Diyarbakır 200 Fabrikanın Bulunduğu Osb'de İtfaiye Aracı Yok Hd - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır 200 Fabrikanın Bulunduğu Osb'de İtfaiye Aracı Yok Hd

Türkiye'nin bir çok sanayi bölgesi son günlerde fabrika yangınlarıyla gündeme gelirken, Diyarbakır kent merkezine 22 kilometre uzaklıkta bulunan ve 200 fabrikanın yer aldığı Organize Sanayi Bölgesi'nde itfaiye aracının olmaması sanayicilerin tepkisine yol açıyor.

05.07.2018 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin bir çok sanayi bölgesi son günlerde fabrika yangınlarıyla gündeme gelirken, Diyarbakır kent merkezine 22 kilometre uzaklıkta bulunan ve 200 fabrikanın yer aldığı Organize Sanayi Bölgesi'nde itfaiye aracının olmaması sanayicilerin tepkisine yol açıyor. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde son üç ayda 3 fabrikada meydana gelen yangında bir fabrika küle dönerken, 2 fabrikada ise maddi hasara neden oldu. OSB'de bir mobilya fabrikasında görevli İş Güvenliği Uzmanı Ali Uçak geçtiğimiz Pazartesi günü fabrikalarında çıkan yangına itfaiyenin yarım saat sonra ulaştığını ifade ederek, "Fabrikamızda çıkan yangına itfaiyenin ulaşması yarım saati buldu. Yangına bir iki dakikada müdehale edebilirsiniz ama tamamıyla söndüremezsiniz. Yangının kontrol altına alınması için itfaiyenin olması gerekiyor. Burada bir itfaiye aracının olması için OSB yönetimi ve belediyelere başvuruda bulunacağız" dedi.

'FABRİKALARDAKİ YANGIN SÖNDÜRME TÜPLERİ SÜREKLİ KONTROL EDİLMELİ'

Yangınların genelde bölgenin hava şartlarından dolayı kaynaklandığını anlatan Uçak, " Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklar çok yüksek. Sıcak havanın dışında bir takım tedbirlerin yetersiz olmasından dolayı yangına ya ilk müdahaleyi yapılamıyor. Fabrikalardaki yangın söndürme tüplerinin mutlaka dolu olması gerekiyor. Bunları sürekli kontrol etmek gerekiyor. Bunun dışında bulunduğunuz bölgede yangın söndürme ekibinizin olması lazım. İtfaiyenin size yakın ya da ulaşabilecek mesafede olması gerekiyor ki yangına zamanında müdahale edilip, büyük bir tahribata yol açılmaması için.

'İTFAİYENİN OLMAMASINDAN DOLAYI SIKINTI YAŞIYORUZ'

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde itfaiyenin olmaması büyük sorunlara yol açtığını dile getiren Uçak, şunları söyledi: "Burada itfaiyenin olmamasından dolayı büyük sıkıntılar yaşadık. Pazartesi günü fabrikamızda bir yangın meydana geldi. İtfaiye yangına yarım saat sonra ulaşabildi. Organize Sanayi Bölgesi'nde itfaiye ekibi olmamısından ötürü şehir merkezinden buraya ulaşması yarım saati buldu. Yangına bir iki dakikada müdahale edebilirsiniz ama tamamıyla söndürmenin gerçekleşmesi için itfaiyenin size hızlı bir şekilde ulaşması gerekiyor. İtfaiyenin olmamasından dolayı büyük sıkıntılar yaşadık."Uçak, itfaiye aracının temin edilmesi için OSB yönetimi ile belediyelere başvuracaklarını ifade ederek, "Burası sadece Diyarbakır için tüm Türkiye için de bir üretim alanıdır. Burada milyonlarca liralık yatırımlar yapılmış. İtfaiye aracının olması için başvurularımızı yapacağız" dedi.

Diyarbakır 200 Fabrikanın Bulunduğu Osb\'de İtfaiye Aracı Yok Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır 200 Fabrikanın Bulunduğu Osb'de İtfaiye Aracı Yok Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement