Dr. Mustafa Eraslan Azerbaycanlı Vatandaşlarla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Dr. Mustafa Eraslan Azerbaycanlı Vatandaşlarla Buluştu

Fitoterapi alanındaki tecrübelerini çeşitli ülkelerde paylaşan Dr. Mustafa Eraslan'ın son durağı Azerbaycan oldu.

05.12.2013 18:10  Güncelleme: 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azeri doktorlar ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Dr. Eraslan, bitkilerin hastalıklarda nasıl kullanılması gerektiği hakkında açıklamalarda bulundu.

Dr. Mustafa Eraslan, Almanya, Amerika, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu’dan sonra Azerbaycan’a gitti. Azerbaycan’da aralarında kardiyoloji, dahiliye, üroloji ve onkoloji gibi farklı branşlarda hizmet veren doktorlarla buluşan Eraslan, deneyimlerini meslektaşlarıyla paylaştı. Mustafa Eraslan'ın tavsiyelerini hastalarında uygulayan Azeri doktorlar başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Uzman Kardiyolog Dr. Azer Cevadov, "Bütün kardiyologlar, bütün hekimler bu dermanlardan istifade etsinler, hastalar doğrudan iyileşirler" ifadelerini kullandı. Diş Hekimi Amil Eyvazov ise "Muhakkak ki bu tedaviler vardır, bunların bir protokol haline gelmesini isteriz" şeklinde konuştu.

Hastalıkların birbirini nasıl tetiklediğini anlatan Mustafa Eraslan, "Vücudun dengesi bozulmaya başladığı andan itibaren, örneğin şeker hastasısınız, damarlarınız tıkanmaya başlıyor, artık damar hastasısınız. Kalbiniz hasar görmeye başlıyor, artık kalp hastasısınız. Arkasından damarlar tıkanıyor, Alzheimer, bunama, MS dediğimiz olaylar var. Sonuçta bir tek küçük problem dahi çok fazla hastalığın ortaya çıkmasına sebep oluyor" ifadelerini kullandı.

Neredeyse tüm hastalıkların kaynağının damarlar olduğunu ifade eden Eraslan, damarlar açılırsa hastaların yüzde 90'ının şifa bulacağına dikkat çekti. "Eğer damar açılırsa tıp fakültelerindeki ders kitaplarının yeniden yazılması lazım. İlaçların yaklaşık yüzde 93'ünü damar açılmadığı için alıyoruz” şeklinde konuşan Eraslan, ilk kanser ameliyatının bundan 1030 sene önce Ali Bin Abbas tarafından yapıldığını belirtti.

Günümüzde yüz binlerce insanın hastalıklarıyla ömür boyu yaşamak zorunda kaldığını belirten Dr. Eraslan, tıbbın asıl amacının kalıcı tedavi olması gerektiğini ifade etti.

Eraslan, “Sen şeker veya yüksek tansiyon hastasısın, bu hastalıkla iyi geçin” yaklaşımı son derece yanlış bir ifade. Hastalıklar bizim düşmanımız. Onu ortadan kaldırırsak biz gerçek doktor oluruz. O zaman yapılacak şey tüm bu hastalıklardan kurtulmak ve insanları sağlığına kavuşturmak" şeklinde konuştu.

Azerbaycanlı vatandaşlar, Dr. Mustafa Eraslan’ın tavsiyelerini uyguladıktan sonra olumlu sonuç aldıklarını belirtti. Mustafa Eraslan'ın tavsiyeleri sayesinde yatalak kızının yürümeye başladığını söyleyen Azeri vatandaş, "Önceleri sürüyerek kaldırırdım, şimdi rahatça kalkabiliyor. Güçlendi, dizleri nispeten açıldı" dedi.

Konferansın dinleyicilerinden Azerbaycan Milli Marşı’nın bestecisi Üzeyir Hacıbeyov’un torunu Müşabe Karayev, Mustafa Eraslan ve ekibini evinde ağırladı. Karayev, “Ben 5 yıl önce sizi televizyonda izlediğimde minnetle kulak verdim. Orada safra kesesinin alınmasının doğru olmadığını söylediniz. Bendeki taşların hepsi eridi, gitti. Doktora gittim inanmadı. Bütün doktorları yığdı başıma. Doktorum baş eğiyorum Mustafa Bey'in karşısında dedi” ifadelerini kullandı.

Dr. Mustafa Eraslan Azerbaycanlı Vatandaşlarla Buluştu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dr. Mustafa Eraslan Azerbaycanlı Vatandaşlarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement