Diyarbakır'da Adli Yıl Törenle Açıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Adli Yıl Törenle Açıldı

Diyarbakır\'da Adli Yıl Törenle Açıldı

Diyarbakır’da yeni adli yıl hakim, savcı, avukat ve adliye personelinin katılımıyla adliye bahçesinde düzenlenen törenle açıldı.

05.09.2017 11:34

Diyarbakır'da yeni adli yıl hakim, savcı, avukat ve adliye personelinin katılımıyla adliye bahçesinde düzenlenen törenle açıldı.

Diyarbakır'da yeni adli yıl hakim, savcı, avukat ve adliye personelinin katılımıyla adliye bahçesinde düzenlenen törenle açıldı. Diyarbakır Adliyesi önünde düzenlenen adli yıl açılış törenine Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Baro Başkanı Ahmet Özmen, Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Aslan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı İrfan Ceren, hakim ve savcılar ile adliye personeli katıldı. Törende Başsavcı Güre, Adalet Komisyonu Başkanı Aslan ve Baro Başkanı Özmen tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, bir konuşma yaptı.

"Hepimizin üzerine düşen büyük görevler bulunmaktadır"

Geçtiğimiz süre içerisinde 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ikinci adli yılı açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Güre, "Geçen süreç içerisinde çok ağır bir travmanın üstüne hem yargı içerisindeki çetelerle mücadele eden bir yargı hem yargının saygınlığını arttırmaya çalışan yargı mensubu ve mensupları olarak büyük bir mücadele içerisinde bulunuyoruz. ve bu mücadele halen devam ediyor. Görünen o ki bu yargıda hem hakim, savcılar olarak hem avukatlar olarak yargının saygınlığını arttırmak adına hepimizin üzerine düşen büyük görevler bulunmaktadır. Yargı içerisinde çeşitli sebeplerle oluşacak kıliklerin nelere mal olacağı 15 Temmuz günü ortaya çıkmıştır. En büyük operasyonların yapıldığı kurumların başında askeriye, emniyetle beraber yargı gelmiştir. Bunun bedelini ağır ödetmeye çalıştırlar ancak bedelini kendileri ödediler ve ödemeye de devam edecekler" dedi.

"Üzerimize düşen sorumluluğu cesurca yüklenmeye devam edeceğiz"

En büyük hedeflerinin yargının itibarını ayağa kaldırmak ve toplumda yargıya olan güveni en üst seviyeye çıkarmak olduğunun altını çizen Güre, "Burada geçen 14 ay içerisinde yargı olarak en büyük hedefimiz zedelenmiş olan yargının itibarını ayağa kaldırmak, toplumda yargıya olan güvenin en üst seviyeye çıkarılması için demokratik ilkeler, insan hakları, masumiyet ve lekelenmeme haklarını insanları koruyarak, hızlı ve etkin bir yargı sürecini işletme adına hepimize işler, görevler düşmektedir. Aynı zamanda devam eden yargı reformları doğrultusunda da bu etkinliğin, bu hızlı işleyişin arttırılması için çaba sarf edilmektedir. Biz de Türkiye'nin her köşesinde görev yapan meslektaşlarımız, avukat arkadaşlarımız ve adliye çalışanlarımız olarak bu üzerimize düşen yükü, sorumluluğu cesurca yüklenmeye hazırız ve bu yükü devam ettireceğiz. Ortaya çıkan tabloda yargının zedelendiğinde ülkede nelere mal olduğu acı bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bir gerçek daha ortaya çıkmıştır ki; bu ülkede namussuzlar kadar namuslular da cesaretli olduğu takdirde nelerin yapılabileceği ve nelerin başarılabileceği bir kere daha ortaya dökülmüştür ve bu cesaretimiz bizim durmadan devam edecektir. Türkiye'nin her köşesinde çeşitli sebeplerle, terör olayları ve diğer sebeplerle hayatını kaybeden ve şehit olan yargı mensuplarımıza ve ülkenin varlığı ve birliği için şehit olan tüm şehitlerimize Allah'tan rahme diliyorum. Yeni adli yılın tüm yargı camiasına ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Törenin ardından adli yıl açılış kokteyline geçildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Adli Yıl Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement