Diyarbakır'da 'Değerler Eğitimi Projesi' ile Eğitim Taçlanacak - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da 'Değerler Eğitimi Projesi' ile Eğitim Taçlanacak

Diyarbakır'da 'Değerler eğitimi projesi' ile eğitim taçlanacakDİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Değerler Eğitimi Projesi' etkinlikleri için açılış töreni düzenlendi.

15.02.2018 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 'Değerler eğitimi projesi' ile eğitim taçlanacak

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi tarafından hazırlanan 'Değerler Eğitimi Projesi' etkinlikleri için açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, eğitim kavramı altında yeni bir döneme geçildiğini belirterek, "Diyarbakır'da eğitim alanında maddi noktada yapılan okullaşma, teknolojik donanım, çocuklarımızın kendilerini ifade etmeleri için gereken bütün alt yapılara şimdi değerler eğitimi ile bir taç katıyoruz" dedi.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçe Belediyesi tarafından milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetişmesi için hazırlanan 'Değerler eğitimi projesi' açılışı için Büyükşehir Kültür ve Kongre Merkezinde bir tören düzenlendi. Törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, eğitimciler ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar Kartal, ilmin ve alimin aleyhine hurafelerin ve cehaletin nüfuz kazanması sayesinde milletin milli karakterinin zedelendiğini ifade ederek, "Bu şekilde 350 yıllık bir gerileme sonucunda büyük Osmanlı imparatorluğunu kaybetmek durumunda kaldık. Bugün uluslararası değerlendirme yapan kuruluşlara baktığımızda teknik açıdan eğitimimizin çok da ileri bir noktada olduğunu söyleyemeyiz. Nitekim Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da belirttiği gibi eğitim ve kültür politikalarında gerçekten istediğimiz noktada değiliz. Bugün çocuklarımızın matematik ve fen algılama, problem çözme yetenekleri OECD ülkelerinin çok gerisinde. Bunun için öğretmenlerimize çok büyük görevler düşüyor. Biz devlet olarak tabi ki eğitimin standartlarını en güzel şekilde sağlamak durumundayız. Ahlaki gelişim noktasında da gerçekten istediğimiz noktada olduğumuz söylenemez. Bizim gerek gelenek ve göreneklerimizden kaynaklanan gerek dini terbiyemizden kaynaklanan manevi ve milli değerlerimizi çocuklarımıza çok daha iyi bir şekilde vermemiz gerekiyor. Onların terör batağına, uyuşturucu batağına saplamamak için topluma katma değer üreten, kendini en iyi şekilde tanımlayabilecek, şahsiyetli bir insan kazandırmak için bu projeye ihtiyacımız var. Biz kendi değerlerimizle bütünleşerek, kendi değerlerimizi ve tarihimizi ön plana çıkararak milli birlik ve beraberliğimizi sağlama noktasında en ileri şekilde hedefimize varacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"Yeni bir döneme geçiliyor"

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da projeden duyduğu memnuniyeti ve eğitim kavramı altında yeni bir döneme geçildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Milletin kaynaklarının millete harcanması ve milletin geleceğini kucaklayacak özgüveni yüksek milli ve manevi değerlere sahip güçlü bir birey olmaları noktasında böylesi projelerin çoğalmasını bekliyorum. Geleceğe doğru emin ve kararlı adımlarla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve önderliğinde yürürken en büyük güvencemiz yine şüphesiz gençlerimiz. Bu gençler geçmişten gelen ve kendilerinin de üzerinde zenginleştirerek ve anlam katarak geleceğe aktaracağı bu değerlerle geleceğimiz hiç şüphesiz güvencemiz olacak ve bunun karşısında olacak bütün ihanet odaklarına, bütün terör örgütlerine ve bu büyük yürüyüşü engelleyecek bütün şer güçlere karşı imanlarıyla aşılmaz bir sıradağlar gibi duracaklar, tıpkı bugün Afrin'de olduğu gibi terörün bütün iç ve dış işbirlikçilerine karşı bu milletin kararlı iradesini temsil eden ve gerek sınır içinde gerekse sınır ötesinde barışı, kardeşliği, huzur ve güveni temin etmek yolunda şahadet şerbeti içen abileri gibi. İşte bu projeler, bu kaynaklar bunu zenginleştirecek, bizi bir ve beraber kılacak çok önemli çalışmalar. Maddi kalkınmanın temeli insandır. İnsan olmanın gereği de şüphesiz bu değerlerle buluşmaktır. Bilim ve ahlakla kalkınmayı ve gelişmeyi hedefle ve şüphesiz bütün bu değerleri vicdanla ve imanla buluşturmazsanız o gelişme ve imanın sonuçlarını alamaz, insani ve içtimai olarak hiçbir hedefe sağlıklı olarak ulaşamazsınız. Değerlerin üzerine inşa edilmiş bir geleceği okul temelli bir merkez olarak ele alıyoruz ve eğitim kavramı altında çok önemli bir yeni döneme geçiyoruz. Bütün okullarımızı bir nevi bütün bu gençlerimizin bu değerlerle buluştuğu kutlu, güvenli, bilgili ve şüphesiz amacı bu ülkenin geleceğini sonsuza kadar taşıma imanı ve inancıyla yetişecek bir merkez kuruyoruz. Diyarbakır'da eğitim alanında maddi noktada yapılan okullaşma, teknolojik donanım, çocuklarımızın kendilerini ifade etmeleri için gereken bütün alt yapılara şimdi değerler eğitim ile bir taç katıyoruz. Bugüne kadar yapılan yatırımlarla Diyarbakır bir büyük değişim ve dönüşümü gerçekleştiriyor. Bunu görmenin değişen gelişen ve her geçen daha güzelleşen Diyarbakır'da görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Okul öncesi öğretim Diyarbakır yüzde 48'lerden yüzde 100'e geldi. Bu başarı Diyarbakır'ın ve buradaki eğitimcilerindir. Buradaki heyecanın dalga dalga yayılarak bütün okullarımıza ulaşmasını sağlayacağız. Bu büyük ve aziz kente hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Rabbim hiçbirimizi mahcup etmesin."

Diyarbakır\'da \'Değerler Eğitimi Projesi\' ile Eğitim Taçlanacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 'Değerler Eğitimi Projesi' ile Eğitim Taçlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement