Ejderhalar Ülkesi Vietnam - Son Dakika
Turizm

Ejderhalar Ülkesi Vietnam

Ejderhalar Ülkesi Vietnam

Vietnam, yıllardır ertelediğim ama aklımın bir köşesinde olan, bir destinasyon.

10.04.2018 12:13  Güncelleme: 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu senenin listesinde olan Vietnam'da bulunan Halong Bay, ise ölmeden önce görmek istediğim yerler arasındaydı.

Vietnam'a Nasıl Gidilir?

İlk uçuşumuz QatarAirways ile İstanbul'dan, Doha aktarmalı Hanoi uçuşu. Hanoi Saygon uçuşu ise Vietnam Havayolları ile...

Dönüş uçuşumuz ise Saygon- Doha- İstanbul olarak gerçekleşecek. Dünya'nın en iyi havayollarından biri olan QatarAirways'in uçakları gerçekten de devasa büyüklükte ve en son teknolojiye sahip. 140 noktaya hizmet vermek de pek kolay olmasa gerek.

Doha Hamad Havaalanı bence dünyanın en güzel ve şık dekore edilmiş havaalanlarından.

Doha'da havaalanından çıkmasanız bile olabilir. Etraf cıvılcıvıl ve göz alıcı güzellikte. Kendinizi sanki havaalanında değil bir alışveriş merkezinde hissediyorsunuz. Tabii ki pırıl pırıl.

Ve Doha uçuşundan sonra, Konfüçyus öğretisinin, ejderhaların, krallıkların, uçsuz bucaksız pirinç ve çay tarlalarında emek veren kadınların, direnişin, incilerin ülkesi Vietnam'dayız..

Savaşta 2 milyona yakın insanını yitirmiş olan Vietnam, Amerikalılara karşı sürdürdükleri kıyasıya mücadele ile dünyaya sesini duyurmuş. Çekilen bunca acıdan sonra, barış içindeki Vietnam, görülmeye değer.

Çok uzun zamanlar Fransızlar ve Çinlilerin egemenliği altında yaşayan Vietnam halkının yaşadıkları yıllardır filmlerle bizlere gösteriliyor.

Başkent Hanoi

Bakımlı parkları, bahçeleri, meydanları, tropikal meyveleri, rengarenk kalabalık pazarları, eski tarzdaki alışveriş dükkanları ile yeni ile eski iç içe bu şehirde.

Vietnam'ın başkenti olan Hanoi'de 7 milyondan fazla insan yaşıyor. Vietnam halkı tarafından çok değerli olan HoChiMinh'in anıt mezarının burada olması da Hanoi'ye milyonlarca turistin gelmesine neden oluyor. İçeri girmenin pek de kolay olduğunu düşünmeyin lütfen... Birçok kontrol noktasından geçtikten sonra, uzun kuyruklarda bekletilerek içeri giriyorsunuz ... Ne yazık ki içeride fotoğraf çekmek kesinlikle yasak! Ayrıca sessiz olmanız konusunda da uyarılıyorsunuz.

Hanoi'de, baharatçılar, bisiklet ve otomotiv tamircileri, sepetlerden sarkan sebze ve meyveleri satan kadınlar ve bunun gibi birçok esnaf bu bölgelerde satış yapma çabasında ve evlerine ekmek yerine pirinç götürme çabasında...

One –Pilar Pagoda Budist Tapınağı ve ülkenin ilk kurulan üniversitesini içinde bulunduran Temple of Literature görülmeye değer.

Hanoi'de de kaldırımlara kurulan seyyar masalarda yemek tadımı ise Vietnam klasiği olarak biliniyor. Sokak tadımları size birbirinden ilginç yemekler sunuyor. Vietnam sokaklarında popüler bir sokak deneyimi yaşamak istiyorsanız, biraz da yediklerinize dikkat etmenizi öneririm.

Ejderhaların Büyülü Dünyası Halong Bay

Benim ölmeden önce görülmesi gereken yerler listemde yer alıyordu Ha Long Bay.

UNESCO'nun Dünya Miras listesinde yer alan, Ha Long Körfezi'ne yayılmış 3000'den fazla adayı görmek kendinizi adeta cennette hissettiriyor. 334 kilometrekarelik bir alanı kapsayan, kireç taşından oluşan binlerce adacık..

Siz de benim gibi deniz aşığı iseniz, HalongBay'in büyülü ambiyansından etkileneceğinizden eminim. Neredeyse 500 milyon yıllık bir geçmişe sahip Halong Bay.

Hanoi'ye otobüsle yaklaşık 170 km uzaklıkta olan HalongBay'e, hız sınırını aşamadığınız için yaklaşık 3 saate yakın bir zamanda ulaşıyorsunuz..

Efsaneye göre Vietnamlılara savaşta yardım etmek için tanrı tarafından gönderilen ejderhaların ağzından çıkan inciler ve yeşim taşları suya değdiğinde adacıklara dönüşüyor ve bugünkü muhteşem manzaralar doğa harikaları ortaya çıkıyor.

Saigon( HoChiMinh City )

Saigon, birbiriyle yarışan gökdelenleri, devasa büyüklükteki alışveriş merkezleri, şık ve sofistike otelleri, gurme restoranları, eğlenceli gece hayatı, barları ve gece klüpleriyle insanı büyülüyor.

Saigon Hanoi'ye göre daha modern ve gösterişli. Saigon, ülkesi için fedakarlıktan kaçınmayan HoChiMinh'in ismini de taşıyor.

Vietkongların Amerikan Ordusu'nu bozguna uğratmak için hazırlamış oldukları tüneller ChuChi Tünelleri olarak biliniyor. Amerikan ordusunun saldırılardan korunma amacı ile yeraltında açılan tüneller Saigon'a 30 km uzaklıkta... Savaş sırasında, kilometrelerce açılan tüneller, kapanlar, izletilen belgeseller, Vietnam halkının ne kadar zorluk çektiklerini gösteriyor.

Posta Binası ve Notre DameKathedrali, PresidentialPalace, Savaş Müzesi, Cu Chi Tünelleri ve renkli Ben ThanhPazarı Saygon'da görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

Ejderhalar Ülkesi Vietnam

Vietnam Mutfağı

Dünyaca ünlü Vietnam Mutfağı gerçekten de denenmeye değer. En iyi mekanlar, en özel lezzetler; Vietnam'da yemek yemek sihirli bir ritüel.

Vietnam Mutfağı, Çin ve Fransız sömürgesi altında yaşanan yılların sonucunda, ortaya çıkan bir sentez mutfak. Kamboçya, Tayland ve Hindistan yemeklerinin de etkisi hâkim.

Eğer domuz ürünlerini yemeyi tercih etmiyorsanız, sokak lezzetlerini tadarken, biraz dikkatli olmalısınız. Deniz mahsülleri, tavuk ve et burada imdadınıza yetişiyor. Bahsetmek istemezdim ama fare, yılan ve köpek eti de Vietnam'da tüketiliyor.

Vietnam'da benim tercihim, deniz mahsülleri ve noodle…

Vietnam'da Alışveriş

Benim gibi ev dekorasyonuna düşkünseniz, Vietnam'dan farklı bir obje, heykel ya da eşsiz renkleriyle sizi büyüleyen panolar alabilirsiniz.

Yeşil çay, AoDai( yöresel kıyafet ) ipek şallar, el nakışı ile hazırlanmış resimler, baharatlar ve Çin Porselenleri ise en güzel alışveriş seçenekleri arasında yer alıyor.

Ejderhalar Ülkesi Vietnam

Vietnam Notları

Vietnam genelinde taksilerde taksimetre olmasına rağmen, pek kullanıldığı söylenemez. Taksiye binmeden önce mutlaka pazarlık yapmanız gerekiyor.

Vietnam, alışveriş konusunda aynı Türkiye gibi. Pazarlık yaptığınız takdirde, bazı ürünleri yarı fiyatından daha da ucuza alabiliyorsunuz.

Son Dakika Turizm Ejderhalar Ülkesi Vietnam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement