Efes Antik Tiyatro'da Muhteşem Konser - Son Dakika
Güncel

Efes Antik Tiyatro'da Muhteşem Konser

Efes Antik Tiyatro\'da Muhteşem Konser

26. Uluslararası İzmir Festivali, dünyanın en iyi orkestralarından biri olan Berlin Filarmoni Orkestrasının verdiği muhteşem konser ile kapanış yaptı.

29.09.2012 00:00  Güncelleme: 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR (İHA)-

İzmir Kültür sanat ve Eğitim Vakfının (İSKEV) düzenlediği 26.Uluslararası İzmir Festivali, dünyanın en iyi orkestralarından biri olan Berlin Filarmoni Orkestrasının verdiği muhteşem konser ile kapanış yaptı. Aralarında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da bulunduğu konseri yaklaşık 3 bin kişi izledi.

4 yıldır restorasyon ve sağlamlaştırma çalışmaları devam eden Efes Antik Tiyatronun sağlamlaştırma çalışmalarının tamamlandığı bölüm Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın özel izniyle açılarak; 26.Uluslararası İzmir festivali çerçevesinde dünyanın

en iyi orkestralarından biri olan Berlin Filarmoni Orkestrasına ev sahipliği yaptı. Konseri Kültür ve Turizm bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, İzmir Kültür sanat ve Eğitim Vakfı (İSKEV) Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, çok sayıda davetlinin yanı sıra yaklaşık 3 bin kişi izledi. Richard Strauss, Gustav Mahler, Johannes Brahms ve Edvard Grieg'in bizzat yönettiği konserde ayrıca Türk kardeşler çello sanatçısı Efe Baltacıgil ve kontrbas sanatçısı Fora Baltacigil çaldıkları parçalarla büyük alkış aldı.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın 4 Haziran - 28 Eylül tarihleri arasında düzenlediği 26. Uluslararası İzmir Festivali, Berlin Filarmoni Orkestrasının dünyanın en önemli şeflerinden Sir Simon Rattle yönetiminde birbirinden değerli parçaların yer aldığı konser ile sona erdi. Konseri izleyenler, 80 kişiden oluşan Orkestra üyelerini ayakta alkışladılar.

(NÖS-YHY-Y

28.09.2012 23: 39: 14

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Efes Antik Tiyatro'da Muhteşem Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement