ELAZIĞ'DA BENEKLİ SEMENDER GÖRÜNTÜLENDİ - Son Dakika
Güncel

ELAZIĞ'DA BENEKLİ SEMENDER GÖRÜNTÜLENDİ

ELAZIĞ'da nesli tehlike altında bulunan Benekli semender (Neurergus strauchii) görüntülendi.

07.03.2023 15:10  Güncelleme: 15:19

ELAZIĞ'da nesli tehlike altında bulunan Benekli semender (Neurergus strauchii) görüntülendi. Dicle Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, nesli tükenme aşamasında bulunan benekli semenderlerin zararsız, aksine doğaya çok faydalı bir tür olduğunu söyledi.

Elazığ'da Ali İhsan Arslan Görme Engelliler İlkokulu'nda Özel Eğitim Öğretmeni olarak görev yapan Muhammed Yalçın, kırsal alanda yaptığı gezide benekli semendere rastladı. Muhammed Yalçın, semenderin fotoğrafını çekerek, Dicle Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar'a gönderdi. Prof. Dr. Satar, benekli semenderlerin 14 ile 19 santimetre boylarında olduğunu ve Türkiye'de endemik bir semender türü olduğunu söyledi. Habitat kaybı yaşayan Benekli semenderlerin Uluslararası Doğayı Koruma Birliği tarafından kımızı listede durumu tehdit altına girebilir kategorisinde olduğunu belirten Prof. Dr. Satar, şunları söyledi:

'Resimlerde görülen kurbağanın bir alt türü. Bunların soyları tehlike altında. Karların erimesiyle soğuk sularda yaşayan türler. Bunları kertenkelelere benzetip zararlı olduğunu düşünüyorlar. Bu türlere zarar veriyorlar. Bunların yaşamları tehlike altında. Yaşam alanlarının daralmasıyla bunların soyları tehlike altına girmiş durumda. Lütfen bu canlıları koruyalım. Bunları gördüğümüzde onlara zarar vermeyelim."

ELAZIĞ\'DA BENEKLİ SEMENDER GÖRÜNTÜLENDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ELAZIĞ'DA BENEKLİ SEMENDER GÖRÜNTÜLENDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement