"Dünya Turizm Oscarı" Altındağ Belediyesi'nin - Son Dakika
Yerel

"Dünya Turizm Oscarı" Altındağ Belediyesi'nin

"Dünya Turizm Oscarı" Altındağ Belediyesi\'nin

"The Golden Apple" "Altın Elma" ödülü, görkemli bir törenle Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye verildi.

04.09.2012 11:34  Güncelleme: 11:31

Dünya Turizm Yazarları ve Gazeteciler Federasyonu (FIJET) tarafından verilen ve dünyanın en prestijli turizm ödülleri arasında gösterilen "The Golden Apple" "Altın Elma" ödülü, görkemli bir törenle Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye verildi.

Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törene AK Parti Milletvekilleri Salim Uslu ve Seyit Sertçelik, AK Parti eski milletvekili Faruk Koca, AK Parti İl Başkanı Murat Alparslan, Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Türk İdareciler Derneği Başkanı Saffet Arıkan Bedük, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca ve ilçe teşkilatı, Altındağ Belediyesi meclis üyeleri, büyükelçilik temsilcileri ile turizm dernek ve federasyonları ile bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve FIJET yönetim kurulu da tam kadro katıldı. "Hoş geldin" kokteyli ile başlayan program, coşku dolu anlara sahne oldu.

Törende İngilizce ve Türkçe olarak konuklara hitap eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bugüne kadar restorasyon çalışmalarında kat edilen mesafe ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tarihi koruma ve Ankara'ya yeni turizm alanları kazandırma konusunda kararlı çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Tiryaki, "Altındağ'ın tarihi dokusunu ayağa kaldırmak için çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızın dünya tarafından da fark edilmesi bizim için mutluluk verici. Altın Elma ödülünü bu yıl Türkiye'ye kazandırmaktan dolayı çok gururluyuz" dedi.

"ALTINDAĞ'IN GENÇ VE DİNAMİK BAŞKANINI TEBRİK DERİM"

FIJET Başkanı Tijani Haddad ise Altın Elma Ödülü'nü bu yıl Hamamönü'ne vermeyi tercih ettiklerini belirterek, "Bölgeyi yakından gördükten sonra anladık ki, ödülü en çok hak eden yere vermişiz. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Hamamönü kültürel mirası, tarih kokan sokakları, restorasyon çalışmaları ile her ülke için çok güzel bir örnek. Altındağ'ın genç ve dinamik başkanını, kalbimden gelen güçle tüm başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederim" dedi.

FIJET Başkanı Tijani Haddad'ın konuşmasının ardından "Altın Elma" ödülü için Başkan Veysel Tiryaki sahneye davet edildi. Dünyanın en prestijli turizm ödülü olarak kabul edilen "The Golden Apple" Altın Elma ödülü alkışlarla Başkan Tiryaki'ye takdim edildi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve FIJET Başkanı Tijani Haddad, Altın Elma Ödülü ile kameralara poz verdi.

"ALTINDAĞ HER ZAMAN ÖDÜLLERİN EN BÜYÜĞÜNÜ HAK EDİYOR"

Bakan Günay, son yıllarda kültürel varlıkları geliştirme ve Türkiye'nin dünyada marka olması yolunda güzel adımlar attıklarını kaydederek, Altındağ Belediyesi'nin bu yolda kendileriyle çok başarılı bir ortaklık ve yol arkadaşlığı yaptığını söyledi. "Ne zaman bunalsam, sıkılsam, bir nefes almak istesem Altındağ'a geliyorum. Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, kaynak istemeden, kamuyu hiç zorlamadan, sadece büyük bir hevesle, aşkla buraları ayağa kaldırdı. Bu gördükleriniz toprağını, vatanını, yurdunu, Ankara'yı seven bir yüreğin dokunuşu… Benim yüreğimde de Altındağ, başkanı ve tüm çalışanlarıyla her zaman ödüllerin en büyüğünü hak ediyor" diyen Bakan Günay, salonu dolduran izleyiciler tarafından alkışlandı.

"Demek ki biz aynaya bakıp da sevinmiyoruz. Bizim gördüğümüzü dünya da görüyor. Bu ödül bizim sevgiyle, aşkla, heyecanla yaptığımız işlerin dünyada karşılık bulduğunun göstergesidir" diyen Bakan Günay, sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın geleceği için yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Tiryaki'yi tebrik etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Dünya Turizm Oscarı' Altındağ Belediyesi'nin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement