Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası - Son Dakika
Yerel

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Isparta'da fidan dikim töreni düzenlendi.

22.03.2012 17:27

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Isparta'da fidan dikim töreni düzenlendi.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'nün organize ettiği ve Gönen ilçesi Senirce Köyü Kağnı Deresi mevkinde gerçekleştirilen fidan dikim törenine Isparta Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Gönen Kaymakamı Mehmet Keklik, Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz, bazı daire müdürleri ile okul öğrencileri katıldı.

Isparta'da 363 bin hektarlık orman alanının bulunduğunu kaydeden Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz, Isparta'nın yüzölçümünün yüzde 44'ünün ormanlık olduğunu belirtti. Yorulmaz ayrıca 2011 yılından bu yana 96 bin hektarlık bir alanın ağaçlandırma ve iyileştirme çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

Ormanların ülkenin akciğerleri olduğunu söyleyen Gönen Kaymakamı Mehmet Keklik de, Isparta'nın orman bakımından iyi durumda olduğunu ifade etti.

Geçen dönem belediye olarak 200 bin ağaç diktiklerini ve hedeflerinin ilk adımını attıklarını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise ilk ve şu anki belediye başkanlığı döneminde dikilen ağaç sayısının 550 bine ulaştığını aktardı. Her insana bir ağaç hedeflediklerini ve bu hedefi de geçtiklerini dile getiren Başkan Günaydın, toplamda dikilecek ağaç fidanı sayısını 800 bin olarak hedeflediklerine işaret etti.

Isparta'da 10 yıl sonra ağaç koridorlarının ulaşacağını belirten Başkan Günaydın, "Şu anda şehirlere ağaç dikimi bakımından dünya birincisiyiz. Isparta'nın eski çöplüğü vardı. Mikrop üreten, sağlık açısından iyi olmayan bir yerdi, şu anda orayı da ağaçlandırdık. Mikrobu kaldırdık, şehre oksijen üreten bir yer haline getirdik. Ağaç dikmeyi kutsal görüyorum. Ağaç dikmek hayat, uğur, berekettir, ülkenin geleceği için duadır. Ağaç dikelim, diktirelim, Isparta'mıza ve çevremize bu şekilde yararlı olalım düşüncesiyle bu günü çok anlamlı buluyorum" dedi.

Ağaç dikmek kadar korumanın da büyük önem taşıdığını ifade eden Isparta Vali Yardımcısı İzzet Ercan ise "Önemli olan ağacı dikmek değil, önemli olan ağacı koruyabilmek, yaşatabilmek. Ağacın sadece kökünde değil, gövdesinde, yaprağında da hayat var. Çiçeğinde, meyvesinde hatta dibindeki otta da hayat var. Yeter ki bunların kıymetini bilelim ve yaşatalım. Ağacı dikmek kolay, o ağacı kesmek hatta yakmak daha kolay" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve öğrenciler ağaç fidanlarını toprakla buluşturdu. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement