Elazığ-Kazan Buluşması'nın Finali Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Elazığ-Kazan Buluşması'nın Finali Yapıldı

Elazığ-Kazan Buluşması\'nın Finali Yapıldı

Elazığ Valiliği'nin himayelerinde çeşitli kurumların desteği ile Manas Yayıncılık tarafından düzenlenen "Elazığ-Kazan Kültür ve Sanat Buluşması'nın finali ve Abdullah Tukay'a Saygı Gecesi yapıldı.

30.10.2013 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde yapılan programa Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Elazığ Milletvekilleri Şuay Alpay ve Zülfü Demirbağ, Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Ali Coşkun, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İstanbul Eski Milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Tataristanlı Şair Abdullah Tukay'ın tanıtıldığı bir sinevizyon sunumu gerçekleştirildi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Yazar Bedrettin Keleştimur, Kazan Türkleri ile diyalogların geliştirilmesi için düzenlenen bu tarz etkinliklerin önemli olduğunu söyledi.

Program daha sonra katılan konuklar ile protokol üyeleri tarafından yapılan açılış konuşmaları ile devam etti.

Kürsüye gelen Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, gerçekleştirilmekte olan "Elazığ-Kazan Kültür ve Sanat Buluşması" ile yeni dostluklara kapı açıldığını söyledi. Vali Koçak "Elazığ, bugüne kadar gerçekleştirdiği organizasyonlarla kardeş Türk ülkelerini ve topluluklarını bağrına basmıştır. Elazığ, Türk dünyasına mensup ülkeler arasında kültür köprüleri kurarak kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmiştir. Böylece Doğu Anadolu'nun bu mütevazı şehri, bir yandan sosyal ve kültürel birlikteliğin önemini vurgularken diğer yandan da iktisadi alanlarda yeni açılımlara zemin hazırlama gayreti içerisinde olmuştur. Bugün de bu misyonun gereği olarak "Elazığ-Kazan Kültür ve Sanat Buluşmasını" gerçekleştirmektedir. Elazığ-Kazan Kültür ve Sanat Buluşması ile bağlarımızın daha da kuvvetleneceğine olan inancım tamdır" dedi.

Konuşmaların ardından Kazan Federal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferit Yusupov tarafından kaleme alınan ve Manas Yayıncılık tarafından yayınlanan "Tatar Şive Dilinin Morfolojisi" adlı kitabın tanıtımı gerçekleştirildi.

Program daha sonra Tatar sanatçıları tarafından seslendirilen Tatar Müziği örnekleri ve ardından sahne alan Mahalli Musiki Korosu tarafından seslendirilen Harput Musikisi ve Folkloru örnekleri ile sürdü.

Gecenin sonunda organizasyona katılan ve destek verenlere katılım belgeleri verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Elazığ-Kazan Buluşması'nın Finali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement