kick boks eğitimi veriyor.

19.11.2018 11:44  Güncelleme: 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi'nde 5 aydır komiser yardımcısı olarak görev yapan Dicle Elçeoğlu (26), sınırın sıfır noktasında vatan nöbeti tutarken, mesai sonrası öğrencilere kick boks eğitimi veriyor. Öğrencileri Türkiye Şampiyonası'na hazırlayan Elçeoğlu, polisten korkan çocuklar değil; güvenlik güçlerine sımsıkı sarılan nesil yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Gazi Üniversitesi'nde okurken, derslerinden kalan zamanlarda kick boks eğitimi alan Dicle Elçeoğlu, girdiği komiserlik sınavında başarılı olunca Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği Şubesi'ne atandı. Elçeoğlu, 5 ay önce de Türkiye'nın Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Çukurca'ya geldi. Görevlendirildiği Sancak Tepe üs bölgesinde nöbet tutan Elçeoğlu, sokakta gördüğü çocuklardan etkilenip, Kaymakam Temel Ayca ve İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız'la görüşerek, küçüklere ücretsiz kick boks eğitimi vermek istediğini söyledi. Elçeoğlu'nun projesine Ayca ve Kapsız da sıcak bakınca Saran Spor Salonu'nda kick boks eğitimlerine başlandı. İlk olarak 6 öğrenci ile başlayan kick boks kursuna ilgi, her geçen gün arttı. Kısa sürede çocukların sayısı 40'a ulaştı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 26 öğrenciye, Polisgücü Spor Kulübü adı altında lisans verildi.

Dicle Komiser, Gündüz Vatan Nöbetinde, Akşam <a class='keyword-sd' href='/kick-boks/' title='Kick Boks'>Kick Boks</a> Eğitiminde

"TERÖRLE MÜCADELEMİZİ HALKLA EL ELE SÜRDÜRÜYORUZ"

Lisanslarını alan yetenekli 8 öğrenci, bu yıl Antalya'da yapılacak Türkiye Kick Boks Şampiyonası'na hazırlanıyor. Sınırda ilçeyi kuşbakışı gören Sancak Tepe'de Özel Harekatçı polislerle vatan nöbeti tutan komiser yardımcısı Dicle Elçeoğlu, bugüne kadar adı hep terör olaylarıyla gündeme gelen ilçenin imajını sporla değiştirmek istediklerini söyledi. Elçeoğlu, "Çukurca'ya atanırken çevremdeki insanlar için burası korkulu rüya gibiydi. Atandıktan sonra buranın böyle olmadığını öğrendim. Gerçekten ülkemizin en güzel yerlerinden bir tanesi. Burada halkla iç içeyiz. Halkın bize olan bakış açısı değişmiş, Şu aşamada onlarla beraber el ele vermiş durumdayız. Bizlere karşı herhangi bir ön yargıları yok. Biz de bunun bilincinde olduğumuz için el uzatıyoruz. Terörle olan mücadelemizi bu şekilde sürdürüyoruz" dedi.

Dicle Komiser, Gündüz Vatan Nöbetinde, Akşam Kick Boks Eğitiminde

"MALZEMELERİNE SARILARAK UYUYORLAR"

Çocuklarla olan diyaloğunu anlatan Elçeoğlu, "Okullar tatil olunca sokaklarda gezen çocukları gördüm. Üniversitede kick boks eğitimini almıştım. Ben de çocuklara bu eğitimi vermeye karar verdim. Projeme uygun bulununca eğitimlere başladık. Şimdilik 40 öğrencim var. Bu kadar öğrenciye ulaşmak bana hayal gibi geliyordu, şimdi çok mutluyum. Çünkü ben antrenmana gittiğim zaman çocuklar bana sarılıyorlar. Bu benim çok hoşuma gidiyor. Daha sonra valimiz, kaymakamımız ve il emniyet müdürümüzün destekleriyle çocuklarımıza lisans da aldık. Bu öğrencilere malzeme de dağıtıldı. Bu konuda bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Çocukların en büyük hedefi, Türkiye'de derece almak. 8 öğrencim, şampiyonaya hazırlanıyor. Bu çocuklardan ben çok umutluyum. Teknik, kondisyon olarak çok iyi bir seviyeye geldiler. Aileleri bu konuda bizlere büyük destek veriyor. Aileleri bana 'Çocuklarımız bir düzene girdi ve malzemelerine sarılarak uyuyorlar' diyor. Bunları duyunca çok mutlu oluyorum. İnşallah bunu da bir şampiyonlukla taçlandıracağız" diye konuştu.

Dicle Komiser, Gündüz Vatan Nöbetinde, Akşam Kick Boks Eğitiminde

"İLÇENİN İMAJINI SPORLA DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Bugüne kadar hep terör olaylarıyla anılan ilçenin olumsuz imajını sporla değiştirmek istediklerini vurgulayan komiser yardımcısı Dicle Elçeoğlu, "Türkiye'nin dört bir yanından insanların gelip burayı görmesi gerekiyor. Aileme ben bunu anlatıyorum. Ailem bile şaşırıyor; çünkü onların bakış açışı o yöndeydi. Gelip gördükten sonra buranın gerçekten kötü bir yer olmadığını anladılar. Polisi görünce kaçan ve korkan çocuklar değil; polise sarılan çocuklar yetiştireceğiz. Umut yolumuz sporla olacak" dedi.

Dicle Komiser, Gündüz Vatan Nöbetinde, Akşam Kick Boks Eğitiminde

Kick boks'ı televizyondan öğrendiklerini belirten Çukurcalı çocuklar ise kendilerine bu sporu öğreten Dicle Elçeoğlu'na teşekkür etti.

Dicle Komiser, Gündüz Vatan Nöbetinde, Akşam Kick Boks Eğitiminde
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dicle Komiser, Gündüz Vatan Nöbetinde, Akşam Kick Boks Eğitiminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:06 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İzmir merkezli düzenlenen 'MAHZEN-13' operasyonlarında, Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun liderlik ettiği 2 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda elebaşları dahil olmak üzere toplamda 25 şüpheli gözaltına alındı.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı
    08:05 Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı
    08:01 Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı

    Bitlis-Baykan kara yolunda meydana gelen heyelanın ardından ekiplerin çalışması sonucu yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. Heyelan sırasında yoldan geçen bir otomobildeki kişiler son anda kurtuldu. Toprak yığını ve kaya parçalarının temizlenmesinin ardından yol tekrar araç geçişlerine açıldı.

  • Para pazarlığı iddialarının odağındaki Turgay Kocakaya: Zan 'Ailemin paraya ihtiyacı var, bana ne Hataylı'dan' dedi
    07:51 Para pazarlığı iddialarının odağındaki Turgay Kocakaya: Zan 'Ailemin paraya ihtiyacı var, bana ne Hataylı'dan' dedi

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'dan adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'ın olduğu iddia edilen ses kayıtları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar teklif edilen kayıtların kilit ismi Turgay Kocaya da sessizliğini bozdu. Kocakaya, Zan'ın ''Para bulamazsak çekileceğim, ailemin paraya ihtiyacı var. Aileme ev almam lazım bana ne Hatay'dan Hataylı'dan'' dediğini öne sürdü.

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.


Advertisement