Doğu Anadolu'da Kış - Van/ - Son Dakika
Güncel

Doğu Anadolu'da Kış - Van/

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar ve tipi yüzünden 991 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıyor.

25.12.2016 11:18

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar ve tipi yüzünden 991 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde 75 mahalle ve 113 mezra ile ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

Açıklamada, ekiplerin kapalı yolları tekrar ulaşıma açmak için çalışmalarına yağış ile birlikte başladığına yer verildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, bölgede havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçmesinin tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında 1 ile 3 derece düşüş beklenirken, bölgede buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması uyarasında bulunuldu.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre ise, önceki gün etkili olan kar yağışında kapanan Van- Bahçesaray karayolu, ekiplerin başarılı çalışması sonucu dün itibariyle tekrar ulaşıma açıldı.

Dün gece 22.00'da Bitlis-Mutki-Meydan-Geyikpınar karayolunun 38 ile 51. kilometreleri arasında çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandığını aktaran yetkililer, karla mücadele ekiplerinin yoldaki çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü vurguladı.

Ağrı'da etkili olan kar yağışı, Eleşkirt ilçesinde yaşamı olumsuz etkiledi.

ilçede 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı ilçe merkezinde kar kalınlığı 1 metreyi aştı.Yolların kaldırımların karla kaplandığı yollarda vatandaşlar yürümekte zorlandı.Sabah işyerlerine gelen esnaflar karla mücadeleye başladı.bazı araç sürücüleride araçlarının üzerindeki karları temizledi.

ilçe halkından Menduh Bayram,Gördüğünüz gibi kar bir metreyi geçmiştir.Zaten mevsimimiz 12 ayın 8 ayı kar kışla geçiyor.halimizi görüyorsunuz işte bakın her taraf kar.yani bizim meleketimiz 8 ay kış 4 ay yaz Allah yardım etsin dedi.

Aracını temizleyen Yusuf Karataş,sabah geldim aracın üzerindeki karları temizliyorum. bizim burada ya dondurucu soğuklar yada kar yağışı oluyor Allah yolda kalanlara yardım etsin dedi.

Doğu Anadolu\'da Kış - Van/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Anadolu'da Kış - Van/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement