Emek Pazarı' - Son Dakika
Yerel

Emek Pazarı'

Emek Pazarı\'

Edirne’nin Keşan ilçesinde yaz trafiğinin en yoğun olduğu yollardan biri olan Keşan-Enez Karayolu üzerinde bulunan Kılıçköy’de, köylü kadınlar, kendi tarlalarında ve evlerinde ürettikleri doğal ürünleri tatilcilere satarak, evlerine ekmek götürüyor.

22.07.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'nin Keşan ilçesinde yaz trafiğinin en yoğun olduğu yollardan biri olan Keşan- Enez Karayolu üzerinde bulunan Kılıçköy'de, köylü kadınlar, kendi tarlalarında ve evlerinde ürettikleri doğal ürünleri tatilcilere satarak, evlerine ekmek götürüyor.

Her yıl Kılıçköy çıkışı Şehitlik Korusu yanındaki alanda kurulan tezgahlarda, köylü kadınlar kendi bahçelerinde ürettikleri sebze ve meyveler ile evlerinde hazırladıkları yiyecek ve ürünleri satışa sunuyor. Bu yıl da geçtiğimiz ay başı itibariyle tezgahlarını açan köylü kadınlar, burada tatil için bölgeye gelen çok sayıda tatilciye hizmet veriyor.

KENDİ TARLALARINDA ÜRETİYORLAR

Kendi tarlalarında ürettikleri, domates, biber, bamya, kavun, karpuz, börülce, mısır, kabak gibi sebze ve meyveleri satışa sunan köylüler, bunların yanı sıra yine kendi ürettikleri tarhana, kuskus, ev makarnası, turşu, bal, reçel gibi köy yapımı doğal ürünleri de yoldan geçen tatilcilere sunuyor. Genellikle İstanbul'dan gelen çok sayıda tatilcinin mutlaka alışveriş yapmak için durduğu tezgahlarda, hemen hemen günün her saati bir hareketlilik yaşanıyor.

Kadınlar, özellikle Ramazan Bayramı'ndaki yoğunlukta kendi tezgahlarına uğrayan kişi sayısının ciddi bir artış gösterdiğini belirterek, evlerine ekmek götürebildikleri için mutlu olduklarını söyledi.

GÜRKAN: "KENDİ TARLALARIMIZDA ÜRETTİKLERİMİZİ, TATİLCİLERE SUNUYORUZ"

Yol kenarında satış yapan Teslime Gürkan, hemen hemen her yıl tezgah açtıklarını belirterek, yurt dışı ve İstanbul'dan gelen çok sayıda kişinin doğal ürünlere ilgi gösterdiğini söyledi.

Gürkan, köy halkının bir çoğunun geçim kaynağını tezgahlarda sattıkları ürünlerden sağladıklarını belirterek, yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını ve buradaki tezgahların daha düzenli hale gelmesi gerektiğini ifade etti.

Pazardan alışveriş yapan bir tatilci ise, Enez'e giderken kurulan tezgahların dikkatini çektiğini belirterek, doğal üretim olan ürünleri almaktan mutluluk duyduğunu, ürünleri kendilerine sunan köy halkına da teşekkür ettiğini söyledi.

Öte yandan Kılıçköy'deki doğal ürün pazarının genellikle hafta sonları daha çok ilgi gördüğü bildirildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emek Pazarı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement