Dünya Kiteboard Şampiyonu Akyaka'da Belli Olacak - Son Dakika
Güncel

Dünya Kiteboard Şampiyonu Akyaka'da Belli Olacak

Dünya Kiteboard Şampiyonu Akyaka\'da Belli Olacak

WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka organizasyonuna 19 ülkeden 36 sporcu katılıyor. 8 Ekim Pazar günü finallerin yapılacağı Dünya Kiteboard Şampiyonunda Türkiye'yi Enç Özen temsil edecek.

05.10.2017 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Plus Event ve Race Marketing Management, kiteboard sporunun en önemli organizasyonu olan Dünya Kiteboard Lig Şampiyonluğu'nun Türkiye ayağını, 5-8 Ekim 2017 tarihleri arasında Volkswagen Amarok'un ana sponsorluğunda Gökova Akyaka'da düzenliyor. WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka adıyla düzenlenen şampiyonaya, kiteboard sporunun dünya çapında en önemli sporcuları katılıyor.

Sporseverler, dünya turunun önemli bir durağı olan ve bir Türk sporcusunun da yer aldığı şampiyonayı dört gün boyunca internet üzerinden canlı olarak izleyebilecek. Şampiyonaya sponsorluk desteği veren kuruluşlar ise Volkswagen Ticari Araç, Corendon Airlines, Çamlıca, YDA Dalaman Airport ve Türk Telekom.

AKYAKA KİTEBOARD'UN DÜNYA MARKASI OLACAK

WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka, Akyaka'nın en güzel sahillerinden Akyaka Kite Beach'te gerçekleştirilecek. Gün boyu karaya doğru esen rüzgarları ve sığ denizi ile kiteboard sporu için ideal şartlar sunan Akyaka, Türkiye Kiteboard Şampiyonası'na da defalarca ev sahipliği yapmıştı.

Plus Event'in kurucusu Tarık Köni, şimdiye kadar yurtdışında ve Türkiye'de düzenlemiş oldukları spor organizasyonlarına WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka'yı da eklemekten dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. Dünyanın en önde gelen sporcularının yarışacağı organizasyonun, Akyaka Kite Beach'in de dünyaya tanıtımı açısından önem taşıdığını belirtti. Köni, organizasyonu 5 yıl boyunca Türkiye'de düzenleyeceklerini, 2018 çalışmalarına şimdiden başlandığını açıkladı.

ADRENALİNİ YÜKSEK ŞAMPİYONA

Heyecan dolu ve adrenalini yüksek bir yarışma olacağına kesin gözüyle bakılan WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka'da; İspanya'dan Dünya Genç Şampiyonu Jerome Cloentes, Çek Cumhuriyeti'nden Avrupa Şampiyonu Paula Novotna, Hollanda'dan iki kez Dünya Şampiyonu Youri Zoon, şu anda dünya sıralamasında 2'nci ve üç kez İngiltere Şampiyonu Hannah Whitley, iki kez İspanya Şampiyonu Rita Arnaus, İngiltere'den 5 kez Dünya Şampiyonu Aaron Hadlow, İspanya'dan 2013 Dünya Şampiyonu Alex Pastor, İspanya'dan 2015 Dünya Şampiyonu Liam Whaley, Brezilya'dan 2016 Dünya Şampiyonu Carlos Mario, Brezilya'dan iki kez Dünya Şampiyonu Bruna Kajiya, Hollanda'dan 2016 Dünya Üçüncüsü Annabel Van Westerop, kiteboard'un güçlü isimlerinden Hollanda'dan Rens van der Schoot ve Danimarka'dan Therese Taabbel kıyasıya yarışacak.

KİTEBOARDCULAR AKYAKA'YI SEVDİ

Şampiyonaya katılan sporculardan Bruna Kajiya, Türkiye'ye ilk kez geldiğini ve evindeymiş gibi çok iyi karşılandığını belirterek şunları kaydetti: "Akyaka'da rüzgar mükemmel ve çok sabit. Sıradışı bir manzaraya sahip. Havanın sıcaklığı da insanlar da çok güzel. Şimdilik birinci sıradayım. Bunu korumaya çalışacağım." Sporculardan Simon Lamusse, Akyaka'da rüzgarın güzel, suyun ılık ve sakin olduğunu belirterek, "Koşullar mükemmel. Hedefim ilk 14'ün içinde olmak şu an. ilk 20'nin içindeyim. Buraya tekrar gelmeyi çok isterim" dedi. Akyaka'nın da koşulların da mükemmel olduğunu dile getiren Pauline Valesa ise şunları belirtti: "Burada bulunduğum için çok mutluyum. 20 yaşındayım ve 11 yaşımdan beri kitebord yapıyorum. İlk etkinlikte 9'uncu oldum. Buradaki hedefim ilk 10'a girmek. Hatta ilk yediye girebilirim."

ŞAMPİYONADAKİ TEK TÜRK ENÇ ÖZEN

Türkiye'de kiteboard sporunun tanınması ve gelişmesi açısından bu şampiyonanın ülkesinde yapılmasına çok mutlu olduğunu ifade eden Enç Özen, Dünyanın en iyi kiteboard sporcularıyla aynı platformda yarışmanın kendisi için büyük bir şans olduğunu belirtiyor. 2014 ve 2017 Türkiye freestyle şampiyonu olan Enç Özen, 21 yaşında ve 8 yıldır kiteboard yapıyor.

ŞAMPİYONAYA BÜYÜK DESTEK

WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka'ya destek sağlayanların başında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Serkan Öcalmaz ve Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak geliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Kiteboard Şampiyonu Akyaka'da Belli Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement