Eğitim-İş Kırklareli Şube Başkanı Girgin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eğitim-İş Kırklareli Şube Başkanı Girgin Açıklaması

Eğitim-İş Kırklareli Şube Başkanı Girgin Açıklaması

Eğitim- İş Kırklareli Şube Başkanı Hayri Girgin Eğitim-İş'in kuruluşunun 7.yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda emeklerine ve ülkeye saldırı yapanların karşılarında Eğitim-İş'i bulacaklarını söyledi.

18.10.2012 14:20

Eğitim- İş Kırklareli Şube Başkanı Hayri Girgin Eğitim-İş'in kuruluşunun 7. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda emeklerine ve ülkeye saldırı yapanların karşılarında Eğitim-İş'i bulacaklarını söyledi.

Girgin, "Karanlığın karşısında durmanın bedeli kişi olarak yıkılmaksa eğer, onursuzca yaşamaktansa, karanlığı boğmaya bilenmiş kuşakları yetiştirebilmek için tek tek yıkılmaya talibiz biz.

Her sabah doğan güneş karanlığı aydınlatacaksa eğer, yıkıla yıkıla karanlığın uğursuz saltanatını mutlaka yıkacağız" dedi.

Eğitim-İş' Sendikasının 17 Ekim 2005 tarihinde kurulduğunu hatırlatan Girgin "Sendikamız, 7 yıllık sürede; eğitim çalışanlarının, tüm emekçilerin, günden güne yoksullaşan halkımızın ve karanlığa sürüklenen ülkemizin umudu haline gelmiştir. "Ülkesi olmayanın sendikası olmaz" şiarıyla yola çıkan Eğitim-İş, 7 yıllık sürede, yüz yıllık sendikal mücadele geleneğimizden ders alarak yoluna devam etmektedir. Bugün Encümen-i Muallim'den, TÖS'den, TÖBDER'den devraldığımız kültür, birikim ve cesaretle, Köy Enstitüleri ile Fakir Baykurt'un yurtsever ve mücadeleci ruhunu birleştirerek yeniden kurduğumuz Eğitim-İş'imizi, Edirne'den Van'a, Hatay'dan Sinop'a yurdumuzun dört bir tarafındaki eğitim çalışanlarıyla kucaklaştırdık. Gözlerimizdeki mutluluğun pırıltısını, yüreğimizdeki coşkuyu ve heyecanı hiçbir zaman yitirmeden birbirimizle paylaştık" açıklamasında bulundu.

7 yıldan bu yana emek ve gelecek için canları pahasına mücadele ettiklerini dile getiren Girgin, mesajında şunları kaydetti:

"Yüz yıllık emek ve aydınlanma mücadelesinin "biricik" mirasçısı olduğumuzun bilincindeyiz. Mücadele ruhumuz, ırkçının, bölücünün, gericinin devlete ya da sokağa egemen olduğu her dönemde halkımızın üzerine güneş gibi doğmuştur.

Karanlığın karşısında durmanın bedeli kişi olarak yıkılmaksa eğer, onursuzca yaşamaktansa, karanlığı boğmaya bilenmiş kuşakları yetiştirebilmek için tek tek yıkılmaya talibiz biz.

Her sabah doğan güneş karanlığı aydınlatacaksa eğer, yıkıla yıkıla karanlığın uğursuz saltanatını mutlaka yıkacağız. Eğitim-İş, Büyük Önderi'nin ulusuna güzel günler gösterme hayalini asla ortada bırakmayacaktır. Eğitim-İş tabelası var olduğu sürece, Cumhuriyetin eğitim kurumlarında, aydınlanma devrimlerine savaş açanlara meydan okuyacak namuslu bir soluk da mutlaka var olacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da emeğimize ve ülkemize yönelik her saldırı, karşısında sarsılmaz bir kale gibi Eğitim-İş'i bulacaktır." - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim-İş Kırklareli Şube Başkanı Girgin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement