Düzce Depreminin 13. Yılı - Son Dakika
Yerel

Düzce Depreminin 13. Yılı

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 12 Kasım 1999 Düzce depreminde oğlunu kaybeden acılı babayı ziyaret etti.

12.11.2012 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 12 Kasım 1999 Düzce depreminde oğlunu kaybeden acılı babayı ziyaret etti.

Yılmaz, Gölyüzü Mahallesi'nde depremde çöken 5 katlı apartmanın enkazında 16 yaşındaki oğlu Sadullah'ı kaybeden İbrahim Özdemir'e (54) başsağlığı diledi.

Depremde yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan acılı baba Özdemir, bir anda oturdukları binanın çöktüğünü belirterek, kolonların arasında kaldığını, sesini duyurmaya çalıştığını ve sonunda yorulduğunu söyledi.

Eline aldığı beton parçasıyla yanında bulunan sobaya vurarak ses çıkardığını anlatan Özdemir, "Yaklaşık 5 saat enkazın altında kaldıktan sonra kurtarıldım. Benimle enkazda kalan 16 yaşındaki oğlumun öldüğünü birkaç gün sonra öğrendim. Enkazda çok zor zamanlar geçirdim. Kendime geldiğimde oğlumun öldüğünü öğrendim ve o an yıkıldım. Deprem, canımdan bir parçamı aldı" diye konuştu.

Enkazda yanındaki soba nedeniyle ayaklarının yandığını ifade eden Özdemir,

"Soba ayaklarımın yanmasına ve ayaklarımda doku kaybına neden oldu. Yanıklar nedeniyle yaklaşık 3,5 ay tedavi gördüm. Depremden sonra çok zor günler geçirdim. Allah bundan sonra böyle acılar yaşatmasın" şeklinde konuştu.

-"Depremin bir daha yaşanmaması hepimizin dileği"-

Acılı ağabey Emrullah Özdemir ise deprem sırasında annesi, kardeşi ve babasıyla evde olduklarını kaydederek, depremde binanın güneye doğru yattığını bildirdi.

Çatının üzerlerine kaydığını anlatan Özdemir, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Depremden sonra annem kendi çabalarıyla enkazdan çıkmış. Ben de akrabalarımızın yardımıyla 1-2 saat sonra çıktım. Enkaz altındayken babamın sesini duyuyordum. O, bayağı bir süre göçük altında kaldı. Babam uzun süre enkaz altında kalmış, bacağı sobadan yandı. Depremin bir daha yaşanmaması hepimizin dileği. Bir daha çürük binaların yapılmamasını diliyoruz. Böyle acı şeyleri yaşamak istemiyoruz."

Muhabir: Zafer Göder - Emin Gürbüz

Yayıncı: Kemal Kaymak - BOLU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düzce Depreminin 13. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement