Diyarbakırlı İş Kadınları Dertli - Son Dakika
Güncel

Diyarbakırlı İş Kadınları Dertli

Diyarbakır İş Kadınları Derneği Başkanı Nilüfer Baran, Bölgede Yaşanan Olaylar Nedeniyle İş Hayatında Ciddi Sıkıntılar Yaşadıklarını Belirtti. Baran, "Bizler Devletini, Milletini Sevmeyen İnsanlar Gibi Gösteriliyoruz. Bölge Farklı Gözle Değerlendiriliyor, Yani Olayların Sorumlusu Bizmişiz Gibi Bakılıyor. Bizlerden Suyun Üstünde Koşarak Yürümemizi İstiyorlar" Dedi.

16.01.2008 09:15

Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) Başkanı Nilüfer Bakan, bölgede yaşanan olaylar nedeniyle iş hayatında ciddi sıkıntılar yaşadıklarını kaydetti. Baran, "Bizler devletini, milletini sevmeyen insanlar gibi gösteriliyoruz. Bölge farklı gözle değerlendiriliyor yani olayların sorumlusu bizmişiz gibi bakılıyor. Bizlerden suyun üstünde koşarak yürümemizi istiyorlar" dedi.

-"SUYUN ÜSTÜNDE BİZLERDEN KOŞARAK YÜRÜMEMİZİ İSTİYORLAR"-

Diyarbakırlı iş kadınlarının yaşadığı sorunlara ilişkin ANKA'nın sorularını yanıtlayan Nilüfer Baran, Diyarbakır'ın Türkiye geneline yansıyan imajı nedeniyle iş hayatında sıkıntılarla karşılaştıklarını söyledi. Uluslararası bir şirket kurmak için merkezinin İstanbul'da olması gerektiğini, sorunun çözümü için gittiklerinde ise potansiyel suçlu gibi değerlendirildiklerini ifade eden Baran, "Bizler devletini, milletini sevmeyen insanlar gibi gösteriliyoruz. Bölge farklı gözle değerlendiriliyor yani olayların sorumlusu biziz gibi bakılıyor. Suyun üstüne bizlerden koşarak yürümemizi istiyorlar" diye konuştu.

-KADINLARA İSTİHDAM SAĞLAYACAK 15 KOBİ AÇILIYOR-

Baran, yaşadıkları birçok soruna rağmen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kadınların ekonomik yönden güçlendirilmesi ve istihdamına yönelik alanların araştırılıp bulunması yönünde çalışmalara ağırlık verdiklerini kaydetti. TÜRKKONFED'in desteğiyle İş Geliştirme Merkezi Projesi başlattıklarını anlatan Baran, proje çerçevesinde çoğunluğunu kadınların oluşturacağı 150 kişiyi istihdam edecek 15 KOBİ kurulduğunu söyledi. Baran, elektrik panosu, ev tekstili, mobilya, kadayıf teli, mücevher kutusu gibi alanlarda üretim yapacak bu küçük şirketlerle marka sektörler çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, bu tür şirketlerin 5 yıl içinde bir şekilde kapandığını amaçlarının ise şirketleri uzun vadeli ayakta tutabilmek olduğunu kaydetti. Baran, "İş kadınlarının ayakta kalabilmesi için özel destekler istiyoruz. Bunun yanında vergiden muafiyet, SSK primlerinin düşürülmesi gibi taleplerimiz de bulunuyor. Kredilerde kadın girişimciler için özel ayarlamalar yapılabilir. Faizlerin bu girişimciler için daha düşük uygulanması sağlanabilir" dedi.

-"ÇOK MÜCADELE ETTİK KENDİMİZE GELİYORUZ"-

Mardin, Şanlıurfa, Tunceli, Adıyaman, Malatya, Batman, Gaziantep, Elazığ'ın da aralarında bulunduğu illerde iş kadınlarını dernekleştirmek amacıyla çalışma içinde olduklarını anlatan Baran, iş kadınlarının ağırlıklı olarak imalat ve hizmet alanında çalıştığını ifade etti. Yeni genç girişimci kadınlara destek verilmesini beklediklerini belirten Baran, "Kadınlarımız yeni yeni güçleniyor. Çok mücadele ettik, yeni yeni kendimize geliyoruz. En büyük hedefimiz ise bölge kadınının statüsünü belirlemek" diye konuştu. (ANKA)

(EYL/NB/ZG)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Diyarbakırlı İş Kadınları Dertli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement