Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Halk Sağlığı Müdürü Bahattin İlter, herkesin günde en az 30 dakika spor yapması gerektiğini bildirdi.

06.06.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Halk Sağlığı Müdürü Bahattin İlter, herkesin günde en az 30 dakika spor yapması gerektiğini bildirdi.

İlter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı Ulusal Hareketlilik Eylem Planı kapsamında her hafta belirli organizasyonlarla fiziksel aktivite etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

Sağlıklı bir yaşam için herkesi her gün spor yapmaya davet eden İlter, şunları kaydetti:

"Hareketsizlik nedeniyle vatandaşlarda hastalıklar görebiliyoruz. Buna kronik hastalıklar, damar, eklem, romatizma hastalıkları bir yığın hastalık sayabilirsiniz. Bunların önlenebilmesi için vatandaşlarımızın tamamının hemen hemen her gün bir spor yapmasın istiyoruz. Herkes günde en az 30 dakika spor yapmalı ve bunu alışkanlık haline getirmeli."

-Genel seçime doğru

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ, seçimlerde bazı uygulamaların yapılacağını bildirdi.

İnağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Haziran'da seçimlerin yapılacağını hatırlattı.

Seçim süresince bazı uygulamaların yapılacağını aktaran İnağ, şunları ifade etti:

"7 Haziran'da 06.00 ile 24.00 saatleri arasında alkollü içki satılması yasaktır. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'nce birliğimize gönderilen yazı ile Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın kararı ile alınması gereken önlemler bildirilmiştir. İlgili karar çerçevesinde, seçim süresince alkollü içki satılmasının yasak olduğu ayrıca kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi umuma açık eğlence yerlerinin kapalı kalacağı ve eğlence niteliği taşıyan lokantalarda sadece yemek verilebileceği bildirilmiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement