Doğu'da 2120 Köy Yolu Kardan Kapandı - Son Dakika
Güncel

Doğu'da 2120 Köy Yolu Kardan Kapandı

Doğu\'da 2120 Köy Yolu Kardan Kapandı

Doğu Anadoluda yoğun kar yağışı nedeniyle 2 bin 120 köy yolunun merkezlerle ulaşım bağlantısı kesildi.

08.02.2016 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadoluda yoğun kar yağışı nedeniyle 2 bin 120 köy yolunun merkezlerle ulaşım bağlantısı kesildi. Kars'ta iki genç traktörün kara saplanması nedeniyle donmaktan son anda kurtarıldı. Karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ve iki oğlu ise tedavi altına alındı.

Alçak basıncın etkisi altına giren Doğu'da yoğun kar yağışı yolları kapattı. Erzurum'da 962, Erzincan'da 322, Ağrı'da 225, Kars'ta 224, Muş'ta 205 ve Iğdır'da 182 olmak üzere toplam 2 bin 120 yerleşim biriminin merkezlerle olan bağlantısı koptu. Muş'ta kar kalınlığı 85 santime ulaşırken, Ağrı'da 80, Erzurum'da 48, Kars'ta 37, Ardahan'da 25, Erzincan'da 8 santim olarak ölçüldü. Kayak Merkezlerindeki kar kalınlıkları ise; Palandöken'de 156, Konaklı'da 150, Sarıkamış'ta 120, Ergan'da 97 santimi buldu. Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Cuma gününe kadar kar yağışının beklenmediğini bildirdi.

TRAKTÖRDE 2 KİŞİ, 7 SAAT MAHSUR KALDI

Kars'ın merkeze bağlı Akdere Köyü'nde yaşayan Nurettin Övünç (55) sabah saatlerinde rahatsızlığı nedeniyle oğlu Murat Övünç (28) ve arkadaşı Ercan Kıyamçiçek (28) tarafından traktörle Hasan Harakani Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Nurettin Övünç tedavisi için hastanede kalırken iki arkadaş kar yağışı altında köye dönmek için dönüşe geçti. Köye yaklaşık 5 kilometre kala kayarak yoldan çıkan traktör, kara saplandı. Traktörde mahsur kalan iki arkadaş, il jandarma ve İl Özel İdaresi ekiplerine cep telefondan yardım istedi. Kentin birçok noktasında yürütülen çalışmalar, kar yağışı, tipi ve havanın sisli olması nedeniyle yol mağdurlarına yaklaşık 7 saat sonra ulaşıldı. Murat Övünç ve arkadaşı Ercan Kıyamçiçek ekiplerin gelmesi sonucu donmaktan son anda kurtuldu. Traktör İl Özel İdaresi kar aracına halatla çekilerek kurtarıldı.

ANNE İLE 2 ÇOCUĞU SOBADAN ZEHİRLENDİ

Kars'ın Selim İlçesine bağlı Toygun köyünde kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından anne Özlem Ulaş (25) ile kızı Gökdeniz (7) ve oğlu Işık (5) zehirlendi. Komşularının fark etmesi üzerine durum 112 acil sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gönderilen 2 ambulans karla kaplı yolda mahsur kalınca UMKE'den destek istendi. UMKE, paletli ambulans ve destek aracıyla yola çıkarak kısa sürede köye ulaştı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından paletli ambulansla Kars'a getirilen anne Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde, çocukları da Harakani Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

OKUL BAHÇELERİ KARDAN TEMİZLENDİ

Öte yandan sömestir tatilinin bitmesi ve okulların ikinci yarı yıla başlaması nedeniyle Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesindeki okulların bahçeleri kardan temizlendi. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, tatil dönüşü çocukların okul bahçelerinde rahatça hareket etmelerini sağlamak için çalışma yaptıklarını bildirdi. Korkut, anaokulu, ilkokul ve ortaokulların bahçelerinin kardan temizlendiğini belirtti. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu'da 2120 Köy Yolu Kardan Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement