Doç. Dr. Temizel, İran'da Workshop Çalışması Yaptı - Son Dakika
Yerel

Doç. Dr. Temizel, İran'da Workshop Çalışması Yaptı

Doç. Dr. Temizel, İran\'da Workshop Çalışması Yaptı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü ve Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Temizel, Sistan-u Beluçistan Üniversitesi Bilimsel Araştırmaları Merkezi’nin katkılarıyla İran’da düzenlenen ‘Türkiye Üniversitelerinde ve Kütüphanelerinde Fars Dili ve Edebiyatı’ başlıklı atölye çalışması gerçekleştirdi.

14.12.2015 13:09

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü ve Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Temizel, Sistan-u Beluçistan Üniversitesi Bilimsel Araştırmaları Merkezi'nin katkılarıyla İran'da düzenlenen 'Türkiye Üniversitelerinde ve Kütüphanelerinde Fars Dili ve Edebiyatı' başlıklı atölye çalışması gerçekleştirdi.

Üniversitenin İmam Reza Salonu'nda bir hafta boyunca devam eden atölye çalışmalarında Doç. Dr. Temizel, Türkiye üniversitelerindeki Fars Dili ve Edebiyatı bölümleri, Türkiye kütüphanelerindeki Farsça yazma eserler, Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü'nün faaliyetleri ve Türkiye'de Mevlana hakkında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Atölye çalışmalarını bir workshop çalışması olarak sunan Doç. Dr. Temizel'in öğretim üyeleri ve öğrencilerle birlikte gerçekleştirdiği etkinlikler Zahidan Daneshju Haber Ajansı başta olmak üzere İran'ın basın kuruluşlarında da geniş yankı uyandırdı.

Workshop çalışmalarının sonunda İran Sistan-u Beluçistan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alireza Bendani, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel başta olmak üzere Mevlana Araştırmaları Enstitüsü'ne ve Enstitü Müdürü Doç. Dr. Ali Temizel'e teşekkür etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doç. Dr. Temizel, İran'da Workshop Çalışması Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement