Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de Atatürk Anıldı - Son Dakika
Güncel

Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de Atatürk Anıldı

Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de Atatürk anıldıİHA - TOPLU - Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle resmi törenlerde düzenlendi.

10.11.2017 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de Atatürk anıldı

İHA - TOPLU - Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle resmi törenlerde düzenlendi.

Elazığ'da Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. yılı nedeniyle yapılan resmi tören Öğretmenevinde başladı. Törene Vali Çetin Oktay Kaldırım, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, protokol üyeleri, daire müdürleri, gaziler, öğrenciler, emniyet ve askeri personel katıldı. Törende, Vali Kaldırım, Korgeneral Erbaş, ve Başkan Yanılmaz, Atatürk anıtına çelenk koydu. 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Elazığ Belediyesi Kültür Merkezin'deki programa geçildi.

Bahçeli Evler Ortaokulu tarafından düzenlenen programda okulun Türkçe öğretmeni Koru Türk Göktaş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Atatürk'ün hayatını anlatan sinevizyon sunumunun ardından oratoryo gösterisi yapıldı ve Atatürk'ün sevdiği eserler seslendirdi.

Programın son bölümünde ise Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yıl içerisinde gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödül verildi.

- Bingöl'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. yılı nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de resmi tören düzenlendi. Bingöl Valiliği önündeki Atatürk anıtında düzenlenen törene Vali Ali Mantı, 49'uncu Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay, Belediye Başkanı Vekili Halim Sugü, protokol üyeleri, daire müdürleri, gaziler, emniyet ve askeri personel katıldı.

Törende, Vali Mantı ve 49'uncu Tugay Komutanı Altay ve Belediye Başkan Vekili Sugü, anıta çelenk koydu. Çelenklerin konulmasının ardından sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunması ile programın ilk bölümü tamamlandı.

- Tunceli'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

Türkiye genelinde olduğu gibi Tunceli'de de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle valilik bahçesinde program düzenlendi. Törende Atatürk anıtına Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel tarafından çelenk konuldu. 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla programın ilk bölümü tamamlandı.

Daha sonra Atatürk'ü Anma Günü programı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam etti. Munzur Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Hasan Aytaç'ın günün önemine binayen yaptığı konuşmanın ardından şiirler okunarak, Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan "Son Yolculuk" adlı kısa filmin gösterimi yapıldı.

Atatürk'ün sevdiği eserleri öğrencilerin seslendirmesinden sonra çeşitli alanlarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Jandarma Bölge Komutan Vekili Tuğgeneral Vedat Çolak, 4. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Özgür Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, kurum müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Elazığ, Bingöl ve Tunceli\'de Atatürk Anıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de Atatürk Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement